М’ясо по-албанськи з курки – 7 смачних рецептів приготування

Неймовірно ніжне і смачне блюдо албанською з курки включає біле м’ясо птиці, про що свідчить назва страви. Це дуже популярний дієтичний продукт, який підійде для щотижневого як дорослого, так і дитячого раціону. Нижче представлена підбірка найбільш смачних рецептів м’яса албанською з курки. Вони актуальні, коли хочеться чогось новенького зі звичайних продуктів.

М’ясо по-албанськи з курки з крохмалем

Дуже смачний варіант ароматного страви готується з:

  • 600 г курячого філе;
  • 2 яєць;
  • 3 цибулин;
  • ½ Головки часнику;
  • 40 г крохмалю;
  • аналогічної кількості борошна;
  • 50 г сметани;
  • солі, спецій і рослинного масла.

Послідовність дій:

  • Курятина промивається, просушується і нарізати смужками, які діляться на маленькі кубики.
  • Цибулини і часникові зубці перемелюються в комбайні в кашку, яка об’єднується з курячим м’ясом.
  • Потім вбивають яйця, всипати сухі складові рецептури, а також вливається сметана.
  • Все добре вимішується і поміщається в холод на кілька годин, після яких, за допомогою ложки, формуються коржі, обжаривающиеся з двох сторін на розпеченому маслі.

Щоб м’ясні вироби стали ще соковитіше, варто витримати їх в холодильнику не менше 12 годин.

Готуємо в духовці

Страви в духовці – це не тільки смачні, але й корисні страви в порівнянні з створеними на сковорідці.

Інгредієнти:

  • 700 г філе;
  • 2 цибульні головки;
  • 2 яйця;
  • 50 г сметани;
  • 3 часникового зубчики;
  • 150 мл соняшникової олії;
  • сіль і спеції.

Як створити кулінарне творіння:

  • Куряче філе, яке попередньо промивається і обсушивается, нарізати дуже дрібними шматочками.
  • У комбайні або за допомогою блендера подрібнюються поділені на частини цибулини і часникові зубчики.
  • У глибокій ємності замішується своєрідне «тісто» з курятини, подрібнених овочів, яєць, борошна і сметани.
  • Поки духова шафа прогрівається до 180°C, на деко, застелений пекарської папером, викладається фарш ложкою.
  • Випікається м’ясне блюдо 20 хвилин до золотистого кольору.
Дивіться також:  М’ясо по – французьки – 7 рецептів

Важливо! Додати страві неповторний смак допоможуть різноманітні пряні спеції.

З додаванням майонезу

Щоб злегка змінити смак м’яса албанською, можна замінити сметану майонезом.

Для створення кулінарного шедевру необхідні:

  • куряче філе – 1 кг;
  • яйце – 1 шт.;
  • крохмаль – 50 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – ½ головки;
  • соняшникова олія – стопка в 50 мл;
  • сіль і перець – за смаком.

Готується страва наступним чином:

  • Промите філе звільняється від плівок і зайвого жиру, якщо такий є.
  • Потім курятина нарізається у вигляді кубиків.
  • Овочі очищаються, і, при відсутності комбайна, натираються.
  • У мисці змішуються: овочева «кашка», курятина, яйце, майонез, крохмаль.
  • Фарш підсолювати і приправляється, після чого з нього випікаються апетитні коржі.

Подається страва з соусом або кетчупом, які надають виробам більше яскравості і насиченості.

Курка по-албанською з манкою

Неординарний підхід до виконання м’ясного блюда, яке вже давно набуло популярності за межами етнічної батьківщини, передбачає наявність:

  • 3 цибулевих головок;
  • 50 г манки;
  • 50 г сметани;
  • пучка кропу;
  • ½ Кг філе;
  • стопки соняшникової олії;
  • 2 яєць;
  • солі і приправ.

Основні кроки приготування:

  • Цибулини очищаються і нарізати дуже дрібно.
  • З курятини готуються кубики, які викладаються в глибоку ємність, куди відправляється цибульна маса.
  • Далі основа фаршу доповнюється яйцями, сметаною, манкою і подрібненою зеленню.
  • М’ясна маса викладається ложкою на розігріту олію, де і обсмажується у вигляді апетитних котлеток.

