Лобіо з горіхами і м’ятою
Пікантний смак додасть лобіо м’ята, яку можна взяти в свіжому або сушеному вигляді.
Для приготування знадобиться:
- 500 г червоної або білої квасолі;
- 100 г волоських горіхів;
- пучок м’яти;
- кілька великих цибулин;
- морква;
- 3-4 червоних солодких перцю;
- часник;
- томатна паста;
- лавровий лист;
- приправи і сіль.
Процес приготування:
- Замочену квасолю промити і відправити варитися, додавши сіль і лавровий лист.
- Почистити цибулю, часник, моркву і перець, подрібнити і підсмажити на сковороді до м’якості, після чого ввести томатну пасту.
- Трохи розім’яти зварену квасолю виделкою і додати в зажарку, посипати страву спеціями, сіллю і перемішати.
- Подрібнити волоські горіхи, порубати вимиту м’яту і додати компоненти в страву, а потім згасити під кришкою і ще недовго.
Можна не класти зелень в сковорідку, а готову страву посипати нею, розкладене в порційні тарілки.