З м’якоті різних сортів м’яса можна підготувати безліч страв. Але в умовах відсутності часу найпоширенішими є відбивні або стейки, які з часом приїдаються. М’ясні рулетики з начинкою – чудова альтернатива звичним стравам з м’яса.
М’ясні рулетики з свинини з начинкою в духовці
Поживні вироби поєднують соковитість м’яса і ароматність начинки.
Для роботи знадобиться:
- ½ Кг свинини;
- 50 г кабачків;
- шматочок сиру;
- 15 г майонезу;
- трохи гірчиці та олії;
- сіль і улюблені спеції.
В процесі приготування:
- М’ясо вимивається і ріжеться пластинками завтовшки в 1 см, як для відбивних.
- Свинячі шматочки відбиваються і натираються сіллю і спеціями.
- Одна сторона шматків покривається соусом, приготованим з майонезу і гірчиці.
- На край викладаються невеликі брусочки сиру і кабачки, після чого м’ясо щільно скочується в рулетик.
- Вироби викладають у змащену маслом форму, яка накривається фольгою і поставити в духовку з температурою 180°с на 20 хвилин.
На замітку. Додати в соус товченого часнику зробить смак більш пікантним.
Готуємо з яловичини
Якщо захотілося посидіти на кухні і створити вишукану закуску, необов’язково витрачати багато часу.
Досить приготувати м’ясні рулетики по-неаполітанськи з таких продуктів:
- 4 тонких яловичих стейків;
- шматочки пармезану;
- 750 г томатного соусу з шматочками овочів;
- зубчики часнику;
- цибулини;
- 30 г кедрових горіхів;
- такої ж кількості родзинок;
- 100 мл вина;
- солі, перцю;
- кілька гілочок петрушки;
- оливкової олії.
Етапи роботи:
- Часниковий зубок і зелень подрібнюються.
- Родзинки заливається водою на 15 хвилин, після яких обсушивается.
- М’ясні стейки відбиваються, натираються сіллю і спеціями.
- На кожен підготовлений шматочок викладається часникова суміш, родзинки, горішки, сир.
- Цибуля подрібнюється і пассеруется.
- Заготовки скочуються в рулетики, які викладаються на сковороду з цибулею, де після утворення легкої скоринки заливаються вином.
- Коли рідина випарується, ємність вливається томатний соус.
- Тушкується закуска близько години на повільному вогні.
Приготовані за цим рецептом вироби відмінно підходять до будь-якого гарніру.
Закуска з овочевою начинкою
Рум’яні рулетики, присипані зеленню, дарують відчуття свята навіть у звичайний будній день.
Щоб створити красиву страву, знадобляться:
- 700 г яловичої вирізки;
- 1 болгарський перець;
- 1 огірок;
- 6 оливок;
- ½ Лимона;
- 50 мл оливкової олії;
- 5 г томатної пасти;
- сіль і спеції (мелений перець, прованські трави, базилік та інші).
Послідовність дій:
- З вирізки готуються стейки товщиною в 1 см, які злегка відбиваються і укладаються в миску, де будуть маринуватися.
- Маринад готується з ½ оливкової олії, солі, спецій та соку половини цитруса.
- Маринується яловичина 4 години в холодильнику, після чого шматочки м’яса поміщаються на обробну дошку, де на їх краю викладається начинка двох видів – огіркова «соломка» з оливками і півкільця болгарського перцю з тими ж плодами.
- Вироби фіксуються шпажками і обсмажують на маслі по 3 хвилини з кожного боку.
- Потім рулетики викладаються в форму, куди виливається масло з сковороди, і відправляються в гарячу духовку (180°C) на 15 хвилин.
При відсутності огірка або болгарського перцю можна приготувати начинку тільки одного виду.
Готуємо у фользі
Завдяки фользі вироби виходять ще соковитіше і ароматні.
Переконатися в цьому можна, підготувавши такі продукти:
- 300 г свинини;
- ½ Морквини;
- ½ Цибулини;
- ½ Маринованого огірка;
- шматочок сиру;
- сіль і спеції.
