Великою популярністю в багатьох сім’ях користується м’ясний пиріг. У різноманітних видах його можна зустріти в кулінарів всього світу. Пропонуємо найсмачніші варіації приготування.
Класичний м’ясний пиріг в духовці
Багато люблять ароматні пиріжки, але на їх приготування потрібно багато часу. Тому пропонуємо традиційний варіант пирога, який порадує чудовим смаком.
Інгредієнти:
- велика сіль;
- м’ясо – 320 г;
- борошно – 320 г;
- картопля – 320 г;
- цибуля – 160 г;
- перець;
- вода – 160 мл
Приготування:
- Нашаткувати цибулину. Шматки необхідні максимально дрібного розміру. Чим дрібніше ви їх зробите, тим смачніше буде кінцевий результат.
- Порізати картоплю. Повинні вийти пластинки.
- Вид м’яса не грає ролі. Головне, щоб було нежирне і без сала. Нарізати. Чим менше вийдуть шматки, тим швидше приготується випічка.
- Змішати картопляні пластинки з цибульними і м’ясними кубиками. Посипати перцем. Підсолити. Перемішати. Якщо бажаєте отримати більш насичений смак, то відставте заготовку на пару годин. Якщо часу немає, то можна продовжувати приготування пирога.
- Підсолити борошно. Залити водою. Вимісити. Розкачати два прямокутника.
- Перший викласти на деко. Помістити м’ясну заготовку.
- Накрити залишилися прямокутником. Защипнути краю. Відправити запікатися на годину в духову піч. Режим 180 градусів.
З картоплею в мультиварці
У запропонованій варіації ви дізнаєтеся, як приготувати м’ясний пиріг в мультиварці, щоб він вийшов соковитим.
Інгредієнти:
- кефір – 200 мл;
- борошно – 600 г;
- сода – 1 ч. ложка;
- кунжут – 1 ч. ложка;
- вершкове масло – 150 г для тесту;
- сіль;
- свинина – 320 г;
- рослинне масло – 1 ч. ложка;
- чорний перець;
- картопля – 320 г;
- яйце – 1 шт.;
- вершкове масло для начинки – 60 г;
- цибуля – 1 шт.
Приготування:
- Масляний шматок знадобиться в замороженому стані. Промазати чашу маслом.
- У борошно насипати соду і посолити. Порубати масло і закинути в борошняну суміш. Засипати в чашу блендера. Збити. Повинна вийти крихта. Цей процес можна провести і без техніки, перетерши руками.
- Влити яйце. Залити кефіром. Трохи білка залишити для промазування поверхні випічки.
- Замісити щільну масу. Перемістити в пакет і прибрати в морозильну камеру. Залишити на півгодини.
- Подрібнити картоплю. Нашаткувати цибулю. Нарізати м’ясної шматок. Змішати. Посипати сіллю і поперчити. Перемішати.
- Розрізати тісто. Перший шматок повинен бути більше другого. Більшу частину помістити в чашу. Розподілити. Бортики потрібні високі. Проткнути виделкою.
- Викласти начинку. Розкачати другу частину маси. Накрити начинку. Краї защипнути.
- Промазати відставленим білком. Присипати кунжутом.
- Встановити режим. Для пирога потрібно «Випічка». Таймер – 90 хвилин.
- Після сигналу приладу знадобиться перевернути випічку. Для цього викласти пиріг на спеціальну підставку, яка призначена для готування на пару. Перевернути на блюдо. Вкрити чашею і перевернути.
- Виставити режим. Таймер – 20 хвилин. Відключити прилад і не відкриваючи настояти випічку 13 хвилин.
М’ясний пиріг з листкового тіста
Якщо хочете швидше поласувати випічкою, то можна використовувати готове тісто для м’ясного пирога.
Інгредієнти:
- рослинна олія;
- листкове тісто – упаковка;
- сіль;
- свиняча шия – 320 г;
- цибуля – 140 г;
- морквина – 140 г;
- рис відварний – 130 р.
Приготування:
- Нарізати свинячий шматок. Підсолити. Перемішати.
