Ситна локшина Рамен являє собою повноцінне обідня страва. В Японії це недорогий фаст-фуд, який можна придбати в будь-якій точці вуличного харчування. Зазвичай подається частування прямо в наваристому бульйоні з різноманітними смачними добавками. Наприклад, з м’ясом, зеленню, овочами, яйцями.
Локшина Рамен (Рамен): що це таке
Словом «Рамен» називають не тільки популярне японське блюдо, але також саму локшину, яка складає його основу. Сьогодні можна спробувати частування в кафе і ресторанах або купити готову локшину швидкого приготування в упаковці. Залишиться просто залити її окропом і додати спеції.
Звичайно, справжній смак обговорюваного оригінального блюда можна відчути тільки в тому випадку, якщо воно свіжоприготоване. Але сьогодні його рецепт легко повторити у будь-якій країні, навіть у домашніх умовах.
Для правильного Рамэна локшина повинна бути приготовлена своїми руками з найбільш якісних, свіжих продуктів.
- Спочатку ретельно тісто вимішується.
- Потім, воно розрізається на смужки і витягується.
- Далі, знову складається навпіл і знову витягується.
- Процес повторюється до тих пір, поки перед кулінаром не виявиться достатня кількість локшини.
Склад, калорійність і харчова цінність
Нерідко можна почути словосполучення «корейська локшина Рамен». Вона нічим не відрізняється від японської. Просто це блюдо вважається традиційним для кухні відразу декількох азіатських країн. А батьківщиною локшини і зовсім виявився Китай.
Як вже було зазначено вище, основою частування стає міцний ароматний бульйон, який може бути приготований з курки, риби або м’яса, а також саморобна локшина.
Цікаво, що за оригінальним рецептом остання готується саме з водою, отриманої в озерах Монголії. Вважається, що ця рідина має ідеально підходить для локшини складу. У результаті тісто набуває потрібну консистенцію і відтінок (жовтуватий). Замість цієї самої води, можна використати і звичайну мінералку.
Крім рідини, до складу локшини входить борошно, сіль і яйця. Правда, з часом класичний рецепт сильно трансформувався і сьогодні в ньому вдасться зустріти також рослинні масла та інші компоненти. Доповнити блюдо можна вареними/смаженими яйцями, пекинкой, шпинатом, соліннями і маринованими овочами/грибами, а також водоростями.
Якщо говорити саме про сухому швидкому варіанті такої локшини без додаткових добавок, то її калорійність вийшла 337 ккал на 100 г продукту. Багато в ньому і вуглеводів – 69,7 р. Містяться в продукті білки – 10,4 г жири – 1,1 р.
Звичайно, при використанні додаткових інгредієнтів (бульйону, м’ясних шматочків, смажених яєць) калорійність страви буде значно збільшуватися.
Як приготувати локшину Рамен в домашніх умовах
Основу для оригінального азіатського страви можна приготувати самостійно вдома. Традиційний рецепт був зручно адаптований для вітчизняних господинь.
Інгредієнти:
- цілі яйця – 2 шт.;
- яєчні жовтки – 2 шт.;
- першосортна борошно – 350 г;
- кунжутне масло – 1 ч. ложка;
- сіль – 1 ч. ложка.
Приготування:
- З’єднати всі зазначені в рецепті частини сирих яєць.
- Додати масло і сіль.
- Всипати в масу борошно через дрібне сито.
- Ретельно розім’яти продукти руками, зібрати в грудку. Залишити в такому вигляді на годину, не прибираючи в холод.
- Вимісити суміш до гладкості. Розрізати на 2 частини.
- Кожну не менше 10 разів протягнути через спеціальну машинку або просто розтягнути руками. Після чергового розтягування складати пласт в 2 – 3 рази і повторювати процедуру.
Останній раз витягнути тісто дуже тонко (товщина 1,5 мм). Розрізати смужками бажаного розміру. Пересипати борошном.
Чим можна замінити локшину в приготуванні страв
Якщо немає часу на приготування локшини Рамен, у вибраному блюді її можна замінити іншими продуктами. Наприклад, звичайними спагетті. Але краще взяти локшину швидкого приготування.
Якщо хочеться відмовитися від будь-яких макаронних виробів, але приготувати суп за принципом Рамена, можна взяти в якості його основи білий/коричневий рис. Він також зробить суп більш ситним.
