Локшина Рамен (Рамен): що це таке, склад, 4 рецепти страв з традиційної японської локшиною

Ситна локшина Рамен являє собою повноцінне обідня страва. В Японії це недорогий фаст-фуд, який можна придбати в будь-якій точці вуличного харчування. Зазвичай подається частування прямо в наваристому бульйоні з різноманітними смачними добавками. Наприклад, з м’ясом, зеленню, овочами, яйцями.

Локшина Рамен (Рамен): що це таке

Словом «Рамен» називають не тільки популярне японське блюдо, але також саму локшину, яка складає його основу. Сьогодні можна спробувати частування в кафе і ресторанах або купити готову локшину швидкого приготування в упаковці. Залишиться просто залити її окропом і додати спеції.

Звичайно, справжній смак обговорюваного оригінального блюда можна відчути тільки в тому випадку, якщо воно свіжоприготоване. Але сьогодні його рецепт легко повторити у будь-якій країні, навіть у домашніх умовах.

Для правильного Рамэна локшина повинна бути приготовлена своїми руками з найбільш якісних, свіжих продуктів.

  • Спочатку ретельно тісто вимішується.
  • Потім, воно розрізається на смужки і витягується.
  • Далі, знову складається навпіл і знову витягується.
  • Процес повторюється до тих пір, поки перед кулінаром не виявиться достатня кількість локшини.

Склад, калорійність і харчова цінність

Нерідко можна почути словосполучення «корейська локшина Рамен». Вона нічим не відрізняється від японської. Просто це блюдо вважається традиційним для кухні відразу декількох азіатських країн. А батьківщиною локшини і зовсім виявився Китай.

Як вже було зазначено вище, основою частування стає міцний ароматний бульйон, який може бути приготований з курки, риби або м’яса, а також саморобна локшина.

Цікаво, що за оригінальним рецептом остання готується саме з водою, отриманої в озерах Монголії. Вважається, що ця рідина має ідеально підходить для локшини складу. У результаті тісто набуває потрібну консистенцію і відтінок (жовтуватий). Замість цієї самої води, можна використати і звичайну мінералку.

Крім рідини, до складу локшини входить борошно, сіль і яйця. Правда, з часом класичний рецепт сильно трансформувався і сьогодні в ньому вдасться зустріти також рослинні масла та інші компоненти. Доповнити блюдо можна вареними/смаженими яйцями, пекинкой, шпинатом, соліннями і маринованими овочами/грибами, а також водоростями.

Дивіться також:  Курячі нагетси – 9 рецептів, як зробити в домашніх умовах

Якщо говорити саме про сухому швидкому варіанті такої локшини без додаткових добавок, то її калорійність вийшла 337 ккал на 100 г продукту. Багато в ньому і вуглеводів – 69,7 р. Містяться в продукті білки – 10,4 г жири – 1,1 р.

Звичайно, при використанні додаткових інгредієнтів (бульйону, м’ясних шматочків, смажених яєць) калорійність страви буде значно збільшуватися.

Як приготувати локшину Рамен в домашніх умовах

Основу для оригінального азіатського страви можна приготувати самостійно вдома. Традиційний рецепт був зручно адаптований для вітчизняних господинь.

Інгредієнти:

  • цілі яйця – 2 шт.;
  • яєчні жовтки – 2 шт.;
  • першосортна борошно – 350 г;
  • кунжутне масло – 1 ч. ложка;
  • сіль – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • З’єднати всі зазначені в рецепті частини сирих яєць.
  • Додати масло і сіль.
  • Всипати в масу борошно через дрібне сито.
  • Ретельно розім’яти продукти руками, зібрати в грудку. Залишити в такому вигляді на годину, не прибираючи в холод.
  • Вимісити суміш до гладкості. Розрізати на 2 частини.
  • Кожну не менше 10 разів протягнути через спеціальну машинку або просто розтягнути руками. Після чергового розтягування складати пласт в 2 – 3 рази і повторювати процедуру.

Останній раз витягнути тісто дуже тонко (товщина 1,5 мм). Розрізати смужками бажаного розміру. Пересипати борошном.

Чим можна замінити локшину в приготуванні страв

Якщо немає часу на приготування локшини Рамен, у вибраному блюді її можна замінити іншими продуктами. Наприклад, звичайними спагетті. Але краще взяти локшину швидкого приготування.

Якщо хочеться відмовитися від будь-яких макаронних виробів, але приготувати суп за принципом Рамена, можна взяти в якості його основи білий/коричневий рис. Він також зробить суп більш ситним.

