М’ясний хліб – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Якщо ви вперше чуєте про такому блюді, як м’ясний хліб, то радимо обов’язково його спробувати. Таку закуску особливо люблять в Австрії, Америки та Німеччини. Для її приготування потрібно зовсім небагато інгредієнтів, а в результаті виходить ніжне і смачне частування.

М’ясний хліб по-баварськи

У німецькій родині жодне свято не обходиться без такої страви, як «Лебрекезе». Це м’ясний хліб, як в «Глобусі», який подають з картоплею, гірчичним соусом і, звичайно, з келихом пива.

Інгредієнти:

  • півкіло свинячого фаршу;
  • 320 г яловичого;
  • половинка цибулини;
  • дві ложки нитритной солі;
  • 35 г крохмалю;
  • по щіпці меленого кардамону, імбиру і мускатного горіха;
  • 0,5 ч. л. білого перцю (меленого).

Спосіб приготування:

  • Всі сипучі інгредієнти змішуємо, крохмаль розводимо в склянці з крижаною водою.
  • Потім змішуємо два види фаршу, подрібнену цибулю, приправи і крохмальний розчин, збиваємо міксером з насадками у вигляді гаків, щоб вийшов липкий фарш.
  • В промаслений форму викладаємо м’ясну масу і запікаємо 45 хвилин (температура 160 °С).

Від нитритной солі в складі можна і відмовитися, але саме вона додасть готовому блюду особливий смак шинки.

Як приготувати в мультиварці

У роки великої депресії таке блюдо, як м’ясний хліб, допомогло вижити жителям Америки. Адже його можна було приготувати з будь-яких інгредієнтів, що виходило перемолоти у фарш.

Інгредієнти:

  • півкіло м’ясного фаршу (свинина плюс яловичина);
  • по одній цибулині і моркви;
  • одне яйце;
  • три зубці часнику;
  • ложка гірчиці;
  • дві ложки кетчупу;
  • 85 г сиру.

Спосіб приготування:

  • Цибулю і часник дрібно шаткуємо, моркву тремо на тертці, обсмажуємо овочі в режимі «Смаження» протягом десяти хвилин.
  • Фарш кладемо в комбайн, туди ж додаємо обсмажені овочі, вбиваємо яйце, кладемо гірчицю, кетчуп, сіль і перець за смаком. Перемелюємо до однорідної маси.
  • Чашу змащуємо олією, викладаємо фарш і готуємо протягом години в режимі «Випічка».
  • Після сигналу м’ясний хліб змащуємо кетчупом і посипаємо тертим сиром, готуємо ще десять хвилин в тому ж режимі.
Дивіться також:  Булгур – що це таке за крупа, і як її приготувати?

Готуємо з англійської рецептом

В Англії м’ясний хліб називають «митлоф» і готують з будь-якого м’ясного фаршу. Але найчастіше використовують суміш свинячого і яловичого.

Інгредієнти:

  • по 380 г свинини та яловичини;
  • 120 г печериць;
  • вісім шматочків бекону;
  • цибулина;
  • одне яйце;
  • три шматочка білого хліба;
  • 60 мл молока;
  • зубчик часнику;
  • 4 листочка базиліка;
  • щіпка сухого розмарину.

Спосіб приготування:

  • М’ясо подрібнюємо блендером разом з часником, додаємо яйце.
  • Дрібно шаткуємо цибулю і пасеруємо до рум’яного кольору на олії. Потім додаємо нарізані шампіньйони і тушкуємо до повного випаровування рідини. За хвилину до готовності кладемо подрібнений базилік.
  • Хліб замочуємо в молоці.
  • Тепер з’єднуємо м’ясний фарш з розмоченим батоном і грибами. Перемішуємо, заправляємо сіллю і перцем.
  • На застелений пергаментом деко викладаємо м’ясну масу у вигляді рулету, зверху накриваємо його смужками бекону, намагаючись підвертати їх краю під низ заготовки. Посипаємо її розмарином.
  • Запікаємо м’ясний хліб 10 хвилин при температурі 200 °С, потім 40 хвилин при 180 °С. Готовий митлоф дістаємо з духовки, прикриваємо фольгою і даємо йому настоятися.

Австрійський м’ясний хліб в духовці

Австрійці для свого святкового столу готують м’ясний хліб з яйцем. У розрізі таке блюдо виглядає дуже оригінально, а крім того, виходить ситним і апетитним.

