М’ясо по – французьки – 7 рецептів

Незважаючи на свою назву – це страва з російським корінням. Вперше воно було приготовлено для графа Орлова, який проживав у Парижі. За багато років рецепт практично не змінився, зникли тільки гриби, хоча багато господинь зараз стали їх знову додавати. Страву готували тільки з телятини. М’ясо по-французьки добре поєднується з усіма салатами і овочами.

Класичний рецепт м’яса по-французьки

Нарізати м’ясо і слід викладати шарами, зберігаючи форму «шуби». Головна деталь – це золота скоринка, яка з’являється в момент приготування. Якщо не буде цього шару, то буде просте м’ясо, приготоване з картоплею і цибулею.

У духовці

Якщо хочете, щоб м’ясо стало соковитіше, перед тим як помістити його в духовку, обсмажте з двох сторін на сковороді, без додавання солі.

Інгредієнти:

  • сир Гауда – 300 гр.;
  • перець мелений запашний;
  • помідори – 2 шт.;
  • майонез;
  • сіль;
  • свинина – 900 гр.

Приготування:

  • Для приготування краще всього використовувати шийну частину. М’ясо в цій частині м’яке і соковите. Свинину промити. Взяти паперовий рушник, просушити. Прибрати, якщо є, плівку і жилки.
  • Нарізати скибками.
  • Відбити кожен шматок. Змастити перцем і сіллю.
  • Викласти на деко.
  • Сир натерти. Розмір терки не має значення.
  • Помідор нарізати колами.
  • Змастити шию майонезом. Зверху розмістити помідор. Третій шар – сир.
  • Помістити в духову шафу. Готувати 45 хвилин.
  • В мультиварці

    М’ясо по-французьки в мультиварці залишається соковитим завдяки рівномірно розподіленої температурі в чаші. Якщо готувати страву в духовці, то необхідно постійно спостерігати за процесом приготування, щоб не пересушити. В мультиварці свинина залишиться соковитою з красивою золотою скоринкою.



    Інгредієнти:

    • морква – 2 шт.;
    • сіль;
    • цибуля – 1 цибулина;
    • свинина – 600 гр.;
    • томат – 4 шт.;
    • перець чорний;
    • майонез;
    • сир – 200 гр.

    Приготування:

  • Свинину вимити. Обсушити, для прискорення процесу можна промокнути рушником з паперу.
  • Нарізати пластами, тонкими за розміром.
  • Відбити спеціальним кухонним молотком.
  • Майонез змішати з сіллю і перцем.
  • Кожен шматок окремо натерти майонезним соусом.
  • Чашу промазати маслом.
  • Помістити м’ясо.
  • Поставити режим «випічка». Час — півгодини.
  • З моркви зняти верхній шар. Натерти.
  • З лука прибрати лушпиння. Нашаткувати.
  • Помідори нарізати кружальцями.
  • Сир натерти.
  • М’ясо перевернути.
  • Зверху покласти моркву, цибулю, помідор.
  • Насипати сир.
  • Той же режим включити на півгодини.
  • На сковороді

    Щоб блюдо, приготоване на сковороді, залишилося соковитим в процесі приготування, використовуйте тільки свіже м’ясо, яке не піддавалося заморожуванню. Якщо хочете приготувати із замороженого продукту, то розморожуйте тільки в холодильнику, заздалегідь перемістивши його з морозильної камери.

    Дивіться також:  Піджарка зі свинини рецепт на сковороді з підливою

    Інгредієнти:

    • Сіль;
    • Свинина – 550 гр.;
    • Перець;
    • Вода – 100 мл;
    • Цибуля – 110 гр.;
    • Олія рослинна;
    • Сир – 220 гр.;
    • Майонез – 160 мл

    Приготування:

  • М’ясо промити. Висушити. Можна вмочити звичайним рушником або паперовим;
  • Нарізати стоїть проти волокон. Ширина шматка повинна бути один сантиметр;
  • Відбивати слід тупою стороною молотка. Щоб бризки не розліталися по кухні, м’ясо варто накривати поліетиленовою плівкою або пакетом;
  • Натерти Перцем свинину. Залишити просочитися;
  • Шкірку видалити з лука. Нашаткувати. Повинні вийде кільця;
  • У терки повинні бути отвори малого розміру. Натерти сир;
  • Взяти пензлик силіконову і розтерти масло на сковороді;
  • Розмістити цибулю;
  • Зверху накрити м’ясом;
  • Розсипати сіль по верхній поверхні м’яса;
  • Ложкою розмазати по поверхні майонез. Якщо хочете отримати менш жирне блюдо, то використовуйте сметану;
  • Насипати сир;
  • Налити воду;
  • Накрити кришкою;
  • Включити Конфорку на мінімальний режим;
  • Готувати півтори години. Слід регулярно спостерігати за приготуванням. Якщо свинина стала підгоряти, то додати невелику кількість молока.
  • Щоб приготувати на сковороді, необхідно більше часу ніж в духовці. Але за смаком і виглядом страва буде таким же, як і приготована в духовій шафі.

