Локшина Рамен (Рамен): що це таке, склад, 4 рецепти страв з традиційної японської локшиною

Готуємо з кальмарами

Інгредієнти:

  • вже зварена готова локшина – 400 г;
  • тушка кальмара – 200 г;
  • свіжий огірок – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 6 зубчиків;
  • очищена вода – 2 л;
  • майонез – 1 ст.;
  • соєвий соус – 100 мл;
  • рисовий оцет – 50 мл;
  • кунжутне масло – 40 мл;
  • мелений імбир – 2 щіпки;
  • соус шрірача – 50 мл;
  • свіжа зелень – 1 пучок;
  • смажений кунжут – 1 жменя;
  • місо-паста – 100 г;
  • цукор – 30 г;
  • сіль – за смаком;

Приготування:

  • Залити водою очищені цибулю і моркву. Додати всю зелень, імбир і часник (2 зубки). Варити 40 – 45 хвилин, знімаючи піну з поверхні.
  • Готовий бульйон процідити. Влити соєвий соус (80 мл) та додати пасту місо. Добре розмішати компоненти.
  • Майонез з’єднайте з соусом шрірача, маслом (половиною), які залишилися размятым часником і соєвим соусом.
  • Огірок порізати тонкими кружечками. Залити сумішшю оцту, солі і цукру. Залишити на 25 хвилин.
  • Кальмара очистити від усього зайвого. Нарізати кільцями. На півхвилини залити окропом.
  • На дно порційних мисок викласти готову локшину. Все залити бульйоном. Зверху розподілити колечка морепродукту.
  • Додати мариновані шматочки огірка, гострий соус, масло, що залишилося.

Прикрасити страву обсмаженим кунжутом. Можна використовувати для цієї мети і залишки зелені.

Дивіться також:  Страви з баранини – ТОП 20 рецептів простого і смачного приготування
Прокрутка до верху