М’ясні чіпси являють собою тоненькі слайсы сушеного м’яса. При купівлі подібних виробів у магазині часто можна натрапити на неякісний продукт містить велику кількість солі, барвників та консервантів. Але якщо скористатися одним з зображень нижче рецептів, то можна приготувати домашні м’ясні чіпси, які будуть корисними і натуральними.
М’ясні чіпси із яловичини в духовці
Свіжоприготовані чіпси з м’яса своїми руками – це прекрасна закуска як для великого застілля, так і для легкої вечері або походу на природу.
Для виконання рецепта знадобиться:
- 1 кг яловичої вирізки;
- 1 мл меду;
- по 5 г сушених цибулі та часнику;
- червоний/чорний мелений перець;
- по 150 мл соєвого соусу і соусу Ворчестер;
- трохи паприки.
Спосіб приготування:
- М’ясо промивається, обсушивается і нарізається тонкими пластами.
- В піалі змішуються суха суміш овочів з меленим перцем.
- У мисочці побільше змішуються соуси, до яких додаються вміст піали і рідкий мед.
- Кожна м’ясна смужка добре змочується в маринаді і викладається в миску, в якій м’ясо відправляється в холод маринуватися.
- Після 4 годин м’ясні пласти розкладаються по паперового рушника.
- Щоб зайва волога вбралася, в процесі сушіння серветки змінюються не менше 2 разів.
- Далі смужки яловичини викладаються на решітку, яка поміщається на 3-4 години в духовку, де вони набувають гарний коричневий колір.
- Готове м’ясо ділиться на квадрати у формі чіпсів.
Як зробити з курки
У порівнянні з яловичим м’ясом курятина є більш доступним продуктом, який можна знайти практично в кожному холодильнику.
Щоб насолодитися ароматними чіпсами з популярного сорти м’яса (600 г) необхідні:
- стопка соєвого соусу;
- стільки ж води;
- 3 г червоного меленого перцю;
- трохи коріандру;
- 2 гілочки петрушки;
- 15 мл рослинного масла.
Черговість дій:
- Промите і обсушенное філе нарізати тонкими смужками, які викладаються шарами в глибоку миску.
- Кожен шар посипається спеціями і поливається заливкою з соусу з водою.
- Курка відправляється в холод для маринування.
- Через 12 годин курячі смужки просушуються на паперових рушниках і викладаються на решітку, попередньо покриту пергаментом.
- Курка посипається рубаною зеленню і поливається залишками маринаду.
- Процес сушіння здійснюється злегка прочиненими духовці при 60°C близько 4 годин, під час яких м’ясо один раз перевертається.
В сушарці для овочів
В’ялене м’ясо, приготоване з свіжого промаринованного продукту шляхом висушування при невисокій температурі, дуже популярне в США, що підтверджується його включенням в раціон астронавтів НАСА.
Для приготування оригінальних виробів в сушарці будуть потрібні:
- 1 кг яловичини;
- 100 мл соєвого соусу;
- такий же обсяг ворчестерського соусу;
- у два рази менше томатного соусу;
- каррі, часниковий порошок і чорний мелений перець.
Хід роботи:
- Злегка підморожене м’ясо нарізати пластинками товщиною 5 мм
- З решти інгредієнтів готується маринад, яким у глибокій мисці заливається підготовлене м’ясо.
- Маринується основний продукт 8 годин, після чого відкидається на друшляк.
- На нижній лоток сушарки ставиться суцільний піддон, захищає основу пристрою від попадання залишків маринаду.
- Сушиться м’ясо при 60°C близько 8 годин.
- По закінченні половини зазначеного часу яловичі шматочки обов’язково перевертаються.
Дієтичні м’ясні чіпси за Дюкану
Всесвітньо відомий дієтолог з великим досвідом роботи, який на сьогоднішній день є найбільш читаним у всіх куточках планети, ділиться порадами з приготування корисних страв. Худнути можна смачно, якщо підготувати лишь1 кг дієтичного м’яса і трохи спецій.
