Лобіо – 12 рецептів приготування в домашніх умовах

Лобіо по-мегрельські

Батьківщиною лобіо по-мегрельські є західна частина Грузії. Це блюдо відрізняється від інших тим, що квасоля не розварюють занадто сильно, а крім кінзи додають і інші види зелені, наприклад, базилік або петрушку. В якості основи можна взяти білий або червоний варіант бобів.

Для приготування знадобиться:

  • 400 г квасолі;
  • 150 г волоських горіхів;
  • 3 цибульні головки;
  • 4-5 зубців часнику;
  • сіль і гострі приправи;
  • за пучка кінзи і іншої зелені.

Порядок роботи:

  • Замочену квасолю промити, укласти в глибоку посуд, залити водою і поставити варитися. Коли вона стане м’якою, відкинути на друшляк і дати трохи охолонути.
  • Почистити цибулю і часник, подрібнити і обсмажити на рослинному маслі.
  • Зняти посуд з вогню, ввести в зажарку подрібнені волоські горіхи, сіль, спеції і зелень, ретельно перемішати.
  • Додати до суміші квасолю і тушкувати під кришкою кілька хвилин.

Це блюдо стане відмінним гарніром до м’яса або риби.

Дивіться також:  Кабачкова ікра – 15 рецептів ікри
Прокрутка до верху