Використання духової шафи для різних страв (від гарячого до десерту) має багато плюсів. По-перше, продукти зберігають свої корисні речовини. По-друге, скорочує час перебування біля плити. Ну і, звичайно, запечена скоринка надає апетитний вигляд. Приготоване м’ясо під шубою в духовці, виходить дуже соковитим. Кожна господиня намагається додати щось новеньке, щоб здивувати свою сім’ю.
М’ясо під сирною шубою в духовці
Найпростіший спосіб – запекти відбивні шматки м’яса. Навіщо робити сирну скоринку? Щоб зберегти м’ясний сік.
Підготуйте такі продукти:
- м’якоть свинини – 600 г (розраховано на 4-х чоловік);
- 2 цибулини;
- 2 ч. л. соєвого соусу;
- сир – 250 г;
- 6 ст. л. майонезу;
- приправи.
Розрізаємо шматок м’яса обов’язково поперек волокон на 4 рівні частини, відбиваємо спеціальним молоточком. Маринуємо в суміші приправ, соєвого соусу і цибулі, порізаного кільцями. Залишимо в прохолодному місці на півгодини.
Сир подрібнити за допомогою великої терки і змішати з майонезом. Викладаємо відбивні на змащене деко, зверху посипаємо маринованою цибулею і покриваємо сирною сумішшю. Ставимо в жарову шафу, який заздалегідь прогріли до 180°. Вистачає зазвичай 35 хвилин і можна подавати на стіл з будь-яким гарніром або овочами.
При бажанні можна додати шар нарізаної картоплі.
Рецепт приготування з грибами
Цей рецепт буде нагадувати м’ясо по-французьки. Але, тут ми будемо готувати не щільним шаром, а окремими порційними шматочками. Давайте спробуємо запекти курку.
Візьмемо:
- 600 г грудинки (зазвичай це обидві частини від однієї птиці);
- 500 г печериць;
- 150 г сиру;
- 6 ст. л. сметани;
- чорний перець;
- 2 ст. л. коров’ячого масла.
М’ясо курки досить ніжне. Тому його тільки промиємо, наріжемо, зовсім трохи відіб’ємо. Кожен шматочок солимо, посипаємо перцем. Викладаємо на лист.
Розігріваємо сковороду з вершковим маслом. На сильному вогні обсмажуємо помиті, різані пластинками гриби, додаємо цибулю кубиками. Готову суміш рівними порціями викладаємо на грудинку, поливаємо сметаною і посипаємо сиром.
Ставимо в жаровню на півгодини. М’ясо з грибами можна подавати на стіл.
З додаванням помідорів
При випіканні томати додають соковитості, віддаючи сік. Цей спосіб прекрасно підійде до яловичині.
Підготуйте:
- 500 г м’якоті яловичини;
- 4 томата;
- лимон;
- 3 ст. л. оливкової олії;
- прянощі;
- 100 г сиру;
- сіль;
- 100 р майонезу.
М’ясо промиваємо під струменем води, обтираем паперовими рушниками. Зрізаємо плівку і ділимо на порційні шматки. Обов’язково ретельно відбиваємо кожен і опускаємо в підготовлений маринад, який робимо, змішуючи сік від лимона, оливкова олія, прянощі. Накрийте і поставте в холодильник мінімум на годину.
Не соліть м’ясо заздалегідь, так як воно передчасно почне віддавати свій сік.
Вже на аркуші яловичину підсолюємо, поверх розкладаємо кругляш помідорів. Змащуємо майонезом і присипаємо сиром.
М’ясо під картопляної шубою
Свинина, приготовлена таким способом, повністю збереже весь свій сік.
Нам знадобиться:
- картопля середнього розміру – 4 шт.;
- філе – 700 г;
- цибуля – 2 шт.;
- майонез – 120 г;
- часник – 5 зубчиків;
- помідори – 2 шт.;
- сир – 260 р.
