Люля-кебаб в духовці – 7 домашніх рецептів

З індички

По такому рецепту готується дієтичний люля-кебаб. Крім індички (450 г філе), потрібно взяти: 280 мл натурального несолодкого йогурту, 2 великі ложки жирних вершків і стільки ж соєвого соусу, 3 часникові часточки, 2 мал. ложки лимонного соку, малий. ложку цукру і така ж кількість пшеничного борошна, білок 1 яйця, цибулину, сіль, жменя кунжуту, велику ложку неароматного олії.

  • Шматочки м’яса разом з цибулею пропускаються через м’ясорубку. У масу додається збитий з цукром яєчний білок, борошно, олію і соєвий соус.
  • Після ретельного перемішування фаршу формуються кебаби, обвалюються в кунжуті і обсмажуються на сковороді по кілька хвилин з кожного боку до рум’яності.
  • Для соусу змішується пропущений через прес часник, вершки, йогурт, лимонний сік, сіль.
  • М’ясні заготовки укладаються у форму, заливається соусом і запікаються в духовці ще 15 хвилин.
  • Подається блюдо гарячим з будь-яким гарніром.

    Дивіться також:  Як готувати каштани: 8 рецептів, як приготувати їстівні каштани в домашніх умовах
    Прокрутка до верху