Оригінальний рецепт страви передбачає використання телятини. Однак м’ясо по-албанською з свинини виходить не менш смачним, відрізняючись соковитістю, ніжністю і ароматностью.
М’ясо по-албанськи зі свинини з крохмалем
Завдяки використанню крохмалю м’ясні оладки добре скріплюються, а смак виробів набуває делікатні нотки.
Для втілення рецепта в життя необхідні:
- ½ Кг м’якоті;
- велика цибулина;
- 50 г крохмалю;
- 50 мл майонезу;
- 2 яйця;
- сіль, спеції, соняшникову олію.
Спосіб приготування полягає у виконанні таких маніпуляцій:
- Промита і обсушенная за допомогою паперових рушників м’якоть ріжеться дрібними шматочками, які швидко і добре зможуть просмажиться.
- З м’ясом змішується подрібнена цибулина.
- Далі вбивають яйця, додаються крохмаль і майонез.
- М’ясна маса ретельно вимішується, солиться і приправляється.
- Миска з фаршем відправляється в холодильник на 1-3 години.
- При наявності часу фарш настоюється в холоді протягом ночі.
- По закінченні вказаного часу з м’ясної маси за допомогою столової ложки формуються оладки, які обсмажуються на розігрітій олії з двох сторін.
Готуємо в духовці
При виконанні рецепта в духовці смак страви злегка змінюється.
Щоб спробувати м’ясо по-албанською, приготоване таким чином, потрібно:
- 700 г м’якоті;
- 2 цибулини;
- велике яйце;
- 30 мл сметани;
- 2 часникового зубчики;
- 100 мл молока;
- 150г борошна;
- сіль і спеції;
- соняшникова олія.
Етапи підготовки ситного страви, давно вийшов за межі історичної батьківщини:
- Промита і обсушенная свинина дрібно нарізають ножем.
- Цибулю також подрібнюється гострим ножем або за допомогою блендера.
- У мисці з’єднуються м’ясні шматочки, цибульна кашка, яйце, сметана, молоко, борошно, спеції, сіль, а також подрібнені часникові зубки.
- Добре вымешанная м’ясна маса за допомогою ложки викласти на деко, покритий пергаментом, де злегка взбрызгивается маслом.
- Випікання здійснюється близько 20 хвилин в розігрітій до 180°C духовій шафі.
З додаванням майонезу
Смачні мясні вироби, які відрізняються неймовірною соковитістю, готуються з:
- 500 р свинини;
- 3 цибулин;
- ½ Головки часнику;
- 100 мл майонезу;
- 3 яєць;
- 40 г картопляного крохмалю;
- меленого перцю і солі.
Етапи створення:
- М’ясо нарізають пластинками, які злегка відбивають, а потім ріжуться маленькими шматочками.
- Часникові зубчики і цибулини подрібнюються в блендері до практично однорідної кашки.
- Яйця збиваються за допомогою виделки.
- У глибокому посуді об’єднуються всі підготовлені інгредієнти, включаючи крохмаль, майонез. сіль і спеції.
- Після того, як фарш настоїться близько 2 годин у холодильнику, за допомогою ложки м’ясна маса викладається на сковороду, де оладки обсмажуються до рум’яності.
Свинина по-албанською з борошном
Нескладний рецепт м’ясних оладок, для виконання якого потрібні:
- ½ Кг корейки;
- 2 невеликі цибулини;
- 60 г борошна;
- 2 яйця;
- 80 мл майонезу;
- сіль і улюблені приправи.
Щоб приготувати м’ясо по-албанською, від якого будуть в захваті навіть маленькі домочадці:
- Шматок свинячої м’якоть нарізати невеликими кубиками.
- Цибулини також ріжуться маленькими шматочками і змішуються з м’ясними скибочками.
- У миску з цибульно-м’ясною сумішшю збиваються яйця, всипається борошно і порційно вводиться майонез.
- Своєрідний фарш ретельно вимішується і отставляется на 1,5 години, після яких за допомогою ложки маса викладається на розігріту з маслом сковороду.
- Смажаться соковиті оладки з 2 боків до утворення рум’яної скоринки.
З сиром і часником
Сир, що надає страві особливу ніжність, в поєднанні з часником подарує ще і неповторний аромат.
Для приготування слід підготувати:
- ½ Кг м’яса;
- цибулину;
- 2 зубчики часнику;
- шматочок сиру;
- 2 яйця;
- 30 мл майонезу;
- 50 г борошна;
- сіль, спеції і соняшникову олію.
В процесі втілення рецепта в життя:
- Промите і обсушенное паперовими рушниками м’ясо ріжеться соломкою.
- З сиру готується стружка, яка з’єднується з м’ясної соломкою в глибокій посуді.
- Цибуля, часник очищаються, подрібнюються і так само відправляються до м’яса.
- Яйця збиваються з майонезом, після чого вливаються у фарш.
- У фіналі всипати сіль, спеції, борошно, а потім перемішаний фарш ставиться в холод на 2 години.
- Після закінчення зазначеного часу оладки обсмажуються з 2 сторін.
Незвичайний рецепт з грибами
Для виконання цікавою варіації м’ясної страви необхідні:
- ½ Кг корейки;
- в 2 рази менше грибів;
- 30 мл майонезу;
- цибулина;
- соняшникова олія;
- 2 яйця;
- 50 г борошна;
- перець і сіль.
Спосіб підготовки полягає в наступному:
- Гриби ріжуться кубиками і відправляються в сковороду, де обсмажують до рум’яного кольору.
- М’ясо і цибулю подрібнюються, а потім з’єднуються з теплими грибними кубиками.
- Яйця збиваються і відправляються до м’ясної маси.
- У фарш відправляються борошно, майонез, сіль і спеції.
- Після того, як підготовлена м’ясна основа промаринується, за допомогою ложки вона викладається на сковороду для створення апетитних рум’яних оладок.
Готуємо з секретом
Секрет отримання ніжних і соковитих виробів полягає не стільки в продуктах, скільки в процесі приготування.
Для підготовки використовуються:
- 1 кг м’яса;
- 150 г крохмалю;
- 50 мл сметани;
- цибулина;
- яйце;
- часниковий зубчик;
- сіль, спеції і соняшникову олію.
Спосіб приготування:
- Злегка підморожене м’ясо подрібнюється дуже дрібно.
- Цибулина і часниковий зубчик перетворюються в кашку за допомогою блендера, що дозволяє отримати ніжну структуру фаршу.
- Для скріплення м’ясної маси використовуються сметана, крохмаль і яйце.
- Фарш солиться, приправляється і відправляється в холод на всю ніч.
- По закінченні часу оладки, сформовані з м’ясної маси обсмажуються на гарячій сковороді.
- Щоб позбутися присмаку соняшникової олії, після обжарювання вироби викладаються на паперові рушники.
Таким чином, кулінарний шедевр у вигляді м’яса албанською – соковита, ніжна і дуже апетитна альтернатива традиційним котлет.