Як зробити м’ясні чіпси, багаті білком:
- М’ясо злегка підморожувалася і нарізане тонкими слайсами, які викладаються на деко і злегка приправляються спеціями.
- Духовка розігрівається до 200°C.
- В гарячій духовій шафі скибочки готуються по 7 хвилин з кожного боку.
- Після охолодження чіпси за бажанням ламаються на маленькі шматочки.
Смачна закуска до пива
В жарку погоду, коли перед пінним прохолодним напоєм встояти практично неможливо, в домашніх умовах можна приготувати оригінальну закуску з:
- 600 г м’ясної м’якоті;
- 70 г коричневого цукру;
- 4 зубків часнику;
- 30 мл оцту;
- 50 мл устричного соусу;
- такого ж обсягу соєвого соусу;
- лайма;
- коріандру;
- каррі;
- ½ Пучка петрушки.
Етапи підготовки закуски:
- Шматочок м’яса підморожувалася і нарізається тонкими пластами, які злегка відбиваються для більшої тонкощі.
- В піалі змішуються всі інгредієнти для маринаду, включаючи часникову кашку і рубану зелень.
- Поки заготовки чіпсів маринуються, розігрівається духовка до 100°C.
- Сушаться вироби 45 хвилин, за які вся волога повинна випаруватися, а м’ясо добре пропектися.
Готуємо в мультиварці
Рецепт приготування м’ясних чіпсів в мультиварці досить простий, але при такому виконанні м’ясо виходить більше смаженим, ніж сушеним.
Щоб подати до столу ситну закуску, яка чудово поєднується з прохолодним пінним напоєм, знадобляться:
- 1 кг філе курки;
- по 100 мл устричного і соєвого соусів;
- улюблені спеції.
Спосіб приготування виробів полягає у виконанні таких маніпуляцій:
- Щоб з м’яса можливо було підготувати тонкі слайсы, воно злегка підморожувалася – до 10 хвилин.
- Соуси змішуються в невеликій піалі, куди також всипати пряні спеції і гострий перець за бажанням.
- М’ясні шматочки ретельно перемазуються маринадом і складаються в миску, яка відправляється в холодильну камеру, де витримується не менше 8 годин.
- По закінченні вказаного часу заготовки чіпсів викладаються на паперовий рушник.
- Коли вологи майже не залишиться, тонкі пластинки обсмажуються в розігрітій чашу мультиварки при постійному помішуванні таким чином, щоб вони не стикалися.
- Готові чіпси викладаються на паперові серветки для видалення виділеного жиру.
М’ясні чіпси зі свинини
Ароматні вироби можна не тільки подавати до пива, але і використовувати в якості перекусу з м’якою хрусткою булкою, брати з собою в дорогу, оскільки вони відмінно зберігаються без холодильника.
Для втілення рецепта у життя необхідно мати під руками:
- 1 кг м’якоті;
- 100 мл соєвого соусу;
- 15 мл меду;
- трохи імбиру;
- головку часнику;
- 2 щіпки солі, коріандр і мелений перець.
Готується закуска наступним чином:
- Свинина в підмороженому стані нарізається тонкими пластинками поперек волокон.
- Часник давиться і заливається соусом, після чого до маринаду додаються тертий імбир, мед і інші спеції за бажанням.
- М’ясо в маринаді відправляється в холод на 4 години, після яких заготовки чіпсів викладаються на решітку.
- Під останньою встановлюється деко, на який будуть стікати залишки розсолу.
- Сушаться чіпси 6 годин при одноразовому перевертанні, коли пройде половина часу.
- Температура духовки встановлюється на значення в межах 50-70°C.
М’ясні чіпси, які давно завоювали серця американців, сьогодні все частіше з’являються на наших столах, даруючи яскравість смаку і пряний аромат.