Витончено оформлений м’ясний рулет з яйцем – це шедевр кухарського мистецтва. Універсальне блюдо можна доповнити грибами, сиром, рисом або будь-якими іншими складовими. У будь-якому випадку страва буде ситним і апетитним.
М’ясний рулет з яйцем в духовці
Що потрібно:
- триста грам яловичини;
- стільки ж свинини;
- один яєчний білок;
- цибулина;
- 5 курячих яєць;
- пара столових ложок сухарів;
- сіль зі спеціями;
- можна додати свіжу зелень.
Процес приготування:
- Потрібно зварити яйця.
- Відбиваємо фарш, приготований із м’яса, цибулі і білка. Додаємо сіль і спеції. Якщо використовуєте зелень, то її порубати як можна дрібніше і теж додати в фарш.
- Туди ж відправляються панірувальні сухарі і все добре вимішується.
- На деко стелиться харчова плівка і зверху викласти фарш. Товщина його шару – 1,5-2 див.
- На середину друг за дружкою викладаються яєчка.
- За допомогою плівки краю м’ясного шару потрібно підняти вгору і загорнути, формуючи м’ясний рулет з фаршу. Важливо! Перед тим, як відправляти в піч, рулет перевернути так, щоб він лежав швом вниз.
- Запікати страву близько години при температурі 200 градусів.
Таке страву потрібно подавати холодним, розрізаємо на порційні гуртки. Рулет підійде до будь-якого гарніру. Також його можна поєднувати зі свіжими або маринованими овочами.
Рулет з фаршу з яйцем всередині
Компоненти:
- пів кіло м’ясного фаршу;
- 6 яєць;
- одна цибулина;
- морква;
- часник – три зубки;
- пара скибочок хліба;
- сіль, перець.
Як готувати:
- У першу чергу потрібно змішати фарш з парою яєць, подрібненою цибулею і часником. Додати туди ж попередньо замочений хліб.
- Потім викладаємо фарш на фольгу. У середину кладуть яйця, і, як і в минулому рецепті, формується сам рулет.
- Перші сорок хвилин страва запікається у фользі. Потім ще хвилин двадцять без неї, тоді вийде красива рум’яна кірочка.
Це блюдо для всієї родини. Готується рулет з яйцем всередині досить просто, і цілком може скласти конкуренцію традиційним котлет.
Як зробити з сиром
Що потрібно:
- 800 г свинини (можна яловичини);
- 5 яєць;
- 3 плавлених сирка (бажано використовувати сир «Дружба»);
- сіль, перець.
Як готувати:
- М’ясо перекрутити у фарш, посолити, поперчити, перемішати з одним яйцем.
- Інші чотири яйця зваріть і очистіть від шкаралупи.
- М’ясний фарш перекладіть на харчову плівку так, щоб вийшов прямокутник 20 на 30 див. Його товщина буде приблизно півтора сантиметра.
- Далі, як і в попередніх рецептах викладаються яйця, потім нарізаний на кубики плавлений сир.
- Формується рулет аналогічно. Запікається страву при 200 градусах.
Страва має свою неповторну родзинку. Такий варіант допоможе урізноманітнити меню.
М’ясний рулет з яйцем і цибулею
Інгредієнти:
- фарш з будь-якого м’яса – 400 грам;
- пара шматочків підсушеного білого хліба;
- 70 мл молока;
- головка цибулі;
- одне сире яйце, два варених;
- зелена цибуля;
- сіль.
Як готувати:
- Першим ділом розмочуємо і віджимаємо хліб.
- До м’ясної суміші додаємо сире яйце і подрібнену ріпчасту цибулю. Все це добре перемішуємо і відбиваємо.
- Далі фарш викласти на харчову плівку шаром товщиною близько двох сантиметрів.
- Варені яйця і довільно цибулю подрібнити і викласти на фарш.
- Потім сформуйте рулет.
- Щоб у готовій страві не було тріщин, перед запіканням його потрібно проколоти в декількох місцях.
- Якщо є бажання, змастіть страва яйцем, можна присипати сухарями.
- Щоб не утворилася тверда скоринка, і страва не підгоріло, на деко можна налити трохи води, грам 50.
- Температура запікання — 220 градусів. Через півгодини — проконтролювати процес. Якщо з’явиться золотава скоринка, рулет готовий.
Страву подають порційно. Рулет чудово доповнює молочно-сметанний соус.