- Нашаткувати цибулю. Натерти моркву. Змішати. Смажити в олії. Присолити. Перемішати.
- Розкачати два прямокутника з готового тіста. Викласти перший у форму. Розподілити м’ясні кубики. Вкрити засмажкою. Викласти відварені заздалегідь рисові зерна.
- Закрити другим шаром. Зробити проколи вилкою. Краї защипнути.
- Запікати годину при 185 градусах.
Простий і швидкий рецепт з фаршу
Найшвидший варіант – з купленого тесту. Якщо м’ясний шматок замінити на фарш, то пиріг значно швидше зможе пропектися.
Інгредієнти:
- дріжджове готове тісто – 750 г;
- фарш змішаний – 520 г;
- сіль;
- перець;
- картопляне пюре – 200 р.
Приготування:
- Поставити на розігрів духову піч.
- Розкачати два пласта тіста. Перший помістити на деко. Розкласти фарш. Посипати сіллю. Поперчити. Розподілити пюре. Посипати перцем.
- Накрити залишилися пластом. Проколоти в декількох місцях. Відправити у піч. Запікати годину (180 градусів).
Перед тим як поставити заготівлю пирога в піч, необхідно зробити проколи по всій поверхні. Це допоможе виходити образовывающемуся всередині випічки пару.
Заливний пиріг на кефірі
Представляємо швидкий варіант приготування.
Інгредієнти:
- перець;
- яйце – 2 шт.;
- борошно – 150 г;
- сода – 0,5 ч. ложки;
- кефір – 200 мл;
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- цибуля – 3 шт.;
- фарш – 310 р.
Приготування:
- Залити кефіром соду. Перемішати і відставити на 3 хвилини.
- Влити яйця. Посолити. Збити з борошном.
- Порубати цибулю. Перемішати з фаршем. Посолити і поперчити. Перемішати.
- Вилити половину тіста у форму. Розмістити фарш. Залити залишилася масою.
- Духова піч необхідна розпечена (170 градусів). Помістити заготовку. Витримати годину.
Як приготувати з лаваша
Значний плюс приготованої страви – це соковитість. Завдяки готовій основі значно скорочується час на підготовку.
Інгредієнти:
- морква – 1 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- зелень;
- томатна паста – 1 ст. ложка;
- сіль;
- перець;
- сир – 210 г;
- вершкове масло – 45 г;
- кефір – 360 мл;
- лаваш;
- свинина – 420 г;
- цибуля – 1 шт.
Приготування:
- Порізати м’ясо. Посипати перцем і присолити.
- Нашаткувати цибулю. Натерти моркву. Смажити в олії. Закинути м’ясні шматки. Потомити. Влити пасту. Перемішати. Перемістити до м’ясорубку. Подрібнити. Остудити.
- Нашаткувати зелень. Натерти сир. Додати охолоджену м’ясну масу. Перемішати.
- Розстелити на деку два лаваша. Викласти половину начинки.
- В яйце влити кефір. Порвати лаваш. Вмочити в кефірну масу. Пом’яти і викласти в смятом вигляді на фарш. Накрити залишилися фаршем. Закрити двома лавашами.
- Залишками кефірної маси промазати верхній шар лаваша. Нарізати вершкове масло і розподілити по поверхні заготовки.
- Помістити в прогріту духову піч заготовку. Режим 240 градусів. Час – 17 хвилин.
З тіста на сметані і майонезі
Найпоширеніший варіант – це пиріг в закритому вигляді. Такий метод приготування дозволяє зберегти соковитість начинки, і кінцевий результат порадує насиченим смаком і дивним ароматом. Для приготування використовувати нежирні сорти м’яса.
Інгредієнти:
- яйце – 3 шт.;
- майонез – 250 г;
- перець;
- сметана – 250 г;
- картопля – 420 г;
- сіль;
- борошно – 345 г;
- м’ясо – 320 г;
- цибуля – 1 шт.;
- сода – 1 ч. ложка.