Покроковий рецепт приготування м’яса під картопляної шубою:
- Миємо та очищаємо картоплю.
- Натираємо її на крупній тертці, солимо і залишаємо на кілька хвилин, щоб утворився сік. Його необхідно віджати за допомогою друшляка або марлі.
- Додаємо сюди часник, пропущений через прес, майонез і добре перемішуємо.
- М’ясо споліскуємо, підсушуємо і нарізаємо впоперек волокон.
- Всі шматочки відбиваємо, приправляємо, солимо.
- Починаємо збирати м’ясо під картопляної шубою на аркуші.
- Першим викладаємо шар тертої картоплі, розміром з відбивну.
- Зверху кладемо м’ясо, цибулю півкільцями і кругляш томату.
- Всі покриваємо другим шаром картоплі.
- Посипаємо сиром.
При бажанні вмішують рубану зелень.
Через 30 хвилин запікання при 220 градусах блюдо буде готово.
Готуємо в духовці з ананасами
Цей фрукт чудово доповнює м’ясний смак.
Склад інгредієнтів, необхідних для приготування:
- 550 г свинячої вирізки;
- 2 помідори;
- 2 цибулини;
- банку ананасів;
- ½ Банки маслин (без кісточок);
- 200 мл йогурту;
- 100 г сиру.
Підготовка триватиме не довго, тому відразу змащуємо глибокий невелике деко.
Чистий шматок м’яса наріжемо на порції і відіб’ємо молоточком. Посипаємо сіллю, а потім перцем. Викладаємо у форму недалеко один від одного.
Покриваємо шаром цибулі, який попередньо очистили від верхніх листків і порізали півкільцями. Помідори споліскуємо, обдаємо окропом, зняти шкірку. Надаємо форму пластин і викладаємо на лист до решти продуктів.
Далі йде шар ананасів, порізаних кубиками. Заливаємо все густим йогуртом. Тертий сир закінчить підготовку. У духовку ставимо, тільки розігрів її. Через 35 хвилин з’явиться гарна скоринка.
Даємо трохи постояти, і викладаємо по тарілках.
З огірками в гірчично-майонезному соусі
Візьмемо пів кілограма хорошою свинячої вирізки для приготування цієї страви та інгредієнти:
- 100 г сиру;
- 2 огірочків (маринованих);
- пара ст. л. майонезу і гірчиці;
- сіль і мелений перець.
Підготуємо м’ясо згідно всім правилам для відбивних. Змастимо деко рослинним маслом і відправляємо їх туди, посипавши чорним перцем, змастити гірчицею і посоливши.
Готуємо шубу. Скориставшись великою теркою, подрібнюємо огірки і сир. Змішуємо з майонезом. Заливаємо свинину.
Є варіант, коли готують м’ясо, загорнувши шматочки у фольгу.
Через 40 хвилин кличте домашніх і гостей до столу.
М’ясо під шубою з болгарським перцем
У цьому рецепті не будуть використовуватися жирні соуси і м’ясо. Тому він повинен сподобатися людям, які ведуть здоровий спосіб життя і стежать за своєю фігурою.
Купуємо:
- курячу грудинку – 0,5 кг;
- болгарський перець – 1 шт.;
- помідор – 1 шт.;
- сир – 0,2 кг;
- зелень;
- сіль.
Підготуйте рівно стільки шматочків фольги, на скільки частин поділіть м’ясо. Грудинку нарізаємо, приправляємо спеціями і сіллю.
Перець звільняємо від плодоніжки, промиваємо. У формі кубиків викладаємо на курку. Зверху підуть пластинки томатів, які присипаємо рубаною зеленню.
Загортаємо у фольгу і ставимо в гарячу духовку на 25 хвилин. Після чого розриваємо вгору і посипаємо тертим сиром. Чекаємо, коли він розплавиться, утворюючи рум’яну скоринку.