Лосось, запечений в духовці – Рецепт з фото

Страви з лосося виглядають дуже благородно і апетитно. У червоній рибі присутній не тільки яскравість і свіжість, але і величезна користь. В лососеві переважає натуральний жир і чистий протеїн, а шкідливі вуглеводи в ньому відсутні.
Готується рибка різноманітними методами. Під час запікання рибу можна зробити калорійною і жирної або зробити з неї щось дієтичне. Щоб ідеально запекти лосось в духовці, рецепт можна підібрати з багатьох варіантів.
Обробляється лосось досить легко. У рибки відрізається голова, черево розрізається вздовж і дістаються нутрощі. А тушка фарширується, запікається цілком або розрізається на стейки. Рибу можна готувати з різними продуктами. Для запікання лосося можна використовувати гру або загорнути його у фольгу.
Скільки запікати лосось в духовці? На час приготування впливає температура запікання, спосіб приготування і розмір риби. На середній шматочок йде близько 20 хвилин. Хвостик запікається приблизно 15 хвилин, а для стейка знадобиться близько 10 хвилин.

Стейки лосося, запечені в духовці

Час приготування – 1 ч. 20 хв.
Кількість порцій – 4.

Склад продуктів для стейків лосося, запечених в духовці:

1. 500 г лосося.
2. Ріпчаста цибуля – 1 шт.
3. Кілька щіпок чорного перцю.
4. 1/2 лимона.
5. Сіль.
6. 100 г сметани.
7. Часник – 1зубч.
8. 1 пучок кропу.

Приготування стейків лосося, запечених в духовці

Для початку цибулина очищається і нарізається тонкими кільцями. Лимон вимивається і також нарізати тонкими кільцями. Риба вимивається водою, обсушивается і натирається сіллю.
У форму для запікання викладається лист фольги. На ньому розміщуються шматочки риби. Їх можна трохи поперчити. Зверху викладається шар цибульний кілець. Потім йде шар лимонних часточок. Фольга добре загортається. Рибка відправляється в розігріту духовку на 60 хвилин.
Цей час можна витратити на приготування сметанного соусу. Кріп ретельно вимивається і подрібнюється. У глибокій посудині змішується сметана з подрібненим кропом. Часник очищається від лушпиння і подрібнюється часничницею або ножем. Потім він змішується зі сметаною і кропом. Суміш солиться за смаком і добре перемішується. До того як риба запечеться соус встигне охолонути і настоятися.
Стейк з лосося необхідно трохи остудити і полити соусом. Також до нього можна подати улюблений гарнір, наприклад, печена картопля.

Дивіться також:  Готуємо французьке соус тартар

Лосось, запечений в духовці у фользі

Витрата часу – 40 хв.
Кількість порцій – 6.

Склад продуктів для лосося, запеченого в духовці у фользі:

1. Лосось – 700 р.
2. Сіль.
3. Часник – 3 зубч.
4. Кріп – 1 пучок.
5. Лимон – 5 шматочків.
6. Зелена цибуля – 2 пучка.

Приготування лосося, запеченого в духовці у фользі

Попередньо духовку потрібно добре розігріти. Кілька листочків фольги змащуються маслом. Рибка викладається на фольгу, солиться, перчится, посипається часником, попередньо подрібненим, і кропом. Далі викладаються лимонні скибочки. Потім йде шар зеленої цибульки.
Риба накривається фольгою, її краї добре загортаються. Підготовлені інгредієнти на деку відправляються в гарячу духовку на 20 хвилин. Готовність лосося можна перевірити з допомогою виделки.

Лосось з картоплею, запечена в духовці

Витрата часу – 1 ч.
Кількість порцій – 2.

Склад продуктів для лосося з картоплею, запеченого в духовці:

1. 400 г лосося.
2. 4 картоплини.
3. 1 цибулина.
4. 2 зубч. часнику.
5. 2 помідора.
6. 2 ст. л. оливкової олії.
7. 3 ст. л. соку лимона.
8. 4 ст. л. жирної сметани або вершків.
9. Сіль.

