Лобіо – 12 рецептів приготування в домашніх умовах

Лобіо з горіхами і м’ятою

Пікантний смак додасть лобіо м’ята, яку можна взяти в свіжому або сушеному вигляді.

Для приготування знадобиться:

  • 500 г червоної або білої квасолі;
  • 100 г волоських горіхів;
  • пучок м’яти;
  • кілька великих цибулин;
  • морква;
  • 3-4 червоних солодких перцю;
  • часник;
  • томатна паста;
  • лавровий лист;
  • приправи і сіль.

Процес приготування:

  • Замочену квасолю промити і відправити варитися, додавши сіль і лавровий лист.
  • Почистити цибулю, часник, моркву і перець, подрібнити і підсмажити на сковороді до м’якості, після чого ввести томатну пасту.
  • Трохи розім’яти зварену квасолю виделкою і додати в зажарку, посипати страву спеціями, сіллю і перемішати.
  • Подрібнити волоські горіхи, порубати вимиту м’яту і додати компоненти в страву, а потім згасити під кришкою і ще недовго.

Можна не класти зелень в сковорідку, а готову страву посипати нею, розкладене в порційні тарілки.

Дивіться також:  Пиріжки з грибами — 8 рецептів, як приготувати дуже смачні пиріжки
Прокрутка до верху