Суп зі свининою та японської локшиною
Інгредієнти:
- м’ясо з жировими прошарками – 350 г;
- гриби шиітаке – 250 г;
- локшина – 200 г;
- чилі – 1 маленький стручок;
- подрібнений корінь імбиру – 1 ч. ложка;
- соєвий соус – 2 десертні ложки;
- сіль – за смаком.
Приготування:
- Промиту і обсушену жирну свинину порізати смужками.
- Залити м’ясо водою і варити 12 – 14 хвилин під кришкою.
- Додати дрібні шматочки перцю (без насіння), імбир, гриби (кожен розрубати на 4 частини).
- Влити соєвий соус, додати локшину.
- Через 8 – 9 хвилин спробувати блюдо і при необхідності досолити.
Розлити частування по тарілках і прикрасити кунжутом.
Як приготувати з яловичиною
Інгредієнти:
- яловичина – 200 г;
- готова локшина – 200 г;
- сіль;
- свіжий часник – 2 зубки;
- яловичий бульйон – 1 ст.
Приготування:
- Необхідно заздалегідь зварити запашну міцний бульйон з яловичини на кістці. У процесі можна додавати в нього улюблені спеції, лаврушку, овочі (цибулю, моркву), коріння. Вже готовий бульйон процідити.
- Підготовлене м’ясо порізати тонкими пластинками і обсмажити на будь-якому жирі до рум’яності. Посолити, змішати з размятым часником.
- Окремо зварити локшину до готовності в солоній воді. Або просто залити окропом продукт швидкого приготування.
- Викласти локшину в порційні тарілки. Залити бульйоном.
Зверху розсипати шматочки смаженого м’яса. Все перемішати.
Готуємо з кальмарами
Інгредієнти:
- вже зварена готова локшина – 400 г;
- тушка кальмара – 200 г;
- свіжий огірок – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 6 зубчиків;
- очищена вода – 2 л;
- майонез – 1 ст.;
- соєвий соус – 100 мл;
- рисовий оцет – 50 мл;
- кунжутне масло – 40 мл;
- мелений імбир – 2 щіпки;
- соус шрірача – 50 мл;
- свіжа зелень – 1 пучок;
- смажений кунжут – 1 жменя;
- місо-паста – 100 г;
- цукор – 30 г;
- сіль – за смаком;
Приготування:
- Залити водою очищені цибулю і моркву. Додати всю зелень, імбир і часник (2 зубки). Варити 40 – 45 хвилин, знімаючи піну з поверхні.
- Готовий бульйон процідити. Влити соєвий соус (80 мл) та додати пасту місо. Добре розмішати компоненти.
- Майонез з’єднайте з соусом шрірача, маслом (половиною), які залишилися размятым часником і соєвим соусом.
- Огірок порізати тонкими кружечками. Залити сумішшю оцту, солі і цукру. Залишити на 25 хвилин.
- Кальмара очистити від усього зайвого. Нарізати кільцями. На півхвилини залити окропом.
- На дно порційних мисок викласти готову локшину. Все залити бульйоном. Зверху розподілити колечка морепродукту.
- Додати мариновані шматочки огірка, гострий соус, масло, що залишилося.
Прикрасити страву обсмаженим кунжутом. Можна використовувати для цієї мети і залишки зелені.
Суп Торі Рамен з куркою
Інгредієнти:
- готова (вже зварена) локшина – півкіло;
- курячі кістки – півкіло;
- курячі крила – 300 г;
- соєвий соус – ½ ст.;
- імбир – 20 г;
- сіль і зелень.
Приготування:
- Варити частини курячої тушки півгодини.
- Отриманий бульйон процідити. Залити в нього соєвий соус, додати дрібно тертий імбир. При необхідності досолити.
- Готову локшину розкласти по тарілках. Залити бульйоном.
- У кожну порцію відправити частина знятого з кісток курячого м’яса.
Прикрасити частування свіжою зеленню.
Можна готувати оригінальний японський суп з бюджетної локшини швидкого приготування. Пачки з неї знайдуться в кожному супермаркеті. Локшину знадобиться просто залити будь-яким гарячим бульйоном, додати варене/смажене м’ясо, яйця і зелень. Звичайно, такий рецепт буде далекий від оригіналу, зате вдасться швидко і просто порадувати себе практично ресторанним обідом.