Хочете приготувати страву, яке подавалося б до графскому або королівського столу? М’ясо по-французьки — відмінний варіант для господинь, які хочуть здивувати гостей смачним і не складним рецептом. Оригінальна назва цього блюда «Телятина по-Орловскі». Воно готувалося спеціально для графа. З ним легко впораються навіть ті, хто тільки починає готувати. Рецепт м’яса по — французьки з картоплею в мультиварці класичний та його варіанти в матеріалі статті.
Яке м’ясо краще вибрати: 7 ознак якості
Для приготування м’яса по-французьки підійде будь-який вид м’яса, який є на кухні. Деякі господині використовують навіть фарш. Якщо воно не якісне, смак страви буде безнадійно зіпсований.
Для правильного вибору потрібно знати кілька простих ознак свіжого і смачного м’яса:
Купувати продукт варто тільки в тих місцях, де його можна доторкнутися і відчути запах.
Основна увага приділяється кольором. Для курки він ніжно-рожевий, якщо страва готується з іншого м’яса, наприклад з баранини або яловичини – яскраво-червоний. Якщо основний інгредієнт – свинина, то вона світліше, ніж яловичина і трохи темніше курки.
Колір продукту повинен бути однорідним, без плям. Освіта тонкої скоринки допустимо, якщо покупка здійснюється ближче до вечора.
М’ясо повинно володіти приємним запахом. Якщо запах не свіжий, або просто не подобається, краще відмовитися від придбання.
Продукт повинен бути сухим. Припустимо невелику кількість вологи. Зверніть увагу, що на поверхні не повинно бути слизу.
Натуральне м’ясо відрізняє колір жиру. Свіже виділяє жир білого або злегка кремового відтінку. Якщо ж він рожевий, м’ясо не свіже і реанимировалось за допомогою хімікатів.
Поторкайте те, що збираєтеся купити. На свіжому м’ясі сліди від дотику розгладжуються дуже швидко.
Кілька порад перед готуванням
Якщо ви не змогли знайти соус, замініть його на йогурт або сметану.
Коли в якості основного інгредієнта виступає свинина, охолодіть його у морозильній камері. Так вона буде легше піддаватися нарізці на скибочки.
Приготування в мультиварці додасть м’ясу соковитості. Дно чашки не потрібно покривати фольгою, а вибраний режим дозволить всім компонентам ідеально приготуватися. Нічого не пригорить і кожен продукт збереже свій смак.
При виборі сиру, краще зупинити свій вибір на пармезані.
Після просушування, наріжте її на скибочки і відбийте.
Кожен шматочок м’яса обмажте майонезом і приправити перцем і сіллю.
Викладіть скибочки в мультварку, попередньо змастивши її маслом дно. Встановіть таймер на півгодини.
Саме час зайнятися овочами. Морквина натирається на тертці, а цибулю дрібно нарізати.
Натріть сир і поріжте помідори на тонкі скибочки.
Після того як мине півгодини, переверніть свинину і викладіть зверху приготовані овочі. Спочатку викладається морквина, потім цибулю, а після – помідори. Зверху додайте сир.
Ще раз обсмажте скибочки в режимі випічки 30 хвилин.
Страву можна подавати до столу. Гарнір може бути будь-яким. Наприклад, гриби або картопля.
Приємного апетиту.
Покроковий рецепт з помідорами та картоплею для мультиварки «Редмонд»
Для того, щоб приготувати класичний варіант м’яса по-французьки в мультиварці «Редмонд» знадобляться інгредієнти:
400г. свинячої вирізки.
4 картоплини.
2 цибулини.
Помідор.
Невелику кількість рослинної олії для змащування чаші мультиварки.
Сіль, перець, за смаком.
100 г сиру.
Приправи та спеції. Можна використовувати як універсальні, так і для м’яса.
Приготування:
Після того, як м’ясо захолола в камері, наріжте його на скибочки невеликих розмірів і дайте йому просушитись протягом 10-15 хвилин. Додайте спеції і посоліть на свій смак.
Попередньо очищену картоплю наріжте на середні шматочки.
Наріжте колечками приготований лук.
Сир натерти на тертці.
Поріжте помідори кільцями або скибочками на ваш розсуд.
Змастіть дно чашки мультиварки маслом. Для зручності його краще розтопити в мікрохвильовці. Можна замінити на соняшникову, але зверніть увагу, щоб воно було без запаху.
Викладіть на дно чашки скибочки свинини і зверху укладіть на нього шар цибулі.
Тепер цибулю потрібно повністю закрити картоплею.
Для соковитості страви картопля закривається помідорами.
