Неймовірно ніжне і смачне блюдо албанською з курки включає біле м’ясо птиці, про що свідчить назва страви. Це дуже популярний дієтичний продукт, який підійде для щотижневого як дорослого, так і дитячого раціону. Нижче представлена підбірка найбільш смачних рецептів м’яса албанською з курки. Вони актуальні, коли хочеться чогось новенького зі звичайних продуктів.
М’ясо по-албанськи з курки з крохмалем
Дуже смачний варіант ароматного страви готується з:
- 600 г курячого філе;
- 2 яєць;
- 3 цибулин;
- ½ Головки часнику;
- 40 г крохмалю;
- аналогічної кількості борошна;
- 50 г сметани;
- солі, спецій і рослинного масла.
Послідовність дій:
- Курятина промивається, просушується і нарізати смужками, які діляться на маленькі кубики.
- Цибулини і часникові зубці перемелюються в комбайні в кашку, яка об’єднується з курячим м’ясом.
- Потім вбивають яйця, всипати сухі складові рецептури, а також вливається сметана.
- Все добре вимішується і поміщається в холод на кілька годин, після яких, за допомогою ложки, формуються коржі, обжаривающиеся з двох сторін на розпеченому маслі.
Щоб м’ясні вироби стали ще соковитіше, варто витримати їх в холодильнику не менше 12 годин.
Готуємо в духовці
Страви в духовці – це не тільки смачні, але й корисні страви в порівнянні з створеними на сковорідці.
Інгредієнти:
- 700 г філе;
- 2 цибульні головки;
- 2 яйця;
- 50 г сметани;
- 3 часникового зубчики;
- 150 мл соняшникової олії;
- сіль і спеції.
Як створити кулінарне творіння:
- Куряче філе, яке попередньо промивається і обсушивается, нарізати дуже дрібними шматочками.
- У комбайні або за допомогою блендера подрібнюються поділені на частини цибулини і часникові зубчики.
- У глибокій ємності замішується своєрідне «тісто» з курятини, подрібнених овочів, яєць, борошна і сметани.
- Поки духова шафа прогрівається до 180°C, на деко, застелений пекарської папером, викладається фарш ложкою.
- Випікається м’ясне блюдо 20 хвилин до золотистого кольору.
Важливо! Додати страві неповторний смак допоможуть різноманітні пряні спеції.
З додаванням майонезу
Щоб злегка змінити смак м’яса албанською, можна замінити сметану майонезом.
Для створення кулінарного шедевру необхідні:
- куряче філе – 1 кг;
- яйце – 1 шт.;
- крохмаль – 50 г;
- цибуля – 1 шт.;
- часник – ½ головки;
- соняшникова олія – стопка в 50 мл;
- сіль і перець – за смаком.
Готується страва наступним чином:
- Промите філе звільняється від плівок і зайвого жиру, якщо такий є.
- Потім курятина нарізається у вигляді кубиків.
- Овочі очищаються, і, при відсутності комбайна, натираються.
- У мисці змішуються: овочева «кашка», курятина, яйце, майонез, крохмаль.
- Фарш підсолювати і приправляється, після чого з нього випікаються апетитні коржі.
Подається страва з соусом або кетчупом, які надають виробам більше яскравості і насиченості.
Курка по-албанською з манкою
Неординарний підхід до виконання м’ясного блюда, яке вже давно набуло популярності за межами етнічної батьківщини, передбачає наявність:
- 3 цибулевих головок;
- 50 г манки;
- 50 г сметани;
- пучка кропу;
- ½ Кг філе;
- стопки соняшникової олії;
- 2 яєць;
- солі і приправ.
Основні кроки приготування:
- Цибулини очищаються і нарізати дуже дрібно.
- З курятини готуються кубики, які викладаються в глибоку ємність, куди відправляється цибульна маса.
- Далі основа фаршу доповнюється яйцями, сметаною, манкою і подрібненою зеленню.
