М’ясо по французьки в мультиварці – 5 рецептів

Хочете приготувати страву, яке подавалося б до графскому або королівського столу? М’ясо по-французьки — відмінний варіант для господинь, які хочуть здивувати гостей смачним і не складним рецептом. Оригінальна назва цього блюда «Телятина по-Орловскі». Воно готувалося спеціально для графа. З ним легко впораються навіть ті, хто тільки починає готувати. Рецепт м’яса по — французьки з картоплею в мультиварці класичний та його варіанти в матеріалі статті.

Яке м’ясо краще вибрати: 7 ознак якості

Для приготування м’яса по-французьки підійде будь-який вид м’яса, який є на кухні. Деякі господині використовують навіть фарш. Якщо воно не якісне, смак страви буде безнадійно зіпсований.

Для правильного вибору потрібно знати кілька простих ознак свіжого і смачного м’яса:

  • Купувати продукт варто тільки в тих місцях, де його можна доторкнутися і відчути запах.
  • Основна увага приділяється кольором. Для курки він ніжно-рожевий, якщо страва готується з іншого м’яса, наприклад з баранини або яловичини – яскраво-червоний. Якщо основний інгредієнт – свинина, то вона світліше, ніж яловичина і трохи темніше курки.
  • Колір продукту повинен бути однорідним, без плям. Освіта тонкої скоринки допустимо, якщо покупка здійснюється ближче до вечора.
  • М’ясо повинно володіти приємним запахом. Якщо запах не свіжий, або просто не подобається, краще відмовитися від придбання.
  • Продукт повинен бути сухим. Припустимо невелику кількість вологи. Зверніть увагу, що на поверхні не повинно бути слизу.
  • Натуральне м’ясо відрізняє колір жиру. Свіже виділяє жир білого або злегка кремового відтінку. Якщо ж він рожевий, м’ясо не свіже і реанимировалось за допомогою хімікатів.
  • Поторкайте те, що збираєтеся купити. На свіжому м’ясі сліди від дотику розгладжуються дуже швидко.
  • Кілька порад перед готуванням

     

  • Якщо ви не змогли знайти соус, замініть його на йогурт або сметану.
  • Коли в якості основного інгредієнта виступає свинина, охолодіть його у морозильній камері. Так вона буде легше піддаватися нарізці на скибочки.
  • Приготування в мультиварці додасть м’ясу соковитості. Дно чашки не потрібно покривати фольгою, а вибраний режим дозволить всім компонентам ідеально приготуватися. Нічого не пригорить і кожен продукт збереже свій смак.
  • При виборі сиру, краще зупинити свій вибір на пармезані.
  • Дивіться також:  Риба, запечена з овочами – 7 рецептів приготування в духовці і в мультиварці

    Класичне м’ясо по-французьки

    Для приготування потрібно:

    • Півкілограма свинини.
    • 2-3 помідора.
    • 1 велика або 2 середніх цибулини.
    • Моркву.
    • Сир – 100-200г .
    • Додати на смак майонез сіль і спеції.

    Покроковий процес приготування:

  • Свинина ретельно промивається і сушиться.
  • Після просушування, наріжте її на скибочки і відбийте.
  • Кожен шматочок м’яса обмажте майонезом і приправити перцем і сіллю.
  • Викладіть скибочки в мультварку, попередньо змастивши її маслом дно. Встановіть таймер на півгодини.
  • Саме час зайнятися овочами. Морквина натирається на тертці, а цибулю дрібно нарізати.
  • Натріть сир і поріжте помідори на тонкі скибочки.
  • Після того як мине півгодини, переверніть свинину і викладіть зверху приготовані овочі. Спочатку викладається морквина, потім цибулю, а після – помідори. Зверху додайте сир.
  • Ще раз обсмажте скибочки в режимі випічки 30 хвилин.
  • Страву можна подавати до столу. Гарнір може бути будь-яким. Наприклад, гриби або картопля.
  • Приємного апетиту.
  • Покроковий рецепт з помідорами та картоплею для мультиварки «Редмонд»

    Для того, щоб приготувати класичний варіант м’яса по-французьки в мультиварці «Редмонд» знадобляться інгредієнти:

    • 400г. свинячої вирізки.
    • 4 картоплини.
    • 2 цибулини.
    • Помідор.
    • Невелику кількість рослинної олії для змащування чаші мультиварки.
    • Сіль, перець, за смаком.
    • 100 г сиру.
    • Приправи та спеції. Можна використовувати як універсальні, так і для м’яса.

    Приготування:

  • Після того, як м’ясо захолола в камері, наріжте його на скибочки невеликих розмірів і дайте йому просушитись протягом 10-15 хвилин. Додайте спеції і посоліть на свій смак.
  • Попередньо очищену картоплю наріжте на середні шматочки.
  • Наріжте колечками приготований лук.
  • Сир натерти на тертці.
  • Поріжте помідори кільцями або скибочками на ваш розсуд.
  • Змастіть дно чашки мультиварки маслом. Для зручності його краще розтопити в мікрохвильовці. Можна замінити на соняшникову, але зверніть увагу, щоб воно було без запаху.
  • Викладіть на дно чашки скибочки свинини і зверху укладіть на нього шар цибулі.
  • Тепер цибулю потрібно повністю закрити картоплею.
  • Для соковитості страви картопля закривається помідорами.
  • Тепер всі інгредієнти поливаються майонезом.
  • Саме час додати натертий сир.
  • Все інше за вас зробить мультиварка. Виберіть режим випічки і встановіть таймер на 45 хвилин. Для мультитварки «Поларіс» також встановлюється режим випічки і час дорівнює приблизно 40 хвилин. Після того, як м’ясо приготується, виберете «підігрів» і дайте страві потомитися протягом приблизно 10 хвилин. Акуратно відкрийте кришку коли пройде хоча б 5 хвилин до закінчення роботи. Відкривши кришку відразу, ви ризикуєте обшпаритися. Після того як мине кілька хвилин, можна виймати м’ясо і викладати його на тарілку.
  • Дивіться також:  Курка тушкована з овочами – 8 рецептів приготування

