Люля-кебаб в домашніх умовах – 3 рецепту приготування на мангалі, в духовці на сковороді

Це арабське блюдо, його прийнято готувати з жирної яловичини і зелені. Але сьогодні ми вам розповімо про смачних варіаціях цих котлет з інших, більш дешевих видів м’яса. І навчимо, як готувати люля-кебаб в домашніх умовах.

Рецепт приготування з свинини

Це найпопулярніший рецепт. Ми розповімо, як приготувати люля-кебаб в духовці.

Інгредієнти:

  • свинина – 1 кг;
  • цибуля – 4 штуки;
  • петрушка – 1 великий пучок;
  • часник – 3-4 зубчики;
  • кріп – пів пучка;
  • сіль хмелі-сунелі і перець – за смаком.

Приготування:

  • За кілька годин до готування помістіть дерев’яні шпажки у воду. Наприклад, налийте воду в деко. Шпажки повинні просочитися водою, інакше в процесі смаження вони почнуть горіти.
  • М’ясо промийте, викладіть сухими серветками зайву вологу.
  • Наріжте м’якоть на обробній дошці середніми кубиками.
  • Прокрутіть свинину через м’ясорубку. Перекладіть її у велику миску.
  • Зніміть з лушпиння цибулі і промийте його в холодній воді. Прокрутіть через м’ясорубку або дуже дрібно нашаткуйте вручну.
  • Перекладіть цибулю до м’яса.
  • Петрушку промийте і дуже дрібно порубаєте, перекладіть її до фаршу.
  • Часник очистіть і дрібно наріжте. Також, його можна подрібнити з допомогою чеснокодавкі.
  • Тепер додайте до фаршу сіль, подрібнений часник, хмелі-сунелі і перець. Все дуже ретельно перемішайте і спробуйте на смак. Він повинен бути пікантним.
  • У фарші відсутні яйця, тому його потрібно зробити еластичним, щоб люля-кебаб тримав свою форму. Для цього потрібно:1) Вимішуйте фарш не менше 5 хвилин; 2) Сформуйте з м’яса невеликий кульку і 4-5 разів покидайте його з однієї руки в іншу. Таким чином, ми позбавимося від вологи. Проробіть цю процедуру з усім м’ясом. 3) Тепер отщіпніте невеликий шматочок фаршу і з силою киньте його назад в миску. Тепер він буде еластичним.
  • Оберніть харчовою плівкою миску з фаршем. Поставте її в холодильник на 30-40 хвилин.
  • Увімкніть духовку на 250 градусів.
  • Устелите деко щільною фольгою в два шари.
  • Дістаньте промаринованное м’ясо з холодильника. Формуємо люля-кебаб:1) Змочіть руки водою; 2) Візьміть в долоню фарш; 3), Розрівняти його по всій поверхні долоні; 4) Покладіть посередині вимочену дерев’яну шпажку; 5) Защипайте краю, щоб паличка залишилася всередині; 6) Розрівняйте люля-кебаб і покладіть його на деко.
  • Укладайте шампури на невеликій відстані один від одного (приблизно 2-3 сантиметри).
  • Надсилайте деко в гарячу духовку.
  • Після її закриття, відразу ж зменшіть температуру до 200 градусів. Нехай люля-кебаб смажиться близько 10 хвилин.
  • Через зазначений час дістаньте деко і переверніть всі шампура. Поставте блюдо в духовку ще на 10 хвилин.
  • Промийте кріп і дрібно його нарубаєте.
  • Діставайте ароматний люля-кебаб з духовки, посипте його кропом. Подавайте на стіл з овочевим салатом.
  • Дивіться також:  Капуста тушкована з грибами – 6 рецептів приготування

    Люля-кебаб з курки

    Це найпростіший варіант приготування, тому що люля-кебаб на сковороді готуються набагато швидше. А ще, цей рецепт є найбільш доступним.

    Інгредієнти:

    • куряче філе – 0,5 кг;
    • яйце – 2 штуки;
    • солодкий перець – 2 штуки;
    • сіль і перець – за смаком;
    • цибуля – 2 головки;
    • зелень для прикраси;
    • сир твердих сортів – 0,06 кг;
    • рослинне масло – для смаження;
    • вершкове масло – 4 ч. ложки.

    Приготування:

  • Промийте і просушіть болгарський перець. Запечіть його 15-20 хвилин у духовці. Температура повинна бути 250 градусів. У процесі смаження його необхідно буде перевертати.
  • Готовий перець дістаньте з духовки. Прямо гарячим загорніть його пакет, на 10 хвилин.
  • Через зазначений час дістаньте обидва перцю з пакету і вийміть з них насіння. Тепер дрібно нарубаєте солодкий перець.
  • Цибулю дуже дрібно нашаткуйте.
  • Твердий сир натріть на середній терці.
  • Промийте філе і перекрутіть його в м’ясорубці або скористайтеся подрібнювачем.
  • У великій ємності змішайте куряче м’ясо, цибуля, сир і солодкий перець.
  • Масло наріжте дуже маленькими кубиками і додайте до фаршу.
  • Посоліть і поперчіть фарш. Все ретельно перемішайте і залиште м’ясо настоятися близько 30-40 хвилин.
  • Візьміть невеликі шпажки і сформуйте на них люля-кебаб.
  • Змастіть сковороду рослинною олією і поставте її на вогонь.
  • На розпечену сковороду викладайте заготовки.
  • Смажте з усіх боків до золотистої скоринки.
  • Подавайте люля-кебаб в теплому вигляді, прикрасити їх зеленню.
  • Рецепт люля-кебаба на мангалі

    Це класичний люля-кебаб з баранини. На жаль, не у всіх виходить, виїхати за місто на пікнік і повторити оригінальне блюдо. Але у кого така можливість буде, скористайтеся цим рецептом.