Приготування:
- У майонез залити сметану. Перемішати. Насипати соду. Засипати борошно. Розмішати. Вийде рідка маса.
- Нашаткувати цибулину. Нарізати подрібніше м’ясної шматок. Подрібнити картоплю. Змішати. Посипати перцем і присолити. Перемішати.
- Промазати маслом підготовлену форму. Занурити у воду руки. Зачерпнути половину тіста і покласти на дно форми. Викласти зверху м’ясо. Знову занурити руки в рідину, зібрати залишки тіста і накрити начинку. Розрівняти.
- Прибрати в духову піч, яка до цього часу має температуру 185 градусів.
- Випікати годину.
М’ясний пиріг «Хризантема»
Для пирога можна приготувати здобне тісто за улюбленим рецептом або скоротити час приготування, скориставшись готовим напівфабрикатом.
Інгредієнти:
- жовток – 1 шт.;
- перець;
- сир – 110 г;
- часник – 1 зубок;
- дріжджове готове тісто – 1 кг;
- фарш – 420 г;
- цибуля – 0,5 шт.;
- сіль;
- вершкове масло – 40 г;
- молоко – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Розкачати тісто. Вирізати кружечки. Викладати стопками один на одного не забуваючи припудрювати борошном.
- Натерти сир. Підсолити фарш. Посипати перцем. Перемішати. Взяти підготовлений кружечок. Маленькою ложкою зачерпнути фарш. Викласти на гурток. Присипати сирної стружкою. Згорнути навпіл і закріпити краю.
- Повторити процес з усіма підготовленими колами. По колу розкласти заготовки у форму, формуючи зовнішній вигляд хризантеми. Накрити рушником. Відставити, поки тісто не збільшиться.
- У залити молоко жовток. Розмішати. Силіконову кисть змочити в підготовленої суміші. Промазати заготовку.
- Помістити в духову піч. Запікати 40 хвилин(180 градусів).
- Розтопити вершкове масло і промазати готову випічку.
З вареним м’ясом
Ідеальний варіант для святкового застілля.
Інгредієнти:
- борошно – 480 м;
- цукор – 3 ст. ложки;
- перець;
- яйце – 1 шт.;
- вершкове масло – 220 г;
- сіль;
- цибуля – 1 шт.;
- оливкова олія;
- яловичина – 1100 м;
- сметана – 210 мл;
- сода – 0,5 ч. ложки.
Приготування:
- Нарізати яловичину. Проварити.
- Нашаткувати цибулину. Підготовлені цибульні кубики відправити на сковорідку. Залити оливкова олія і засмажити.
- Засмажку і відварне м’ясо відправити в сковороду. Перемолоти. Посолити. Посипати перцем. Розмішати. Для соковитості налийте кілька великих ложок бульйону, що залишився після варіння м’яса.
- Розтопити вершкове масло. Остудити. У сметану насипати соду. Перемішати. У білки насипати цукор. Збити. Влити жовтки. Перемішати. Помістити сметану. Розмішати. Залити вершкове масло.
- Насипати в пишну масу борошно. Вимісити. Тісто вийде м’яким. Розрізати навпіл.
- Розкачати. Застелити деко. Розподілити фарш. По краях залиште вільне місце близько сантиметра.
- Розкачати шматок, що залишився. Накрити фарш. Защипнути краю.
- Відправити запікатися. Режим духовий печі 180 градусів. Час 45 хвилин. Вживають випічку в холодному вигляді.
З дріжджового тіста
Смачний варіант приготування, з яким необхідно повозитися. Якщо хочете скоротити час на підготовку продуктів, можна придбати готове тісто.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 110 г;
- молоко – 0,5 літра;
- жовток – 2 шт.;
- борошно – 6 склянок;
- цукор – 2 ст. ложки;
- цибуля – 1 шт.;
- м’ясний бульйон – 210 мл;
- сухі дріжджі – 12 м;
- яйце – 1 шт.;
- рослинна олія;
- сіль;
- свинина – 850 р.
Приготування:
- У воду закинути порзане м’ясо. Відварити. Знадобиться приблизно півгодини.
