М’ясо під шубою в духовці – 7 рецептів

Використання духової шафи для різних страв (від гарячого до десерту) має багато плюсів. По-перше, продукти зберігають свої корисні речовини. По-друге, скорочує час перебування біля плити. Ну і, звичайно, запечена скоринка надає апетитний вигляд. Приготоване м’ясо під шубою в духовці, виходить дуже соковитим. Кожна господиня намагається додати щось новеньке, щоб здивувати свою сім’ю.

М’ясо під сирною шубою в духовці

Найпростіший спосіб – запекти відбивні шматки м’яса. Навіщо робити сирну скоринку? Щоб зберегти м’ясний сік.

Підготуйте такі продукти:

  • м’якоть свинини – 600 г (розраховано на 4-х чоловік);
  • 2 цибулини;
  • 2 ч. л. соєвого соусу;
  • сир – 250 г;
  • 6 ст. л. майонезу;
  • приправи.

Розрізаємо шматок м’яса обов’язково поперек волокон на 4 рівні частини, відбиваємо спеціальним молоточком. Маринуємо в суміші приправ, соєвого соусу і цибулі, порізаного кільцями. Залишимо в прохолодному місці на півгодини.

Сир подрібнити за допомогою великої терки і змішати з майонезом. Викладаємо відбивні на змащене деко, зверху посипаємо маринованою цибулею і покриваємо сирною сумішшю. Ставимо в жарову шафу, який заздалегідь прогріли до 180°. Вистачає зазвичай 35 хвилин і можна подавати на стіл з будь-яким гарніром або овочами.

При бажанні можна додати шар нарізаної картоплі.

Дивіться також:  Страви з кролика – 32 рецепта швидкого і простого приготування