М’ясо по-французьки з грибами – 5 рецептів

Таке блюдо припаде до смаку багатьом, адже воно дуже ніжне і соковите. Під час готування воно видає неймовірний аромат, який не залишить нікого байдужим. Розглянемо кілька рецептів м’яса по-французьки з грибами.

М’ясо по-французьки з грибами, класичний рецепт

Почнемо з перевіреної часом класики. Це блюдо по достоїнству оцінять справжні гурмани.

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,5 кг;
  • Цибуля – 3 штуки;
  • Твердий сир – 150 г;
  • М’ясний бульйон або вода – 100 мл;
  • Зелень, сіль, спеції – за смаком.

Покроковий рецепт приготування:

  • Обмийте м’ясо і просушіть його. Наріжте свинину тонкими шматочками і відбийте їх з двох сторін.
  • Відразу рівномірно м’ясо посоліть, додайте спеції, а лише потім відбивайте. Адже за допомогою такого методу свинина насититься спеціями навіть всередині, а смак вийде більш цікавий і насичений.
  • Нашаткуйте цибулю дуже тонкими кільцями. Щоб надати страві якоїсь родзинки, замаринуйте цибулю. Для цього візьміть 200 мл води і столовий оцет – 70 мл Змішайте два компонента в мисочці і покладіть туди нарізаний лук на 20 хвилин. Цей варіант сподобається тим, хто не любить цибулю.
  • Ще один варіант для супротивників цибулі, дуже дрібно наріжте його, тоді він майже не помітний в готовому блюді. У будь-якому випадку, цибулю необхідний. Без нього м’ясо буде не таким соковитим. Тому, пробуйте різні варіанти, але цибулю кладіть у страву, хоч в невеликій кількості.
  • На дрібній тертці натріть сир.
  • Увімкніть духовку на 180 градусів і займіться укладанням інгредієнтів у форму.
  • Змастіть деко і викладіть на нього м’ясо. Якщо у вас форма силіконова або скляна, то її можна не змащувати.
  • Поверх свинини розкладіть цибулю.
  • Посипте сиром нашу страву.
  • Дуже акуратно залийте м’ясний бульйон, адже страва має тушкуватися. Якщо у вас немає м’яса, то можна зробити овочевий бульйон або просто залити все кип’яченою водою.
  • Надсилайте деко в розігріту духовку.
  • Готуватися страва буде близько 30 хвилин. Якщо м’ясо зарум’янилося – все готово.
  • Подавати страву слід в теплому вигляді, притрусивши зеленню.
  • М’ясо по-французьки з грибами і помідорами

    Шари промазываться майонезом, але якщо ви його не любите, то замініть сметаною. На смак запіканки це не вплине.

    Дивіться також:  Буженина в духовці у фользі – 7 покрокових рецептів приготування

    Інгредієнти:

    • М’ясо – 0,5 кг (вид вибирайте самі — курятина, свинина, яловичина і т. д.);
    • Гриби – 0,5 кг (лісові або шампіньйони);
    • Твердий сир – 0,2-0,5 кг (можна замінити плавленими сирками);
    • Помідори – 0,3 кг;
    • Цибуля – 2 штуки;
    • Майонез – 0,2 кг;
    • Маргарин або олія – для смаження;
    • Спеції, сіль і зелень – за смаком.

    Приготування:

  • Промийте м’ясо і наріжте його невеликими шматочками, Товщина повинна бути 1-1,5 сантиметрів.
  • Відбийте кожен шматочок з обох сторін. Для зручності використовуйте харчову плівку, тоді сік не буде розбризкуватися і м’ясо буде щільніше.
  • Замаринуйте м’ясо. Посипте його спеціями і сіллю. Гарненько промните кожен шматочок, складіть їх в окрему миску або каструлю і залиште маринуватися. Не менше ніж на 30 хвилин, в ідеалі – на всю ніч.
  • Гриби промийте, видаліть шкірку і наріжте їх пластинами. Спочатку відваріть їх у підсоленій воді, а потім обсмажте на сковороді до золотистої скоринки.Можна зробити простіше – відразу приступайте до смаження. Налийте на сковороду масло або покладіть жир. На розпечену посуд викладайте гриби. Вони відразу пустять воду (в цей момент їх потрібно посолити), і будуть гаситися, тим самим і дійдуть до готовності. Після цього, гриби почнуть підрум’янюватися.Гриби можна не сильно засмажувати, адже вони будуть ще раз піддаватися тепловій обробці.
  • Сир натріть на великій тертці.
  • Цибулю поріжте кільцями.
  • Помідори промийте, видаліть плодоніжку. Наріжте їх півкільцями.
  • Починаємо укладання запіканки. Лист необхідно змастити маргарином або маслом.
  • Викладаємо м’ясо, дуже щільно один до одного, щоб не було просвітів. Змащуємо все майонезом.
  • Рівномірно разлаживаем цибулю по всій поверхні м’яса.
  • Викладаємо гриби.
  • Тепер помідорний шар. Якщо хочете – можете їх злегка присолити.
  • Промажте все майонезом.
  • Поріжте улюблену зелень і притрусіть нею страву.
  • Посипте все сиром. Тому його потрібно багато. І промажте останній шар майонезом.
  • Ставте деко в духовку. Температура в ній повинна бути 200 градусів. Готуватися запіканка буде 30-40 хвилин.
  • По закінченню часу перевірте блюдо. М’ясо повинно бути рум’яного відтінку.
  • Подавайте запіканку порціями – просто відокремлюйте відбивні, а на них вже будуть триматися інші інгредієнти. Приємного апетиту!
  • Дивіться також:  Овочеве рагу з кабачками – 11 рецептів приготування

    Як гарнір можна використовувати картоплю, овочі або рис. Але не забувайте, що це самостійне блюдо. Відмінно підійде на свято і швидко «піде» в будній день.

