Як приготувати з свинини на шпажках?
Щоб страва зі свинини добре пропеклося, потрібно виставити в духовці високу температуру – близько 220 гр. Краще нагріти її заздалегідь, поки формуються кебаби на шпажках. Крім 800 г м’ясної м’якоті, береться: 120 г сала, пучок свіжої кінзи, 2 репчатых цибулини, щіпка коріандру і така ж кількість меленої суміші перців, сіль.

М’ясо добре промивається проточною водою, обсушивается рушником з паперу і нарізається спочатку нетовстими смужками, а потім гострим ножем рубається на маленькі шматочки. Чим менше за розміром виявляться кубики, тим ніжніше вийде блюдо.
Сало також обмивається, після чого позбавляється від шкірки. Продукт ріжеться невеликими скибочками, вкладається в спеціальну чашу блендера і перетворюються в однорідну пасту.
Шматочки м’яса і мелене сало змішуються.
У фарш додається дрібно нарізану кубиками цибулю.
Відразу ж можна всипати в масу сіль, вибрані приправи, подрібнену зелень. Руками вона вимішується до в’язкості.
Бажано також відбити готовий фарш про тверду поверхню. Тільки після цього він відправляється в холодильник приблизно на годину.
З отриманої маси на шпажках з дерева формуються кебаби.
Залишилося запікати їх у розігрітій духовій шафі 45 хвилин, періодично перевертаючи.
Оптимальна товщина м’ясних заготовок на шпажках – не більше 3 див.