Лобіо по-мегрельські
Батьківщиною лобіо по-мегрельські є західна частина Грузії. Це блюдо відрізняється від інших тим, що квасоля не розварюють занадто сильно, а крім кінзи додають і інші види зелені, наприклад, базилік або петрушку. В якості основи можна взяти білий або червоний варіант бобів.
Для приготування знадобиться:
- 400 г квасолі;
- 150 г волоських горіхів;
- 3 цибульні головки;
- 4-5 зубців часнику;
- сіль і гострі приправи;
- за пучка кінзи і іншої зелені.
Порядок роботи:
- Замочену квасолю промити, укласти в глибоку посуд, залити водою і поставити варитися. Коли вона стане м’якою, відкинути на друшляк і дати трохи охолонути.
- Почистити цибулю і часник, подрібнити і обсмажити на рослинному маслі.
- Зняти посуд з вогню, ввести в зажарку подрібнені волоські горіхи, сіль, спеції і зелень, ретельно перемішати.
- Додати до суміші квасолю і тушкувати під кришкою кілька хвилин.
Це блюдо стане відмінним гарніром до м’яса або риби.