    Рецепт з картоплею і грибами в духовці

     

    Цей рецепт вийде більш ситним за рахунок картоплі, тому воно дуже сподобається чоловікам. Також, до нього точно не буде потрібно ніякої гарнір. Тому, вам доведеться приготувати лише одне блюдо, яким ви зможете нагодувати всю сім’ю.

    Інгредієнти:

    • Свинина – 0,5 кг;
    • Картопля – 0,7 кг;
    • Цибуля – 3 головки;
    • Шампіньйони – 0,5 кг;
    • Майонез – 0,2 кг;
    • Сир – 0,3 кг;
    • Зелень, сіль, спеції – за смаком.

    Приготування:

  • М’ясо промийте і наріжте на шматочки поперек волокон, їх ширина повинна бути 1-2 див.
  • Додайте спеції, відбийте м’ясо з допомогою молотка. Якщо не боїтеся експериментувати – додайте до м’яса трохи червоного вина, воно тут буде в якості соусу. Залиште м’ясо маринуватися.
  • Ретельно промийте гриби і наріжте їх тонкими пластинами.
  • Почистіть цибулю і наріжте його кільцями.
  • Обсмажуємо на середньому вогні печериці з цибулею до напівготовності. Не забудьте посолити гриби в процесі готування.
  • Картоплю треба почистити і нарізати кружальцями (товщиною близько 5 мм). Додайте до нього приправу і все ретельно перемішайте. Намагайтеся зробити це якомога швидше, щоб картопля не почала темніти.
  • Змащуємо деко олією або жиром і викладаємо картоплю. Можна взагалі покласти невеликі шматочки жирного м’яса, тоді форму не доведеться змащувати і не буде стороннього запаху.
  • На картоплю викладаємо замариноване м’ясо.
  • Наступний шар формуємо з грибів з цибулею.
  • Перемазываем все майонезом і посипаємо сиром. Буде цікавіше, якщо ви візьмете не звичайний сир, а з якими-небудь пікантними добавками.
  • Відправляємо страву в розігріту до 180-190 градусів духовку на 35-45 хвилин.
  • Через зазначений час дістаньте форму. Якщо картопля легко протикається виделкою – страва готова.
  • М’ясо по-французьки з грибами в духовці на цибулевої подушці

    Цибульна подушка додасть страві яскравий аромат і чудовий смак. Головне, не шкодуйте лука. Інакше невелику кількість швидко згорить, тим самим зіпсує блюдо.

    Дивіться також:  Фаршировані макарони черепашки – 7 рецептів пасти

    Інгредієнти:

    • Свинина – 0,5 кг;
    • Гриби – 0,4 кг;
    • Цибуля – 0,7 кг;
    • Сир – 0,2 кг;
    • Майонез – 0,1 кг;
    • Сіль, зелень і спеції – за смаком.

    Приготування:

  • М’ясо промийте і наріжте пластами. Додайте спецій і відбийте його за допомогою харчової плівки.
  • Маринуємо гриби. Дрібно нарізаємо їх, додаємо спеції і майонез, все ретельно перемішуємо.
  • Змащуємо деко олією і кладемо на нього лук. Він повинен бути нарізаний кільцями. Цибулю можна брати як у сирому, так і в маринованому вигляді. Все залежить від ваших кулінарних уподобань.
  • На цибульну подушку викладаємо м’ясо.
  • Далі йдуть мариновані гриби.
  • Посипте запіканку сиром і змажте все майонезом.
  • Надсилайте деко в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
  • З грибами і ананасами в духовці


     

    Дуже оригінальне блюдо, яке стане в нагоді вам, якщо захочете здивувати гостей.

    Інгредієнти:

    • Яловичина – 0,4 кг;
    • Свіжий ананас – 1 штука;
    • Цибуля – 1 штука;
    • Гриби – 0,3 кг;
    • Твердий сир – 0,1 кг:
    • Сметана – 0,1 кг;
    • Спеції та сіль – за смаком.

    Приготування:

  • М’ясо тонко нарізаємо і відбиваємо з допомогою молотка і харчової плівки.
  • Змащуємо м’ясо сметаною і додаємо спеції, залишаємо маринуватися на кілька годин.
  • Обсмажуємо гриби до готовності.
  • Коли м’ясо буде замариновано, починаємо формувати блюдо. Змастіть форму маслом і викладіть м’ясо.
  • Поверх м’яса викладіть гриби.
  • Наріжте цибулю півкільцями і розкладіть його на гриби.
  • Свіжий ананас розрізаємо на тонкі шматочки і складаємо в форму одним рівномірним шаром.
  • Присипте блюдо зверху сиром.
  • Відправляємо деко в розігріту до 200 градусів духовку. Півгодини смажимо запіканку при такій температурі, після – знижуємо її до 150 градусів. При такій температурі вона повинна готуватися близько 20-30 хвилин.
  • Подавайте блюдо в теплому вигляді, посипавши зеленню. Приємного апетиту!
  • Ми розглянули кілька варіантів простих, але дуже смачних і ситних рецептів. Не бійтеся експериментувати і замінювати банальні інгредієнти (наприклад, замінити печериці лісовими грибами), адже лише так ви знайдете абсолютно новий смак.