    Інгредієнти:

    • сало курдючне) – 0,2 кг;
    • зіра – ½ ч. ложки;
    • ріпчаста цибуля – 2 штуки;
    • коріандр (мелений) – 1 ч. ложка;
    • баранина – 1 кг;
    • сіль і перець – за смаком.
    Дивіться також:  Курка з картоплею в духовці – 10 смачних рецептів приготування

    Приготування:

  • Промийте баранину. Для приготування люля-кебаб потрібно брати свіже м’ясо, а не морожене. Саме підходяще м’ясо – це задня частина баранини.
  • Відріжте від баранини всі плівки і сухожилля.
  • Прокрутіть м’ясо через м’ясорубку, бажано з великою сіточкою. Або нарубайте його великими ножами.
  • Дуже дрібно наріжте курдючне сало. Якщо воно у вас погано ріжеться, то трохи його заморозьте.
  • Цибулю наріжте невеликими кубиками.
  • У великій ємності змішайте баранину, цибулю, сіль, курдючне сало, перець, зіру і мелений коріандр.
  • Ретельно вимісіть, і відбийте отриманий фарш.
  • Поставте м’ясо в холодильник на годину – півтора.
  • Приготуйте спеціальні шампури, вони повинні бути товще, ніж для шашлику. Тоді залізо буде нагріватися, і люля-кебаб приготується швидше. До того ж, на такому шампурі м’ясо буде краще триматися.
  • Наліпити на шампур м’ясо і викладайте люля-кебаб на гаряче вугілля (він повинен спочатку прогоріти і поміняти свій колір).
  • Викладайте шампури на невеликій відстані один від одного.
  • Перевертайте люля-кебаб через кожні 3 хвилини. Тоді наша страва рівномірно пропечеться. Підсумкове час приготування люля-кебаба: 10-15 хвилин.
  • Страва готова! Викладайте шампури і подавайте до столу.
  • Як і з чим подавати люля-кебаб?

    Це блюдо прийнято подавати гарячим, саме в цей момент воно найсмачніше. До люля-кебабу потрібно подавати свіжий лаваш і овочі. Вони можуть бути як свіжими, так і запеченими.

    Наприклад, можна нанизати на шампур помідори та солодкий перець і смажити овочі паралельно з люля-кебабом. Або ж просто, наріжте скибочками свіжі огірки і помідори. Також, обов’язковим атрибутом люля-кебаба є маринований цибулю і томатний соус. Тим більше, це робиться дуже швидко.

    Маринований лук

    Інгредієнти:

    • лимон – 1 штука;
    • цибуля – 5 головок;
    • рослинне масло – 1 ч. ложка;
    • сіль – 1 ч. ложка;
    • мелений перець – кілька щіпок;
    • цукор – 1 ч. ложка.
    Дивіться також:  Горбуша в духовці – 15 рецептів приготування щоб була соковита

    Приготування:

  • Цибулю наріжте дуже тонкими півкільцями.
  • Присипте цибулю меленим перцем.
  • Видавити весь сік з лимона.
  • Натріть трохи цедри на дрібній тертці.
  • У невелику миску налийте 50 мл води і нагрійте її на газу.
  • Всипте сіль, цукор, все має розчинитися.
  • Тепер додайте весь лимонний сік і трохи натертої цедри.
  • Також додайте у воду ложку масла, все змішайте.
  • Перекладіть цибулю в глибоку миску і залийте маринадом. Відправте цю суміш у холодильник на 30 хвилин.
  • По закінченню вказаного часу – злийте з лука зайву рідину. Все, що він готовий до вживання.
  • Томатний соус

    Інгредієнти:

    • чорний мелений перець – 2 щіпки;
    • томатна паста – 2 стіка;
    • солодкий перець – 2 штуки;
    • часник – 5 зубчиків;
    • сіль – за смаком;
    • лимон – 1 штука.

    Приготування:

  • Часник натріть на дрібній тертці.
  • Солодкий перець дуже дрібно нарубаєте ножем або прокрутіть через м’ясорубку.
  • Складіть в ступу часник і солодкий перець. Гарненько все промните товкачем, повинна бути однорідна маса.
  • Тепер додайте в ступу сіль і мелений перець, все змішайте і промните.
  • Перекладіть вміст ступи в глибоку ємність. Додайте томатну пасту.
  • Лимон з силою покатайте по столу, потім видавіть з нього сік. Додайте до томатної пасти.
  • Дуже ретельно все перемішайте. Соус до люля-кебабу готовий! Подавайте його в окремій мисочці або полийте їм м’ясні вироби. Приємного вам апетиту!
  • Сподіваємося, ви підберете для себе оптимальний варіант приготування люля-кебаба і будете частіше балувати сім’ю такою смакотою. Готуйте з любов’ю!

    Прокрутка до верху