- М’ясна маса викладається ложкою на розігріту олію, де і обсмажується у вигляді апетитних котлеток.
Ароматне блюдо можна подавати до будь-якого гарніру.
З сиром і часником в мультиварці
М’ясу по-албанською надає особливу пікантність саме використання часнику, який у поєднанні з сиром надає страві відмінні смакові якості.
При підготовці страви необхідно мати під руками:
- ½ Кг курячого філе;
- спеції;
- яйце;
- сіль;
- 50 г крохмалю;
- 200 г майонезу;
- шматочок сиру;
- 2 великі головки часнику;
- олія для смаження.
Покрокова інструкція приготування являє собою наступну схему дій:
- Біле м’ясо нарізати якомога дрібніше. Від цього залежить ніжність структури майбутнього страви.
- Головки часнику товчуться в ступці або роздавлюються при наявності чеснокодавкі.
- Підготовлені інгредієнти змішуються в глибокій ємності, в яку також відправляються яйце, крохмаль, сіль, майонез і тертий сир.
- З фаршу формуються майбутні котлети за допомогою столової ложки.
- Коржі смажаться на розпеченому маслі, поки придбають рум’янець з обох боків.
Любителі насиченого часникового аромату можуть трохи загасити підготовлені котлети в каструльці з 50 мл води і часниковою «кашкою» з 3 зубков.
Дуже смачний рецепт з грибами
Гриби – універсальний компонент, який чудово поєднується з овочами, різноманітними сортами м’яса, молочної продукцією. Завдяки подібному якістю є можливість поекспериментувати і зробити м’ясо по-албанською з додаванням 250 г печериць.
А також потрібно підготувати:
- ½ Кг філе;
- цибулину;
- часниковий зубок;
- яйце;
- 50 г майонезу;
- пучок зелені;
- трохи крохмалю;
- сіль і приправи за бажанням.
Хід роботи полягає у виконанні таких кроків:
- М’ясо подрібнюється дрібними шматочками.
- З грибів готуються кубики, які обсмажуються до виділення соку на сковороді з соняшниковою олією.
- Часник пропускаємо через прес, цибулина шинкуется.
- У великій ємності поєднуються всі складові, зазначені в рецептурі, крім зелені, яка в рубаному вигляді вводиться фарш після настоювання в холодильнику.
Через 2 години з м’ясної маси формуються котлети, які обсмажуються на гарячій сковороді.
М’ясо по-албанською з курячої грудки
Технологія приготування страви в цілому залишається незмінною. Але, оскільки в м’ясних відділах часто продається куряча грудка, ніж готове філе, розглянемо рецепт створення страви з цієї частини тушки.
Будуть потрібні:
- грудка;
- яйце;
- цибулина;
- часниковий зубчик;
- кілька ложок сметани;
- по жмені борошна і крохмалю;
- солі і перцю за смаком кулінара і домочадців.
Готується м’ясне блюдо наступним чином:
- Цибулина разом з часником пропускається через м’ясорубку або подрібнюється за допомогою блендера, у разі його наявності.
- З кістки знімається біле м’ясо і нарізати дуже маленькими кубиками.
- Інгредієнти, підготовлені, як зазначено вище, з’єднуються.
- У ємність, де знаходиться м’ясна маса, вбивається яйце, втручаються сипучі складові, сметана.
- Миска з фаршем накривається харчовою плівкою і відправляється в холодильну камеру як мінімум на 2-3 години.
- По закінченні вказаного часу з фаршевой маси за допомогою ложки готуються коржі, які поміщаються на сковороду з розпеченою олією.
- Обсмажуються вироби з двох сторін, до приємної рум’яності.
Рада! Щоб видалити залишки олії, які можуть надавати страві гіркоти, слід викладати вироби з сковороди на паперові рушники.
М’ясо по-албанською з курки – чудовий спосіб надати страви з птиці нові ароматичні і смакові нотки.