- Нагріти молоко не доводячи до кипіння. Половину відлити. Помістити маленьку ложку цукру і засипати дріжджі. Розмішати. Дочекатися поки маса підніметься.
- Розтопити вершкове масло. Остудити.
- Підсолити яйце. Залити молоко, що залишилося. Влити вершкове масло. Додати цукор і опару. Перемішати. Засипати борошном. Вимісити. Вкрити пакетом і залишити підніматися.
- Дістати м’ясо. Помістити в м’ясорубку. Подрібнити. Нашаткувати цибулину. Смажити в олії. Помістити фарш. Залити бульйон. Загасити 8 хвилин.
- Розрізати на кілька частин готове тісто. Більшу частину розкачати і вкрити деко. Розмістити засмажку. Накрити другим розкатаним пластом.
- У жовтки влити пару маленьких ложок води. Перемішати і промазати поверхню заготовки. Запікати годину. Режим 180 градусів. Духова шафа рекомендується прогрівати заздалегідь.
Відкритий м’ясний пиріг
У пирога виходить хрустка і дуже ніжна основа, яка тане в роті.
Інгредієнти:
- цибуля – 1 шт.;
- борошно – 1 склянка;
- яйце – 2 шт. для начинки;
- картопля – 200 г;
- сир – 70 г;
- оливкова олія;
- сіль;
- яйце – 1 шт. для тіста;
- вершкове масло – 60 г;
- сіль;
- м’ясний фарш – 420 г;
- помідор – 2 шт.;
- сметана – 3 ст. ложки;
- капуста – 220 р.
Приготування:
- Проварити картопляні бульби.
- Нашаткувати капусту. Помістити в сковороду з рослинним маслом і підсмажити.
- Нашатковану цибулю змішати з фаршем. Відправити в сковороду. Підсмажити. Додати капусту.
- Перетворити картоплю в пюре. Влити яйце. Помістити вершкове масло. Розмішати. Засипати борошном. Замісити. Розкачати і застелити форму. Обов’язково сформуйте краю.
- Помістити начинку. Розрівняти. У сметану влити яйця. Перемішати і залити фарш.
- Нарізати помідори і накрити начинку. Натерти сир. Посипати стружкою заготовку.
- Духова піч повинна бути прогріта. Режим 200 градусів. Час – 45 хвилин.
Пиріг з м’ясним фаршем і грибами
Ідеальне поєднання фаршу і грибів допомагає зробити блюдо чудовим.
Інгредієнти:
- сода – 2 г гашене;
- оливкова олія – 50 мл;
- борошно – 260 г;
- сіль;
- яйце – 4 шт.;
- прянощі;
- сметана – 3 ст. ложки;
- майонез – 3 ст. ложки;
- гриби – 210 г;
- фарш – 260 г;
- сир – 110 г;
- цибуля – 1 шт.
Приготування:
- Натерти сир. Помістити в яйця. Засипати борошно. Залити майонез, потім сметану. Насипати соду. Перемішати.
- Нашаткувати цибулину. Прожарити. Заздалегідь не забудьте налити олію. Покласти нарізані гриби. Підсмажити до рум’яного кольору. Помістити фарш. Посипати сіллю і прянощами. Смажити 7 хвилин.
- Промазати маслом форму. Залити більшу частину тіста. Викласти начинку. Залити рештою тестом.
- Запікати в духовій печі. Режим включити на 185 градусів. Час півгодини.
З пісочного тіста в мультиварці
Поживний пиріг, який послужить відмінним перекусу протягом дня.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 110 г;
- сіль;
- яйце – 3 шт.;
- фарш – 320 г;
- борошно – 3 гуртки;
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- цукор – 2 ст. ложки.
Приготування:
- В м’яке масло залити яйця і підсолодити. Розмішати.
- Насипати розпушувач. Підсипати муку. Розмішати. Підсолити фарш. Розкачати частку тіста і накрити дно форми. Розкласти начинку. Накрити другою частиною тіста.
- Відправити запікатися в духову піч. Потрібно півгодини, температура 180 градусів.