Ароматне блюдо можна подавати до будь-якого гарніру.

З сиром і часником в мультиварці

М’ясу по-албанською надає особливу пікантність саме використання часнику, який у поєднанні з сиром надає страві відмінні смакові якості.

При підготовці страви необхідно мати під руками:

  • ½ Кг курячого філе;
  • спеції;
  • яйце;
  • сіль;
  • 50 г крохмалю;
  • 200 г майонезу;
  • шматочок сиру;
  • 2 великі головки часнику;
  • олія для смаження.
Дивіться також:  Єврейська закуска – 5 дуже смачних рецептів

Покрокова інструкція приготування являє собою наступну схему дій:

  • Біле м’ясо нарізати якомога дрібніше. Від цього залежить ніжність структури майбутнього страви.
  • Головки часнику товчуться в ступці або роздавлюються при наявності чеснокодавкі.
  • Підготовлені інгредієнти змішуються в глибокій ємності, в яку також відправляються яйце, крохмаль, сіль, майонез і тертий сир.
  • З фаршу формуються майбутні котлети за допомогою столової ложки.
  • Коржі смажаться на розпеченому маслі, поки придбають рум’янець з обох боків.

Любителі насиченого часникового аромату можуть трохи загасити підготовлені котлети в каструльці з 50 мл води і часниковою «кашкою» з 3 зубков.

Дуже смачний рецепт з грибами

Гриби – універсальний компонент, який чудово поєднується з овочами, різноманітними сортами м’яса, молочної продукцією. Завдяки подібному якістю є можливість поекспериментувати і зробити м’ясо по-албанською з додаванням 250 г печериць.

А також потрібно підготувати:

  • ½ Кг філе;
  • цибулину;
  • часниковий зубок;
  • яйце;
  • 50 г майонезу;
  • пучок зелені;
  • трохи крохмалю;
  • сіль і приправи за бажанням.

Хід роботи полягає у виконанні таких кроків:

  • М’ясо подрібнюється дрібними шматочками.
  • З грибів готуються кубики, які обсмажуються до виділення соку на сковороді з соняшниковою олією.
  • Часник пропускаємо через прес, цибулина шинкуется.
  • У великій ємності поєднуються всі складові, зазначені в рецептурі, крім зелені, яка в рубаному вигляді вводиться фарш після настоювання в холодильнику.

Через 2 години з м’ясної маси формуються котлети, які обсмажуються на гарячій сковороді.

М’ясо по-албанською з курячої грудки

Технологія приготування страви в цілому залишається незмінною. Але, оскільки в м’ясних відділах часто продається куряча грудка, ніж готове філе, розглянемо рецепт створення страви з цієї частини тушки.

Будуть потрібні:

  • грудка;
  • яйце;
  • цибулина;
  • часниковий зубчик;
  • кілька ложок сметани;
  • по жмені борошна і крохмалю;
  • солі і перцю за смаком кулінара і домочадців.
Дивіться також:  Ледачі біляші на кефірі з фаршем — 5 покрокових рецептів

Готується м’ясне блюдо наступним чином:

  • Цибулина разом з часником пропускається через м’ясорубку або подрібнюється за допомогою блендера, у разі його наявності.
  • З кістки знімається біле м’ясо і нарізати дуже маленькими кубиками.
  • Інгредієнти, підготовлені, як зазначено вище, з’єднуються.
  • У ємність, де знаходиться м’ясна маса, вбивається яйце, втручаються сипучі складові, сметана.
  • Миска з фаршем накривається харчовою плівкою і відправляється в холодильну камеру як мінімум на 2-3 години.
  • По закінченні вказаного часу з фаршевой маси за допомогою ложки готуються коржі, які поміщаються на сковороду з розпеченою олією.
  • Обсмажуються вироби з двох сторін, до приємної рум’яності.

Рада! Щоб видалити залишки олії, які можуть надавати страві гіркоти, слід викладати вироби з сковороди на паперові рушники.

М’ясо по-албанською з курки – чудовий спосіб надати страви з птиці нові ароматичні і смакові нотки.

Прокрутка до верху