Лобіо з додаванням м’яса
Можна приготувати лобіо в якості основного блюда, а не гарніру, якщо додати в нього м’ясо. Підійде як свинина, так і яловичина або телятина.
Для страви потрібно:
- 450 г квасолі;
- 500 г м’яса;
- кілька великих цибулин;
- морква;
- 3-4 болгарських перців;
- 5 великих томатів;
- зелень:
- сіль і приправи.
Порядок приготування:
- Зварити квасолю до м’якості, остудити і розім’яти виделкою.
- Нарізати м’ясо і обсмажити в сковороді з цибулею.
- Додати в м’ясну засмажку терту моркву і подрібнений болгарський перець.
- Коли овочі розм’якшаться, додати нарізані кубиками помідори і квасоля, закрити кришкою і тушкувати 5-7 хвилин.
- За кілька миттєвостей до того, як зняти посуд з вогню, посипати лобіо рубаною зеленню.
Рада. Можна зробити смак страви більш насиченим, додавши в нього часник і мелений перець. Для яловичини або телятини підійде чорний, а свинина краще поєднується з червоним перцем.