Пиріг з м’ясом на сирному тісті
Дивно смачна закуска, яка вгамує голод і подарує дивні смакові відчуття.
Інгредієнти:
- яйце – 3 шт.;
- сир – 260 г;
- олія – 60 мл рослинна;
- маргарин – 130 г;
- цибуля – 2 шт.;
- вершкове масло – 45 г;
- перець мелений;
- розпушувач – 1 ст. ложка;
- сир – 60 г;
- цукор – 1 ст. ложка;
- кріп;
- сіль – 1 ч. ложка;
- борошно – 2,5 гуртки;
- малосольні огірки – 6 шт.;
- курячий фарш – 320 р.
Приготування:
- Подрібнити огірки соломкою. Нарізати цибулю.
- Розтопити вершкове масло в сковороді. Додати цибулю. Засмажити. Закинути огірки. Тушкувати до випаровування рідини. Помістити фарш. Обсмажити. Остудити. Посипати сирної стружкою. Розмішати.
- Підсолодити сир. Посолити. Додати яйця. Посипати розпушувачем. Перемішати. Полити розтопленим маргарином. Розмішати. Засипати борошном. Вимісити. Розділити на дві частини.
- Розкатаний пласт тіста відправити на деко. Зробити бортики. Викласти засмажку. Накрити другим пластом. Зафіксувати краю.
- Випікати в гарячій духовій печі (170 градусів). Коли скоринка стане рум’яною – пиріг готовий.
Готуємо по-грецьки
Греки дуже люблять різні пироги та м’ясної не виняток. Пропонуємо приготувати ідеальну грецьку випічку.
Інгредієнти:
- яловичий фарш – 550 г;
- яйце – 3 шт.;
- листкове тісто – 500 г;
- зелена цибуля – 7 пір’я;
- бринза – 260 г;
- рослинна олія – 4 ст. ложки;
- перець;
- кріп – 4 гілочки;
- цибуля – 2 шт.
Приготування:
- Половину від загальної норми масла залити в сотейник. Викласти фарш. Засмажити. В процесі перемішувати і розбивати грудки. Маса повинна вийти сипучої. Прибрати в окрему ємність.
- Влити масло, що залишилося в сотейник. Порубати цибулю. Помістити до маслу. Засмажити.
- Подрібнити бринзу. Нашаткувати зелень. Додати у фарш. Залити яйця. Перемішати. З’єднати з цибулевої засмажкою. Посипати перцем і присолити.
- Розкачати тісто. Вийти два прямокутника. Накрити деко. Розкласти підготовлену м’ясну масу. Закрити другим прямокутником. Краї зафіксувати. Зробити проколи на поверхні за допомогою шпажки.
- Відправити запікатися в духову піч (190 градусів) на півгодини.
Лінивий м’ясний пиріг
Пропонуємо спрощений і смачний варіант приготування.
Інгредієнти:
- свинина – 450 г;
- сода – 0,5 ч. ложки;
- сметана – 110 мл;
- цибуля – 2 шт.;
- сіль;
- вершкове масло – 50 г нарізане;
- майонез – 110 мл;
- картопля – 5 шт.;
- яйце – 3 шт.;
- борошно – 260 р.
Приготування:
- Закинути в м’ясорубку м’ясної шматок. Перекрутити. Нарізати цибулю. Сильно подрібнювати не треба, підійдуть півкільця.
- Включити духову піч. Для приготування ідеальна температура – 180 градусів.
- Нарізати картоплю. Сильно великими скибочки бути не повинні, інакше не встигнуть підготуватися.
- У майонез влити яйця. Залити сметаною. Насипати соду і слідом борошно. Перемішати.
- У форму насипати картоплю, половину від норми. Підсолити. Вкрити частиною цибулі. Розмістити фарш. Вкрити маслом.
- Викласти картоплю і знову шаром цибулю. Залити тестом.
- Запікати близько години. Орієнтуйтеся по зовнішньому вигляду. Випічка повинна стати красивого рум’яного відтінку.