    Рецепт м’яса по-французьки з грибами

     

    Родзинка цього рецепта полягає в його пікантності. Що стосується грибів, підійдуть і зібрані на галявині і ті, що пропонуються на прилавках супермаркетів. Класичний варіант цього рецепта включає в себе печериці та філе курки. Але якщо його немає, м’ясо може бути і інше.

    Інгредієнти для приготування:

    • Філе грудки -500-600г.
    • Півкілограма грибів.
    • 2 цибулини.
    • 200г сиру.
    • Помідори.
    • 3-4 картоплі.
    • Сметана (можна замінити на майонез).
    • Будь-яка зелень на ваш смак.
    • Сіль.
    • 2 ложки соняшникової олії для обсмажування грибів.

    Процес приготування:

  • Зріжте м’ясо, промийте під водою і наріжте на скибочки і відбийте.
  • Посоліть і приправити м’ясо за смаком.
  • Помийте печериці і розріжте на пластини.
  • Увімкніть мультиварку, змастіть дно чашки маслом. Виберіть режим підсмажування і почекайте 4-5 хвилин. В цей час масло достатньо нагріється. Після цього, можете викладати гриби.
  • Обсмажені гриби викладіть в окрему посуд. Чашку мультиварки мити не потрібно. Вміст вам знадобитися пізніше.
  • Наріжте помідори і цибуля на кільця.
  • Наріжте картоплини максимально можливо тонко.
  • Натріть на тертці приготований сир.
  • На дно чашки покладіть філе і промажте його майонезом.
  • Тепер всі овочі викладаються по черзі шарами: першими викладаються печериці. Потім цибулю. На цибулю лягає шар картоплі, а вона в свою чергу закривається кільцями помідорів.
  • Виставити режим випічки на 50 хвилин.
  • Страва подається прикрашеним свіжою зеленню.
  • Рецепт приготування з фаршем

    Цей варіант страви відрізняє особлива ніжність. При цьому цей рецепт один з найшвидших і бюджетних.

    Інгредієнти:

    • Півкілограма фаршу.
    • 1-2 цибулини.
    • 4-5 картоплин.
    • 1-2 помідора.
    • 3-4 ложки сметани.
    • 1 столова ложка борошна.
    • 200-300г сиру.
    • Масло.
    • Спеції і сіль за смаком.

    Приготування:

  • Цибулини очищаються і натираються на тертці. Можна зробити пюре блендером.
  • У фарш додати цибулю. Посолити і приправити перцем і спеціями.
  • Картопля ріжеться на тонкі кухлі.
  • Змастіть дно чаші мультиварки маслом і викладіть фарш.
  • Зверху викладіть шар картоплі.
  • Змішайте сметану і борошно. Посоліть.
  • Промажте отриманою сумішшю картоплю.
  • Викладіть помідори.
  • Зверху посипте натертим на терці сиром.
  • Виберіть режим випічки на 40-45 хвилин.
  • Готове.
  • Дивіться також:  Голубці зі свіжої капусти класичні - 10 покрокових рецептів

    Рецепт з соусом «Бешамель»

     

    Цей варіант прямо з Франції. У ньому використовується соус, який легко можна приготувати самостійно, використовуючи мультиварку. Рецепт передбачає використання телятини. Але м’ясо можна замінити.

    Знадобиться:

    • Півкіло телятини або іншого м’яса.
    • 3 середніх цибулини.
    • 5-6 картоплин.
    • 300г сиру.
    • 50г масла.
    • 2 ст. ложки борошна.
    • Половина чайної ложки мускатного горіха.
    • 2 склянки молока.
    • Соняшникова олія 1 ложка.

    Приготування:

  • М’ясо промивається, нарізають на шматочки, відбивається і приправляється спеціями і сіллю.
  • Увімкніть мультиварку в режим випічки.
  • Розтопіть масло, додайте борошно і обсмажте її протягом приблизно 2 хвилин.
  • Поступово додайте молоко, розмішуючи борошно і не даючи утворюватися комкам.
  • Коли соус почне загусати, вимкніть мультиварку і помішуйте соус ще деякий час. Потрібно 1-2 хвилини.
  • Додайте в суміш горіх і сіль. Перемішайте.
  • Вилийте отриманий соус в окремий посуд.
  • Промийте чашку мультиварки,
  • Змастіть її маслом і викладіть м’ясо.
  • Зверху накрийте шаром цибулі, а потім шаром картоплі.
  • Картоплю посолити.
  • Залити соусом інгредієнти.
  • Виберіть режим випічки.
  • Готувати страву потрібно годину.
  • Готове.
  • Рецепти страви гарні своєю простотою і багатоваріантністю. Експериментуйте зі спеціями і продуктами, винаходьте власні смакові поєднання. Готуйте із задоволенням і інтересом, приємного апетиту.

    Прокрутка до верху