Інгредієнти:

  • кіло м’ясного фаршу;
  • ложка солі;
  • три зубці часнику;
  • дві ложки манної крупи;
  • чотири яйця;
  • 170 мл молока;
  • ложка майонезу.

Спосіб приготування:

  • У чашу блендера кладемо фарш, додаємо сіль і спеції (коріандр, паприку, чорний перець або інші прянощі).
  • Додаємо рубаний часник, засипаємо манку, вливаємо молоко і перемішуємо до однорідної маси.
  • Форму застеляємо пергаментом і викладаємо половину фаршу. Розрівнюємо його і в ряд розкладаємо варені яйця.
  • Другою половиною фаршу закриваємо їх так, щоб вийшов рулет з начинкою всередині.
  • Прикриваємо заготівлю фольгою й запікаємо 45 хвилин. Потім виймаємо її з печі, прибираємо металевий «кокон», змащуємо майже готову страву майонезом і готуємо ще 15 хвилин.
Дивіться також:  Пшоняна каша – 8 рецептів приготування смачної розсипчастої каші

Щоб м’ясний хліб вийшов пишним, фарш потрібно обов’язково збивати блендером, а також можна додати трохи розпушувача. Важливо дотримуватися пропорції м’ясо/жир (75 на 25) – так страва вийде в міру жирним і дуже м’яким.

З пшоном і болгарським перцем

Багато господинь люблять м’ясний хліб за швидкість його приготування. Таке блюдо можна подавати як основне або як холодну закуску.

Інгредієнти:

  • 650 г змішаного фаршу;
  • 80 г пшона;
  • 110 г плавленого сиру;
  • цибулина і морквина;
  • червоний плід болгарського перцю;
  • однією яйце;
  • три ложки соєвої приправи.

Спосіб приготування:

  • Пасеруємо На олії нашатковану цибулю і натерту моркву. Пшоно відварюємо в підсоленій воді.
  • Болгарський перець дрібно ріжемо, а сир тремо на тертці.
  • У чашу блендера кладемо фарш, вбиваємо яйце і вливаємо соєвий соус. Посипаємо складу перцем і перемішуємо.
  • Потім до отриманої м’ясної маси кладемо сир і перець, ще раз все перемішуємо і ставимо в прохолодне місце на годину.
  • Промаслений форму заповнюють фаршем і ставимо в піч на 45 хвилин (температура – 180 °С).

З в’яленими помідорами та сиром

М’ясний хліб можна приготувати з більш «легкого м’яса, наприклад, з курки. А якщо додати в’ялені помідори і сир «Моцарелла», то вийде справжня італійська закуска.

Інгредієнти:

  • півкіло курячої грудки;
  • 220 г сиру «Моцарелла»;
  • два часникового зубчики;
  • два яйця;
  • в’ялені помідори (5 шт.);
  • петрушка.

Спосіб приготування:

  • Курячу грудку подрібнюємо блендером.
  • Готовий фарш змішуємо з дрібними кубиками Моцарелли, рубаним часником, петрушкою і подрібненими в’яленими помідорами.
  • Вбиваємо яйця, приправляємо складу сіллю і перцем. Перемішуємо і викладаємо масу в промаслений форму. Запікаємо 45 хвилин (температура – 180 °С).

Домашній м’ясний хліб з курячого фаршу

З курячого фаршу і грибів можна приготувати ароматний і смачний м’ясний хліб. Серед доступних дарів лісу краще вибрати печериці, опеньки або гливи.

Дивіться також:  Рулетики з курячого філе з начинкою — 9 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • 220 г грибів;
  • 850 г курячого фаршу;
  • 35 г топленого масла;
  • цибулина;
  • два яйця;
  • дві ложки сиру;
  • 35 мл сметани;
  • три скибочки батона;
  • трохи молока.

Спосіб приготування:

  • На топленому маслі обсмажуємо цибулю і гриби до повного випаровування вологи.
  • Хліб заливаємо молоком і залишаємо на десять хвилин.
  • У курячий фарш додаємо яйця, гриби, набряклий батон, сіль, перець і будь-сушену зелень.
  • В промаслений форму викладаємо м’ясної складу з грибами, посипаємо все тертим сиром і змащуємо сметаною, щоб останній не підгорів, а сам м’ясний хліб рум’яною скоринкою покрився.
  • Ставимо форму в духовку на 40 хвилин (температура – 180 °С).

Закуска, яка отримала назву «м’ясний хліб», стала популярною в безлічі країн світу. Не буде відставати і ми. Додамо власні «родзинки» і зробимо закуску з особливим, російським колоритом!

Прокрутка до верху