Лоранський пиріг з куркою і грибами – 7 найсмачніших рецептів французького відкритого пирога

Рум’яний лоранський пиріг з куркою і грибами – традиційне блюдо кухні Франції. Зазвичай він готується з відкритим верхом. В результаті випічка виходить не тільки смачною, але ще і красивою. Її можна подавати, в тому числі і до святкового столу.

Традиційний лоранський пиріг з куркою і грибами

Склад продуктів:

  • очищені печериці – 350 г;
  • яловичина (філе) – 350 г;
  • цибуля – ½ головки;
  • вершки – 170 мл (20%);
  • сир – 130 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • борошно – 220 г;
  • вода (кип’ячена) – 3 ст. л.;
  • вершковий жир (м’який) – 60 г;
  • сіль.

Приготування:

  • М’яке масло розмішати виделкою з вмістом одного сирого яйця.
  • Всипати у суміш борошно з дрібкою солі, влити воду.
  • Отриману масу помістити в пакет і прибрати в холод на 40 хвилин.
  • Курятину відварити, дрібно нашаткувати.
  • Довільні шматочки грибів і цибулі засмажити разом до зарум’янювання.
  • Об’єднати м’ясо і засмажку. Посолити. Можна приправити прянощами. Відмінно підходить для такої начинки мускатний горіх.
  • Тісто руками або качалкою розтягнути в круглу заготовку і акуратно перенести її на жароміцну ємність з бортиками.
  • Викласти на основу підготовлену начинку.
  • Окремо збити яйця з вершками. Присолити, засипати і подрібнений сир. Вилити все на м’ясо з іншими компонентами.

Піч частування 37 – 40 хвилин при 170°C.

З додаванням брокколі

Склад продуктів:

  • філе грудки курки – 350 г;
  • борошно – 1 повний стакан;
  • гриби – 350 г;
  • вершковий жир – 60 г;
  • цибуля – 1/3 головки;
  • броколі (можна заморожену) – 250 г;
  • сир – 120 г;
  • вершки будь-якої жирності – 230 мл;
  • яйця – 3 шт.;
  • холодна вода – 4 десертні ложки;
  • сіль.

Приготування:

  • Змішати м’яке масло, сире яйце (заздалегідь його збовтати), всю муку, воду, 1-2 щіпки дрібної солі.
  • Отриману м’яку масу загорнути в пакет і прибрати в холод на півгодини.
  • В цей час обсмажити подрібнені гриби (найкраще – печериці) з цибулею.
  • Брокколі залити водою і варити 8-9 хвилин. Окремо відварити до готовності курятину.
  • Відправити шматочки капусти і м’яса у сковорідку. До цього часу вже повинна випаруватися велика частина рідини, що виділилася з грибів.
  • Разом готувати компоненти начинки ще 10-12 хвилин. Після чого посолити, додати до них спеції і охолодити.
  • Окремо збити до піни яйця, що залишилися. Змішати з подрібненим сиром і вершками.
  • Тісто розтягнути і помістити у відповідну за розміром форму. Виліпити середні бортики.
  • Викласти начинку на основу. Покрити сумішшю з сьомого кроку.
Дивіться також:  Вершковий сир для чізкейку: який краще використовувати, чим можна замінити, 7 рецептів приготування м’якого вершкового сиру в домашніх умовах

Відправити пиріг з куркою, грибами і броколі в духовку, готувати 40 – 45 хвилин. Температура – 180°C.

Готуємо з помідорами

Склад продуктів:

  • філе курятини – 350 г;
  • очищені печериці – 450 г;
  • черрі – 350 г;
  • вершкове масло – 130 г;
  • борошно – 230 г;
  • вода – 4 десертні ложки;
  • яйця – 3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сир – 170 г;
  • вершки – 2/3 ст.;
  • сіль, спеції, олія для обсмажування.

Приготування:

  • Вершковий жир натерти. Пальцями розтерти його з борошном і сіллю.
  • Влити яйце (1 шт), воду. Прибрати перемішану масу в пакет і в холод на півгодини.
  • Курятину зварити до готовності.
  • На будь-якому маслі обсмажити подрібнені гриби з цибулею. Коли випарується волога від грибів, додати в сковороду м’ясо. Все посолити. Всипати відповідні до грибів та курки спеції.
  • Під кінець додати половинки чері. Потомити інгредієнти разом близько 10 хвилин.
  • Сир подрібнити і перемішати з іншими яйцями. Залити вершками. Присолити і злегка компоненти збити міксером.
  • Спочатку у форму відправити тісто. Потім начинку. Обов’язково зробити бортики. Все залити вершково-сирною сумішшю.

Запікати такий відкритий пиріг 35 – 45 хвилин при 190°C.

Кіш — французький відкритий пиріг

Друга назва лоранського пирога – киш лорен.