Приготування лосося з картоплею, запеченого в духовці

Для початку риба промивається під холодною водою і обсушивается за допомогою паперового рушника. Лосось розміщується в глибокій посудині, перчится і солиться з двох сторін, сбрызгивается оливковою олією. Риба повинна просочитися лимонним соком протягом 10 хвилин.
Картопля чиститься і нарізати на тонкі кружечки. У мисці сметана змішується з сіллю, перцем і подрібненим часником. Цибулина нарізається на кільця, а помідори – на кружечки.
Форма для запікання змащується маслом. На неї викладаються кружечки картоплі, поливається соусом. Зверху викласти цибулю з помідорами. На овочах розміщуємо лосось з лимоном. Інгредієнти накриваються фольгою. Блюдо запікається в розігрітій духовці приблизно 40 хвилин. Для прикраси можна використовувати свіжу зелень.

Дивіться також:  Суп з помідорів – покроковий рецепт з фото

Лосось, запечений в духовці з овочами

Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 4.

Склад продуктів для лосося, запеченого в духовці з овочами:

1. Лосось – 450 р.
2. Морква – 1 шт.
3. Ріпчаста цибуля – 1 шт.
4. Баклажан – 2 шт.
5. Кабачок – 2 шт.
6. Болгарський перець – 2 шт.
7. Часник – 3 зубч.
8. Середній помідор – 4 шт.
9. Соєвий соус – 4 ст. л.
10. Діжонська гірчиця – 2 ч. л.
11. Білий винний оцет – 1 ст. л.
12. Зелень.
13. Жирні вершки або сметана – 2 ст. л.
14. Масло соняшнику.
15. Спеції.

Приготування лосося, запеченого в духовці з овочами

Риба промивається, обсушивается паперовими рушниками, нарізати на невеликі порційні шматочки. У ємності соєвий соус і діжонська гірчиця ретельно перемішуються. Отримана суміш використовується для змащування лосося.
Часник і овочі очищаються. Часник подрібнюється. Морква й цибуля нарізати на середні шматочки. Кабачки з помідорами і баклажанами нарізати на великі часточки. Зелень промивається, обсушивается і дрібно рубається.
В глибокий сотейник наливається масло соняшнику і відправляється на вогонь. У сотейник відправляється часник з цибулею і морквою. Овочі обсмажуються близько 5 хвилин. Інгредієнти необхідно періодично помішувати. Баклажани і кабачки відправляються до обсмаженою овочам, заливаються соєвим соусом і ретельно перемішуються. Близько 3 хвилин їх потрібно готувати разом. Потім до овочів приєднуються помідори з болгарським перцем і оцтом. Овочева суміш гаситься протягом 5 хвилин.
Лопаткою розгрібаючи овочі, щоб центр сотейника звільнився. Посередині викладається рибка, заливають вершками або сметаною, посипається зеленню та спеціями. Посудина накривається кришкою. Блюдо тушкується на маленькому вогні приблизно 20 хвилин.
Лосось можна подавати порційно. Як гарнір підійде відварний рис.

Дивіться також:  Борщ з квашеною капустою – рецепт як варити смачно і з родзинкою

Лосось із сиром, запечена в духовці

Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 2.

Склад продуктів для лосося з сиром, запечене в духовці:

1. 2 стейка лосося.
2. 120 г грибів.
3. 1 цибулина.
4. 70 г твердого сиру.
5. 1 помідор.
6. Сік лимона.
7. Сіль.

Приготування лосося з сиром, запечене в духовці

Рибка поливається соком лимона, солиться і перчится. Цибулина нарізати на кубики і обсмажується на сковорідці. До неї додаються грибочки і також обсмажуються. З фольги робиться квадрат, у який поміститься шматочок риби.
Помідор нарізати на кільця. Сир натирається або нарізати на пластини. Посередині фольги викладається лосось. На нього викладаються кільця помідор. Лосось з помідорами накривається грибами і посипається сиром. Фольга загортається по краях. Страва готується в розігрітій духовці приблизно 20 хвилин.

Прокрутка до верху