Перші страви рекомендується вживати хоча б раз у два дні, на обід. Супи є поживними гарячими стравами, бадьорять і додають сил для продовження трудового будня. Один з найсмачніших супчиків – суп-локшина домашня з куркою. Це блюдо швидко готується, його дуже люблять діти за неповторний смак домашньої яєчної локшини, прекрасно поєднується з куркою.
Покроковий рецепт супу з домашньою локшиною.
Час приготування: 2 години.
Кількість порцій: на 8 осіб.
Інгредієнти:
- куряче м’ясо або суповий набір
- 2 маленькі цибулини
- 1 яйце
- 2 картоплини
- сіль, перець, зелень, борошно
- 1,5 л води
Як приготувати курячий суп з домашньою локшиною:
Промиваємо куряче м’ясо, нарізаємо шматочками і ставимо варитися. Коли закипить, видаляємо пінку, насипаємо дрібно різаний лук, сіль, картоплю кубиками. Залишаємо тушкуватися на невеликому вогні.
Тим часом займемося приготуванням домашньої локшини. Збиваємо яйце з сіллю до появи пінки, вводимо борошно. Тісто має вийти туге. Залишаємо на 15-20 хвилин полежати. Потім розкочуємо тонко, посипаємо рясно борошном і, свернум з пласта рулет, ріжемо тонко. Щоб видалити зайву борошно просіваємо локшину через сито. До цього часу суп майже готовий, а значить, можна додати локшину і варити до готовності. Підсолюємо, додаємо улюблені приправи або просто перчимо, додаємо зелень за 5 хвилин до готовності. Вимикаємо плиту і залишаємо настоятися на 15-25 хвилин. Можна подавати до столу.
Рецепт супу локшина домашня з куркою. Рекомендації по приготуванню.
1. Не забувайте знімати пінку, коли вариться м’ясо. Тоді страва буде з прозорим бульйоном.
2. Суп з домашньою локшиною буде ще смачніше, якщо використовувати м’ясо домашньої курки: супчик вийде золотистого відтінку, наваристим, ситним.
3. Якщо часу на приготування домашньої локшини немає, можна використати магазинну. Але у домашньої локшини зовсім інший смак.
4. Якщо для приготування використовувати тільки жовтки, лапша вийде жовтенькому і дуже смачною, а бульйон буде прозорим. Але в такому разі не залишайте невикористаними білки, застосуйте для приготування іншої страви, а жовтків для тесту на локшину візьміть 2-4 штуки.
5. Якщо хочете приготувати локшину і зберегти на деякий час, то процес приготування має свої нюанси:
- замішане тісто залиште на півгодини під рушником (щоб не обвітрилося, але могло «дихати»);
- розділіть тісто на кілька частин, розкачайте в пласт товщиною 0.2-0.3 см і розвісьте в приміщенні без протягів. Але не допускайте пересушування! Сушитися тісто має не більше 20-ти хвилин, періодично перевертайте його;
- коло розріжте навпіл, складіть, скрутіть в двоє, наріжте локшиною.
Отриману локшину для зберігання розкладіть на чистій поверхні тонким шаром, накрийте рушником і просушіть повністю. Потім можна скласти в пакетики і прибрати в те місце, де зберігаються крупи і макаронні вироби.