    М’ясо по-французьки з курки

    Можна приготувати м’ясо по-французьки з курки. Перевагою є те, що це м’ясо дієтичне і готується набагато швидше.

    Інгредієнти:

    • сир – 170 гр.;
    • сіль;
    • цибуля – 1 шт.;
    • перець чорний;
    • курка – 2 грудки;
    • майонез – 120 мл;
    • олія соняшникова.

    Приготування:

  • Зняти лушпиння з цибулі. Нашаткувати так, щоб вийшли півкільця.
  • Натерти сир. Краще використовувати терку середнього розміру.
  • Розрізати курку. З одного філе має вийти три шматки.
  • Зверху помістити пакет. Взяти качалку. Відбити.
  • Обсипати перцем і сіллю. Натерти.
  • Форму промазати маслом.
  • Помістити цибулю.
  • Розкласти філе.
  • Промазати майонезом кожен шматок.
  • Обсипати сиром.
  • Помістити в духову шафу. Готувати поки сир не перетворитися на рум’яну скоринку. На це буде потрібно 40 хвилин.
  • Готуємо м’ясо по-французьки з грибами

    Це м’ясо, приготоване для графа Орлова, що у своєму первісному вигляді включало до складу телятину і гриби. З цими продуктами виходить особливо ніжне блюдо.

    Інгредієнти:

    • спеції;
    • кріп – 20 гр.;
    • гриби – 600 гр.;
    • цибуля – 2 цибулини;
    • чорний перець;
    • томат — 4 шт.;
    • сіль;
    • телятина – 700 гр.;
    • петрушка;
    • майонез – 210 мл;
    • сир – 220 гр.;
    • олія рослинна.
    Дивіться також:  Смажені кабачки — 12 смачних рецептів

    Приготування:

  • Телятину слід вибирати філейну частину, без кісток і прожилок.
  • Нарізати необхідно поперек волокна. Розмір кожного шматка повинен бути не більше одного сантиметра.
  • Перекласти в ємність малого розміру.
  • Насипати сіль, спеції, перець. Руками розтерти. Всі приправи повинні рівномірно розподілитися по поверхні.
  • Обернути харчовою плівкою кожен шматок. Взяти кухонний молоточок, відбити. Прибрати плівку.
  • Щоб м’ясо не прилипло до дека, змастити олією. Використовуйте для цього силіконову пензлик.
  • Перемістити телятину на деко. М’ясо повинно лежати щільно один до одного, без пустот.
  • Цибулини очистити.
  • Нашаткувати. Шматки повинні бути товстими і мати вигляд півкільця.
  • Розмістити на поверхні телятини.
  • Гриби для приготування можна використовувати будь-які. Нарізати.
  • Сковорідку розігріти. Влити олію. Помістити гриби. Смажити, поки волога не випарується.
  • Посипати сіллю і перцем.
  • Перекласти шаром на телятину.
  • Помідори нарізати так, щоб вийшли півкільця.
  • Розмістити на гриби. Розкладати, як і м’ясо, щоб порожнього простору між томатами не залишалося.
  • Посолити.
  • Половину майонезу розподілити по помідорах.
  • Кріп і петрушку нарізати. Розсипати по майонезу.
  • Натерти сир. Краще скористатися теркою дрібного помелу.
  • Вкрити шаром блюдо.
  • Розподілити майонез.
  • Помістити в розігріту духову шафу.
  • Готувати півгодини.
  • Як приготувати страву з фаршу?

    Швидке в приготуванні блюдо, ідеальний варіант для вечері, коли часу мало, а смачненького хочеться. Приготувати м’ясо по-французьки можна не тільки в традиційному варіанті з шматка м’яса, але і з фаршу. Використовувати можна яловичий, свинячий або їх суміш.

    Інгредієнти:

    • кріп – 50 гр.;
    • сир – 230 гр.;
    • картопля – 7 шт.;
    • сіль;
    • цибуля – 2 цибулини;
    • петрушка – 20 гр.;
    • фарш – 450 гр.;
    • спеції.