Склад продуктів:

  • борошно – 180 г;
  • вершковий маргарин – 120 г;
  • молоко – 4 десертні ложки;
  • варене філе курятини – 250 г;
  • свіжі печериці – 250 г;
  • лісові гриби сушені – 15 г;
  • цибуля – 2 головки;
  • яйця – 2 шт.;
  • нежирні вершки – 1 ст.;
  • сир – 80 г;
  • сіль, свіжий кріп – за смаком;

Приготування:

  • Сушені гриби залити чистою водою. Бажано замочити їх на всю ніч.
  • Вранці залити гриби свіжою водою і відварити їх протягом півгодини.
  • В чашу комбайна відправити борошно з парою пучок солі. Додати маргарин, порубаний кубиками. Включити кухонного помічника і перетворити масу в крихту. Не потрібно довго місити інгредієнти. Масло не повинно перегрітися.
  • Додати холодне молоко. Перемішати за допомогою пристрою до стану вологою крихти. Скачати кулю, попередньо не перемішуючи. Прибрати в холод на півгодини.
  • Гриби відкинути на сито. Дрібно порізати їх і змішати з шматочками вареного м’яса.
  • Окремо обсмажити печериць пластинки з кубиками цибулі до рум’яності і випаровування соку з сковорідки.
  • Остудити засмажку змішати всі інгредієнти начинки. Туди ж додати сіль, рубану зелень.
  • Тісто розподілити по жароміцної ємності з бортиками. Зробити наколи виделкою по всій поверхні. Покрити тісто пергаментом, засипати квасолею.
  • Запікати основу пирога чверть години при 190°C. Потім прибрати папір з квасолею і готувати ще 6 – 7 хвилин при тих же умовах.
  • Зверху основи розсипати м’ясо з іншими складовими начинки. Покрити все заливкою (збиті яйця+подрібнений сир+вершки).
Дивіться також:  Полуничний торт – 8 дуже смачних і вишуканих рецептів

Відправити лоранський пиріг (киш) в духовку на півгодини.

З сирною скоринкою

Склад продуктів:

  • філе грудки – 350 г;
  • сирі печериці – 350 г;
  • цибуля – 80 г;
  • вершки – 1 ст.;
  • борошно – 1 ст.;
  • яйця – 3 шт.;
  • сир – 270 г;
  • сіль, олія для обсмажування, перець.

Приготування:

  • Одне яйце збовтати. Змішати його з м’яким маслом.
  • Додати всю борошно (заздалегідь просіяне), воду, 1 – 2 щіпки солі. Отриману масу прибрати в пакет. Помістити в холод на час обжарювання начинки.
  • Курятину зварити до готовності. Порізати маленькими шматочками.
  • Також подрібнити сирі гриби і цибулю. Засмажити їх на сковорідці з будь-яким розігрітим маслом. Присолити, поперчити.
  • Остудити обжарку і змішати з шматочками курки.
  • Тісто розтягнути і розподілити по ємності з бортиками.
  • Розсипати по основі курино-грибну начинку.
  • Приблизно 170 г сиру потерти. Змішати з залишилися збитими яйцями. Присолити. Додати в масу вершки.
  • Залити їй начинку.
  • Запікати пиріг 40 хвилин при 170°C.

Приблизно через половину терміну засипати верхівку пирога залишилися крупно тертим сиром.

Корисна випічка зі шпинатом

Склад продуктів:

  • вершковий жир – 60 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • вода – 4 десертні ложки;
  • пшеничне борошно – 1 ст.;
  • філе стегна курки – 350 г;
  • печериці – 450 г;
  • шпинат без черешків – 250 г;
  • цибуля – 150 г;
  • вершки (33%) – 1 ст.;
  • сир – 170 г;
  • свежетертый мускатний горіх – 2 – 3 щіпки;
  • сіль.

Приготування:

  • Одне яйце розтерти з м’яким жиром. Відповідною насадкою блендера обробити компоненти до білої піни.
  • Залити воду, засипати сіль і сухі компоненти, крім прянощів.
  • Отриману масу покрити пакетом і помістити в холод на півгодини.
  • Зварити курятину. Порізати кубиками. Також подрібнити гриби і цибулю.
  • Розігріти сковорідку з олією. Засмажити на ньому спочатку цибулю до рум’яності. Потім засипати гриби і дочекатися, поки з сковороди випарується виділилася з них рідина.
  • Всипати шматочки курки, подрібнений шпинат і готувати компоненти начинки разом 6 – 7 хвилин. Всі присолити і додати мускатний горіх.
  • Тісто перемістити в жароміцну ємність. Зліпити руками борти. Викласти зверху начинку.
  • Залити гриби і птицю сумішшю з решти збитих яєць, подрібненого сиру, вершків подсоленных
Дивіться також:  Цукати з гарбуза – 7 рецептів в домашніх умовах

Запікати при 180°C духовці приблизно 35-45 хвилин.

Рецепт в мультиварці

Склад продуктів:

  • варена курка (грудка) – 1 шт.;
  • гриби – 350 г;
  • цибуля (сирої) – 80 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • вершковий жир – 60 г;
  • вода – 5 десертних ложок;
  • борошно – 1 повний стакан;
  • нежирна сметана – 230 мл;
  • сир – 130 г;
  • сіль.

Приготування:

  • Вершковий жир посікти. Змішати з сухими компонентами, водою і одним сирим яйцем. Прибрати масу в холод на термін приготування начинки.
  • З грудки зрізати все м’ясо.
  • Покришити очищені печериці. Разом обсмажити інгредієнти до зарум’янювання. Посолити. З’єднати з курятиною.
  • Решта яйця змішати (окремо) зі сметаною. Додати подрібнений сир, сіль.
  • В чашу кухонного помічниці руками викласти тісто. Зліпити бортики. Зверху розкласти начинку.
  • Все полити сметаною сумішшю.
  • Готувати страву в програмі випічки 70 хвилин.

Після сигналу відкрити кришку, вийняти частування разом з чашею з мультиварки і залишити хвилин на 10 «відпочити».

Обговорюваний французький пиріг готується з самими різними начинками. Іноді в нього додаються тільки овочі або свіжа зелень. Саме поєднання курки та грибів в начинці роблять страву особливо цікавим і яскравим на смак, а також ситним.

Прокрутка до верху