По-узбецьки
Узбецькі кебаби готуються з м’яса молодих баранчиків. Ягнятини для цієї страви потрібно взяти 900 м, а також: 25 г курдючного жиру, сіль, середню цибулину, зубчик часнику, сіль, по щіпці меленої паприки і чорного перцю, пучок свіжої кінзи. Як приготувати люля-кебаб по-узбецьки, розказано далі.

М’ясо промивається холодною водою, обсушивается, позбавляється від сухожиль і плівок, після чого нарізають шматочками. Краще всього використовувати бескостный шматок задньої частини стегна.
М’ясні скибочки перетворюються у фарш, після чого змішуються з курдючним жиром, усіма спеціями, дрібно нарізаною цибулею, часником і рубаною кінзою. Маса солиться і добре вимішується руками.
Протягом 5-7 хвилин фарш відбивається прямо в мисці, після чого з нього формуються кебаби на невеликих дерев’яних шампурах. Заготовки укладаються на решітку, застелений промасленим фольгою.
Запікається 45 хвилин в духовій шафі.
Гарніром для обговорюваного м’ясної страви стає сира цибулина, приправлена паприкою.