Тепер всі інгредієнти поливаються майонезом.
Саме час додати натертий сир.
Все інше за вас зробить мультиварка. Виберіть режим випічки і встановіть таймер на 45 хвилин. Для мультитварки «Поларіс» також встановлюється режим випічки і час дорівнює приблизно 40 хвилин. Після того, як м’ясо приготується, виберете «підігрів» і дайте страві потомитися протягом приблизно 10 хвилин. Акуратно відкрийте кришку коли пройде хоча б 5 хвилин до закінчення роботи. Відкривши кришку відразу, ви ризикуєте обшпаритися. Після того як мине кілька хвилин, можна виймати м’ясо і викладати його на тарілку.
Родзинка цього рецепта полягає в його пікантності. Що стосується грибів, підійдуть і зібрані на галявині і ті, що пропонуються на прилавках супермаркетів. Класичний варіант цього рецепта включає в себе печериці та філе курки. Але якщо його немає, м’ясо може бути і інше.
Інгредієнти для приготування:
Філе грудки -500-600г.
Півкілограма грибів.
2 цибулини.
200г сиру.
Помідори.
3-4 картоплі.
Сметана (можна замінити на майонез).
Будь-яка зелень на ваш смак.
Сіль.
2 ложки соняшникової олії для обсмажування грибів.
Процес приготування:
Зріжте м’ясо, промийте під водою і наріжте на скибочки і відбийте.
Посоліть і приправити м’ясо за смаком.
Помийте печериці і розріжте на пластини.
Увімкніть мультиварку, змастіть дно чашки маслом. Виберіть режим підсмажування і почекайте 4-5 хвилин. В цей час масло достатньо нагріється. Після цього, можете викладати гриби.
Обсмажені гриби викладіть в окрему посуд. Чашку мультиварки мити не потрібно. Вміст вам знадобитися пізніше.
Наріжте помідори і цибуля на кільця.
Наріжте картоплини максимально можливо тонко.
Натріть на тертці приготований сир.
На дно чашки покладіть філе і промажте його майонезом.
Тепер всі овочі викладаються по черзі шарами: першими викладаються печериці. Потім цибулю. На цибулю лягає шар картоплі, а вона в свою чергу закривається кільцями помідорів.
Виставити режим випічки на 50 хвилин.
Страва подається прикрашеним свіжою зеленню.
Рецепт приготування з фаршем
Цей варіант страви відрізняє особлива ніжність. При цьому цей рецепт один з найшвидших і бюджетних.
Інгредієнти:
Півкілограма фаршу.
1-2 цибулини.
4-5 картоплин.
1-2 помідора.
3-4 ложки сметани.
1 столова ложка борошна.
200-300г сиру.
Масло.
Спеції і сіль за смаком.
Приготування:
Цибулини очищаються і натираються на тертці. Можна зробити пюре блендером.
У фарш додати цибулю. Посолити і приправити перцем і спеціями.
Картопля ріжеться на тонкі кухлі.
Змастіть дно чаші мультиварки маслом і викладіть фарш.
Цей варіант прямо з Франції. У ньому використовується соус, який легко можна приготувати самостійно, використовуючи мультиварку. Рецепт передбачає використання телятини. Але м’ясо можна замінити.
Знадобиться:
Півкіло телятини або іншого м’яса.
3 середніх цибулини.
5-6 картоплин.
300г сиру.
50г масла.
2 ст. ложки борошна.
Половина чайної ложки мускатного горіха.
2 склянки молока.
Соняшникова олія 1 ложка.
Приготування:
М’ясо промивається, нарізають на шматочки, відбивається і приправляється спеціями і сіллю.
Увімкніть мультиварку в режим випічки.
Розтопіть масло, додайте борошно і обсмажте її протягом приблизно 2 хвилин.
Поступово додайте молоко, розмішуючи борошно і не даючи утворюватися комкам.
Коли соус почне загусати, вимкніть мультиварку і помішуйте соус ще деякий час. Потрібно 1-2 хвилини.
Додайте в суміш горіх і сіль. Перемішайте.
Вилийте отриманий соус в окремий посуд.
Промийте чашку мультиварки,
Змастіть її маслом і викладіть м’ясо.
Зверху накрийте шаром цибулі, а потім шаром картоплі.
Картоплю посолити.
Залити соусом інгредієнти.
Виберіть режим випічки.
Готувати страву потрібно годину.
Готове.
Рецепти страви гарні своєю простотою і багатоваріантністю. Експериментуйте зі спеціями і продуктами, винаходьте власні смакові поєднання. Готуйте із задоволенням і інтересом, приємного апетиту.