Готуємо з кальмарами
Інгредієнти:
- вже зварена готова локшина – 400 г;
- тушка кальмара – 200 г;
- свіжий огірок – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 6 зубчиків;
- очищена вода – 2 л;
- майонез – 1 ст.;
- соєвий соус – 100 мл;
- рисовий оцет – 50 мл;
- кунжутне масло – 40 мл;
- мелений імбир – 2 щіпки;
- соус шрірача – 50 мл;
- свіжа зелень – 1 пучок;
- смажений кунжут – 1 жменя;
- місо-паста – 100 г;
- цукор – 30 г;
- сіль – за смаком;
Приготування:
- Залити водою очищені цибулю і моркву. Додати всю зелень, імбир і часник (2 зубки). Варити 40 – 45 хвилин, знімаючи піну з поверхні.
- Готовий бульйон процідити. Влити соєвий соус (80 мл) та додати пасту місо. Добре розмішати компоненти.
- Майонез з’єднайте з соусом шрірача, маслом (половиною), які залишилися размятым часником і соєвим соусом.
- Огірок порізати тонкими кружечками. Залити сумішшю оцту, солі і цукру. Залишити на 25 хвилин.
- Кальмара очистити від усього зайвого. Нарізати кільцями. На півхвилини залити окропом.
- На дно порційних мисок викласти готову локшину. Все залити бульйоном. Зверху розподілити колечка морепродукту.
- Додати мариновані шматочки огірка, гострий соус, масло, що залишилося.
Прикрасити страву обсмаженим кунжутом. Можна використовувати для цієї мети і залишки зелені.