Лобіо – 12 рецептів приготування в домашніх умовах

Лобіо з додаванням м’яса

Можна приготувати лобіо в якості основного блюда, а не гарніру, якщо додати в нього м’ясо. Підійде як свинина, так і яловичина або телятина.

Для страви потрібно:

  • 450 г квасолі;
  • 500 г м’яса;
  • кілька великих цибулин;
  • морква;
  • 3-4 болгарських перців;
  • 5 великих томатів;
  • зелень:
  • сіль і приправи.

Порядок приготування:

  • Зварити квасолю до м’якості, остудити і розім’яти виделкою.
  • Нарізати м’ясо і обсмажити в сковороді з цибулею.
  • Додати в м’ясну засмажку терту моркву і подрібнений болгарський перець.
  • Коли овочі розм’якшаться, додати нарізані кубиками помідори і квасоля, закрити кришкою і тушкувати 5-7 хвилин.
  • За кілька миттєвостей до того, як зняти посуд з вогню, посипати лобіо рубаною зеленню.

Рада. Можна зробити смак страви більш насиченим, додавши в нього часник і мелений перець. Для яловичини або телятини підійде чорний, а свинина краще поєднується з червоним перцем.

Дивіться також:  Манти по узбецьки — 6 рецептів правильного приготування
Прокрутка до верху