З індички
По такому рецепту готується дієтичний люля-кебаб. Крім індички (450 г філе), потрібно взяти: 280 мл натурального несолодкого йогурту, 2 великі ложки жирних вершків і стільки ж соєвого соусу, 3 часникові часточки, 2 мал. ложки лимонного соку, малий. ложку цукру і така ж кількість пшеничного борошна, білок 1 яйця, цибулину, сіль, жменя кунжуту, велику ложку неароматного олії.

Шматочки м’яса разом з цибулею пропускаються через м’ясорубку. У масу додається збитий з цукром яєчний білок, борошно, олію і соєвий соус.
Після ретельного перемішування фаршу формуються кебаби, обвалюються в кунжуті і обсмажуються на сковороді по кілька хвилин з кожного боку до рум’яності.
Для соусу змішується пропущений через прес часник, вершки, йогурт, лимонний сік, сіль.
М’ясні заготовки укладаються у форму, заливається соусом і запікаються в духовці ще 15 хвилин.
Подається блюдо гарячим з будь-яким гарніром.