Суп зі свининою та японської локшиною

Інгредієнти:

  • м’ясо з жировими прошарками – 350 г;
  • гриби шиітаке – 250 г;
  • локшина – 200 г;
  • чилі – 1 маленький стручок;
  • подрібнений корінь імбиру – 1 ч. ложка;
  • соєвий соус – 2 десертні ложки;
  • сіль – за смаком.
Дивіться також:  Як посмажити рибу на сковороді – 7 смачних рецептів

Приготування:

  • Промиту і обсушену жирну свинину порізати смужками.
  • Залити м’ясо водою і варити 12 – 14 хвилин під кришкою.
  • Додати дрібні шматочки перцю (без насіння), імбир, гриби (кожен розрубати на 4 частини).
  • Влити соєвий соус, додати локшину.
  • Через 8 – 9 хвилин спробувати блюдо і при необхідності досолити.

Розлити частування по тарілках і прикрасити кунжутом.

Як приготувати з яловичиною

Інгредієнти:

  • яловичина – 200 г;
  • готова локшина – 200 г;
  • сіль;
  • свіжий часник – 2 зубки;
  • яловичий бульйон – 1 ст.

Приготування:

  • Необхідно заздалегідь зварити запашну міцний бульйон з яловичини на кістці. У процесі можна додавати в нього улюблені спеції, лаврушку, овочі (цибулю, моркву), коріння. Вже готовий бульйон процідити.
  • Підготовлене м’ясо порізати тонкими пластинками і обсмажити на будь-якому жирі до рум’яності. Посолити, змішати з размятым часником.
  • Окремо зварити локшину до готовності в солоній воді. Або просто залити окропом продукт швидкого приготування.
  • Викласти локшину в порційні тарілки. Залити бульйоном.

Зверху розсипати шматочки смаженого м’яса. Все перемішати.

Готуємо з кальмарами

Інгредієнти:

  • вже зварена готова локшина – 400 г;
  • тушка кальмара – 200 г;
  • свіжий огірок – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 6 зубчиків;
  • очищена вода – 2 л;
  • майонез – 1 ст.;
  • соєвий соус – 100 мл;
  • рисовий оцет – 50 мл;
  • кунжутне масло – 40 мл;
  • мелений імбир – 2 щіпки;
  • соус шрірача – 50 мл;
  • свіжа зелень – 1 пучок;
  • смажений кунжут – 1 жменя;
  • місо-паста – 100 г;
  • цукор – 30 г;
  • сіль – за смаком;

Приготування:

  • Залити водою очищені цибулю і моркву. Додати всю зелень, імбир і часник (2 зубки). Варити 40 – 45 хвилин, знімаючи піну з поверхні.
  • Готовий бульйон процідити. Влити соєвий соус (80 мл) та додати пасту місо. Добре розмішати компоненти.
  • Майонез з’єднайте з соусом шрірача, маслом (половиною), які залишилися размятым часником і соєвим соусом.
  • Огірок порізати тонкими кружечками. Залити сумішшю оцту, солі і цукру. Залишити на 25 хвилин.
  • Кальмара очистити від усього зайвого. Нарізати кільцями. На півхвилини залити окропом.
  • На дно порційних мисок викласти готову локшину. Все залити бульйоном. Зверху розподілити колечка морепродукту.
  • Додати мариновані шматочки огірка, гострий соус, масло, що залишилося.
Дивіться також:  Тісто на курник – 7 рецептів приготування

Прикрасити страву обсмаженим кунжутом. Можна використовувати для цієї мети і залишки зелені.

Суп Торі Рамен з куркою

Інгредієнти:

  • готова (вже зварена) локшина – півкіло;
  • курячі кістки – півкіло;
  • курячі крила – 300 г;
  • соєвий соус – ½ ст.;
  • імбир – 20 г;
  • сіль і зелень.

Приготування:

  • Варити частини курячої тушки півгодини.
  • Отриманий бульйон процідити. Залити в нього соєвий соус, додати дрібно тертий імбир. При необхідності досолити.
  • Готову локшину розкласти по тарілках. Залити бульйоном.
  • У кожну порцію відправити частина знятого з кісток курячого м’яса.

Прикрасити частування свіжою зеленню.

Можна готувати оригінальний японський суп з бюджетної локшини швидкого приготування. Пачки з неї знайдуться в кожному супермаркеті. Локшину знадобиться просто залити будь-яким гарячим бульйоном, додати варене/смажене м’ясо, яйця і зелень. Звичайно, такий рецепт буде далекий від оригіналу, зате вдасться швидко і просто порадувати себе практично ресторанним обідом.

Прокрутка до верху