    Приготування:

  • Картоплю очистити.
  • Нарізати кружальцями.
  • Перекласти в сковорідку.
  • Розподілити фарш по всій поверхні.
  • Розсипати сіль і спеції за фаршу.
  • Цибуля позбавити від лушпиння. Нарізати, щоб вийшли кільця.
  • Перекласти на фарш.
  • Сир натерти.
  • Викласти шаром на цибулю.
  • Перемістити в духовку.
  • Запікати, поки сир не перетвориться на скоринку золотого кольору.
  • Оригінальний рецепт з ананасами

    Особливий аромат і смак додадуть ананаси під час приготування м’яса. Раніше страву могли дозволити собі лише заможні громадяни. Сьогодні будь-яка господиня може порадувати близьких вишуканим варіантом приготування.

    Інгредієнти:

    • майонез – 250 мл;
    • свинина – 1,2 кг;
    • мелений перець;
    • цибуля – 4 цибулини;
    • сіль;
    • сир – 320 гр.;
    • ананаси з розрахунку одне кільце на порцію м’яса;
    • олія оливкова.

    Приготування:

  • Використовувати краще шийну частину, нарізавши на шматки товщиною не більше одного сантиметра і довжиною близько семи сантиметрів.
  • Взяти харчову плівку або поліетиленовий пакет. Накрити м’ясо. Відбити. Для цього використовувати качалку або молоточок кухонний.
  • Намочити силіконову кисть оливковою олією і змастити деко.
  • Розкласти свинину. Вони повинні лежати поруч, але не накладатися один на одного.
  • Посипати спеціями.
  • З лука прибрати лушпиння. Нарізати.
  • Посипати м’ясо.
  • Відкрити банку з ананасами. Взяти гурток і покласти на кожен шматочок м’яса.
  • Майонез налити зверху. Ложкою розподілити по всій поверхні.
  • Помістити в духову шафу.
  • Запікати півгодини.
  • Дивіться також:  Савойська капуста – 9 рецептів приготування

    М’ясо по-французьки під соусом бешамель

    М’ясо, приготоване з соусом, точно не стане сухим і сподобається багатьом господиням. А якщо зробити м’ясо по-французьки з картоплею в духовці, то воно стане особливо смачним.

    Інгредієнти:

    • сіль;
    • яйце – 4 шт.;
    • перець чорний;
    • картопля – 10 шт.;
    • цибуля – 4 шт.;
    • молоко – 800 мл;
    • мука – 4 ст. ложки;
    • шийна частина свинини – 750 гр.;
    • вершкове масло – 1,5 ст. ложки;
    • сир – 350 гр.;
    • мускатний горіх.

    Приготування:

  • М’ясо нарізати шматками. Товщина не повинна перевищувати одного сантиметра.
  • Обернути в пакет. Відбити.
  • Сіль змішати зі спеціями.
  • Натерти свинину.
  • Картоплю очистити.
  • Нарізати поперек.
  • Цибулю очистити. Нарізати, щоб вийшли півкільця.
  • Деко промазати маслом.
  • Розмістити картоплю. Посипати перцем і сіллю.
  • Покласти м’ясо.
  • Насипати цибулю.
  • Молоко налити в каструлю.
  • Покласти масло, мускатний горіх, перець, сіль.
  • Нагрівати. Після розчинення масло ввести муку. Заважати постійно.
  • Після загустіння зняти з вогню. Вбити яйця і сир. Розмішати.
  • Залити картоплю з м’ясом. Запекти.
  • На швидку руку з помідорами

    Більш ніжне і менш калорійне блюдо виходить, якщо майонез замінити сметаною.

    Інгредієнти:

    • томат – 4 шт.;
    • спеції;
    • телятина – 600 гр.;
    • сіль;
    • сир – 350 гр.;
    • перець;
    • сметана – 500 мл;
    • цибуля – 4 шт.;
    • оливкова олія.

    Приготування:

  • Замість телятини можна використовувати будь-яке м’ясо. Нарізати овальними шматками, товщина повинна бути близько сантиметра.
  • Відбити. Щоб бризки не летіли по кухні, кожен шматок загорнути в пакет.
  • Посипати перцем і сіллю.
  • Силіконовій пензлем промазати деко.
  • Викласти телятину.
  • Цибулю очистити і нашаткувати. Викласти на м’ясо.
  • Наступний шар – помідори. Нарізати колами. Перекласти на цибулю.
  • Залити сметаною.
  • Натерти сир.
  • Посипати на сметану.
  • Помістити в духовку.
  • Готувати півгодини.
  • Можна урізноманітнити рецепт приготування використовую замість сиру, панірувальні сухарі, политі розтопленим маргарином. При відсутності цибулі, цей інгредієнт замінюють яблуками або печерицями.

    Прокрутка до верху