Хід роботи:
- М’ясо промивається, обсушивается і нарізати плоскими шматками, які відбиваються з двох сторін, натираються спеціями і сіллю, а потім відправляються на 1 годину маринуватися в холод.
- Овочі і сир нарізати соломкою, після чого на краю стейків викладається по шматочку кожного інгредієнта начинки.
- Формуються рулетики, які загортаються у фольгу, як цукерки.
- Вироби викладають на деко, який поміщається в розігріту до 200°C духовку на 35 хвилин.
Якщо майже гості на порозі, можна пропустити етап маринування м’яса, який необхідний лише для просочення свинини ароматами пряних трав.
Технологія приготування на сковороді
Ще одна варіація ситних виробів, для підготовки яких необхідно мати під рукою:
- ½ Кг свинячої м’якоті;
- 150 мл соєвого соусу;
- 150 г сиру;
- стільки ж панірувальних сухарів;
- ½ Головки часнику;
- 2 яйця;
- ½ Стопки рослинного масла;
- трохи солі, спецій і зелені.
Покрокове приготування:
- З м’яса готують відбивні, які укладаються в скляний посуд, заливаються соєвим соусом і прибирають в холодильник на 2 години.
- Для начинки сир натирається, часник товчеться, а зелень дрібно рубається, після чого все перемішується.
- В окремій піалі збиваються яйця, а сухарі висипаються на плоску тарілку.
- Підготовлені відбивні присипаються спеціями, на один край кожного шматочка викладається трохи начинки.
- Формуються рулетики, обвалюються в сухарях, умочують в яєчну масу і знову повертаються в панірувальну суміш.
- Після цього вироби обсмажуються на сковороді по 6-8 хвилин з кожного боку, починаючи з тієї частини, де знаходиться «шов».
Щоб уникнути втрати виробами форми при смаженні рекомендується на 10 хвилин помістити їх в морозильну камеру.
Як зробити з грибною начинкою
Начинка для подібних виробів може бути дуже різноманітною. Вибір залежить від смакових уподобань кулінара.
Щоб приготувати м’ясні рулетики в духовці з грибною начинкою, будуть потрібні:
- 500 г м’ясної вирізки;
- 300 г грибів;
- 200 г цибулі;
- по 150 р сметани і кетчупу;
- сіль, перець і рослинне масло.
Етапи створення страви:
- Цибулю і гриби подрібнюються, солятся, а потім обсмажуються. Грибні скибочки додаються до цибулі, тільки коли він придбає золотавий колір.
- М’ясо нарізають стейками, вони відбиваються і подсаливаются.
- На краю м’ясних шматочків викладається начинка, після чого відбивні скручуються в рулетики.
- Порції викладаються у вогнетривку форму, де заливаються соусом з кетчупу і майонезу.
Запікати в духовці вироби слід від 30 до 40 хвилин при температурі 180°C.
Фаршировані м’ясні рулетики з курячого філе з начинкою
Вироби з курячого філе можуть не тільки стати повноцінним вечерею, але і прикрасити святковий стіл.
Інгредієнти:
- 500 г філе;
- великий помідор;
- 200 г сиру;
- 50-100 г майонезу;
- соняшникова олія для смаження;
- трохи борошна;
- сіль, спеції.
Послідовність кроків:
- З курячого філе готуються відбивні, солятся, приправляється і змазується майонезом.
- Через 2 години томат і половина сиру нарізати скибочками, які викладаються на краю курячих грудок.
- Рулетики скочуються, обвалюються в борошні і обсмажуються на олії до утворення скоринки.
- Вироби викладаються у вогнетривку форму, де присипаються стружкою з залишився сиру.
- Блюдо відправляється в розігріту до 220°C духовку на 15 хвилин.
В якості прикраси рекомендується використовувати гілочки зелені.
М’ясні рулетики – це чудове блюдо, яке можна подавати з гарніром або без нього, стати повсякденним вечерею або закускою на святковому столі.