З додаванням грибів
Склад:
- 700 г яловичини;
- пів кіло грибів;
- головка цибулі;
- 5 курячих яєць;
- сухарі;
- сіль, перець;
- трохи рослинного масла.
Варто зазначити, що для цієї страви ідеально підходять печериці, опеньки краще не використовувати, оскільки вони в холодному вигляді погано поєднуються з яловичиною.
Процес приготування:
- Для страви краще купувати об’ємний шматок м’яса, його легше різати на пласти. Товщина кожного шматка повинна бути близько сантиметра. Різати упоперек волокон.
- Шматочки злегка відбити, підрізати жилки.
- На харчовій плівці розкладаємо напівфабрикат так, щоб шматочки утворили єдиний пласт. Класти внапуск.
- Зверху накрити харчовою плівкою і ще раз відбити, тоді шматочки краще скріпити між собою.
- Після цього верхній шар харчової плівки прибирається, а м’ясо посипається сіллю, перцем і сухарями.
- Відварені яйця розрізати навпіл і викласти по одному краю м’ясного пласта.
- На невеликій відстані від яєць викладаються попередньо обсмажені гриби.
- Таке м’ясо набагато простіше згорнути в рулет, ніж фарш.
- Блюдо кілька разів обмотується харчовою плівкою і закріплюється шпагатом.
- У форму для запікання налити води, причому так, щоб рулет занурився в неї наполовину. Все це накривається фольгою і поставити в духовку, розігріту до 160 градусів. Піч страва довго, три години, постійно контролюючи процес.
Таку страву подають як в холодному, так і в гарячому вигляді. Його чудовий смак задовольнить навіть найвибагливіших гурманів.
Рулет з перепелиними яйцями
Що потрібно:
- кіло яловичого фаршу;
- два яєчних білка;
- 18 перепелиних яєць;
- головка цибулі;
- одна морква;
- пара шматочків хліба;
- зелень;
- сіль зі спеціями.
Технологія виконання:
- М’ясний фарш змішати з білковою масою, зеленню і, попередньо подрібненими і обсмаженими овочами. Посолити і поперчити.
- З отриманої суміші сформувати ковбаску і, загорнувши її в пекарську папір, відправити в холодильник.
- Варені перепелині яєчка утрамбовували у фарш.
- Запікати страву при температурі 200 градусів сорок хвилин.
Це найпростіший варіант рецепту, так як рулет не потрібно скручувати, але від цього він не стає менш смачним.
М’ясний рулет з яйцем і рисом в духовці
До складу входять:
- яловичина – пів кіло;
- рисова крупа – пів склянки;
- головка ріпчастої цибулі;
- одне сире і чотири варених яйця;
- столова ложка вершкового масла;
- пара скибочок білого хліба.
Готуємо рулет:
- Приготувати фарш з м’яса, розмоченого хліба, цибулі, сирі яйця і зелені. Все посолити і поперчити.
- Змішуємо попередньо відварений рис з нарізаними на кубики яєчками. Щоб начинка придбала особливий смак, її можна злегка обсмажити, буквально пару хвилин. Приправити.
- А далі дії повторюються. На харчовій плівці в пласт з фаршу викладається начинка, і формується рулет. Час приготування – близько години. Температура запікання – 200 градусів.
Це блюдо відрізняється від інших тим, що в начинці не цілі яйця, а подрібнені. Багатьом воно доводиться до душі саме завдяки цій особливості.
Блюдо з овочами
Склад:
- фарш асорті – пів кіло (можна більше);
- морква – 1-2 штуки;
- пара цибулин;
- 2-3 томати;
- пара болгарських перців;
- 4 варені яйця;
- твердий сир – 300 г;
- пучок зелені;
- борошно – пара столових ложок;
- стільки ж майонезу;
- сіль зі спеціями.
Як готувати:
- Варені яйця, помідори і перець нарізати кубиками. Моркву і сир натерти на тертці. Зелень з цибулею порубати на дрібні шматочки. Все перемішати.
- До фаршу додати майонез, борошно, половину зелені і цибулю. Все перемішати і зробити з фаршу пласт на харчовій плівці.
- Викласти начинку і сформувати рулет. Готується страва при температурі 180 градусів. Час – годину.
Всі м’ясні рулети готуються за одним принципом, але кожен має свою унікальну особливість. Потрібно спробувати все, щоб вибрати той, який припаде до душі вашій родині.