Основа страви м’яса по-французьки – соковите м’ясо, покрите запеченої сирною скоринкою. Додаткові інгредієнти створюють нові кулінарні витвори, що змагаються один з одним своєю ошатністю, неймовірною аппетитностью — це м’ясо по-французьки з картоплею, помідорами, грибами, з фаршем і багато інших.
М’ясо по-французьки — класичний рецепт з картоплею
Можна змінити смак улюбленого блюда, якщо скористатися деякими тонкощами і хитрощами в процесі приготування:
Міняти калорійність і смак страви способом чергування м’яса індички, свинини, курятини та яловичини;
Шар цибулі в м’ясі може бути в сирому, смаженому або маринованому вигляді (оцет 9% і вода 1/1), це додасть пікантності страві;
М’ясо буде мати більш насичений смак, якщо його замаринувати в солі та спеціях на кілька годин;
Шари м’ясної запіканки можна міняти місцями на смак це особливо не впливає;
Страву можна викласти на деко одним великим пластом або сформувати акуратні окремі шматочки.
Для приготування необхідні деякі інгредієнти:
Свиняча вирізка — 0,8 кг;
Картопляні бульби – 1 кг;
Твердий сорт сиру – 0,2 кг;
майонезний соус – 0,2 мл;
Ріпчаста цибуля – 3 головки;
Спеції і сіль
Покрокове опис приготування:
Щоб запечена свинина вийшла м’якою і соковитою краще використовувати задню або шийну частину. Шматок м’ясного філе промити, обсушити. Уздовж волокон від цілого шматка нарізати на окремі середні шматочки. М’ясо з двох сторін обробити молотком для відбивання. Промазуємо відразу сіллю і приправами. Дати промаринуватися півгодини.
Картопляні бульби відчистити від шкірки, промити під проточною водою і нарізати тонкими часточками з допомогою спеціальних пристосувань.
Підготовлений цибулю, очищений і промитий, подрібнити прозорими кільцями.
У підготовлений посуд для запікання, промазану маслом: I шаром – цибуля, II – картопля, III – свиняча відбивна.
Свиняче філе щедро промазати майонезним соусом або з сметани, спецій і солі.
Деко з вмістом відправити в духову шафу, прогрітий понад 180С на 30 хвилин.
Майже готове м’ясо і картоплю обсипати шаром сиру, протертого на крупній тертці і поставити деко в духовку запікатися ще на 15 хвилин.
Підрум’янена скоринка сиру просигналить про те, що страва готова.
Курка по-французьки з сиром
Мінімум основних інгредієнтів і у вашому розпорядженні дуже смачне філе курчати, заховане під запеченої сирною скоринкою.
Для приготування страви підготувати:
Філе курки – 0,6 кг;
Цибуля ріпчаста – 4 головки;
Майонезний Соус або сметанний – 200 мл;
Твердий сорт сиру – 0,150 кг;
Для маринаду – яблучний і столовий оцет 30 мл;
Спеції (для птиці), сіль
Поетапне опис приготування:
Куряча філейна частина звільняється від шкіри, прожилок. Під струменем води гарненько промиваємо і позбавляє від надлишку води бавовняним рушником. Ріжемо на пласти середньої величини. Загортаємо в целофанову плівку і трохи відбиваємо молотком з однієї, потім з іншої сторони. Промазуємо м’ясні відбивні сіллю і чорним перцем. Залишаємо на 15 хвилин.
Цибуля знадобиться маринований. Розводимо маринад: в рівних пропорціях наливаємо у тарілку яблучний і столовий 9% оцет, розбавляємо 100 мл води. Акуратно укладаємо в миску з маринадом цибулю, прозоро нарізаний половинками і цілими кільцями, і залишаємо насичуватися 15 хвилин.
Для запікання філе підготувати вогнетривку форму або лист великих розмірів. Промазуємо посуд пісним маслом і викладаємо відбите філе курчати. На м’ясо рівним шаром маємо мариновані кільця цибулі. Рясно покриваємо майонезом або сметанним соусом, приготованим з сметани і спецій. Завершальним шаром тертого сиру закриваємо всю поверхню м’яса.
В прогріту духову піч (180С) ставимо форму на середню полицю, щоб м’ясо запеклось рівномірно, і залишаємо готуватися 30-40 хвилин.
Про готовність курочки по-французьки повідомить підрум’янена сирна скоринка.
Як приготувати м’ясо по-французьки так, щоб результат перевершив всі очікування?
Для створення цього прекрасного кулінарного витвору зовсім не обов’язково бути шеф-кухарем, а такий набір продуктів:
Свиняча вирізка – 0,8 кг;
Свіжі помідори – 0,6 кг;
Цибуля ріпчаста – 3 головки;
Майонезний Соус або сметанний – 150 мл;
Сир тв. – 0,2 кг;
Зубчик часнику – 1 шт;
Спеції (для свинини) сіль
Покрокове приготування:
Свинячу філейну частину промити, дати стекти зайвої рідини. Великий пласт м’яса порізати на шматочки середньої величини вздовж волокон.
Приготувати посолочную суміш спецій (для свинини), солі і подрібненого часнику.
Молотком для відбивання зовсім трохи обробити з обох сторін всі шматочки.
Сумішшю спецій і часнику обмазати відбите філе і промаринувати 15 хвилин.
Цибулю і томати промити і порізати тонкими кільцями.
У підготовлений посуд для запікання, промазану маслом складаємо шари: 1 – частина філе свинини, 2 – кільця цибулі, 3 томатні часточки. Зверху промазуємо майонезним соусом або сметанним, з додаванням меленого перцю, солі.
Прибираємо запікатися в прогріту понад 180С духовці протягом 45 хвилин.
Посипаємо запечену суміш крупно тертим шматком сиру і знову відправляємо в духовку.
Готовність листкової м’ясної запіканки визначається за апетитною підрум’яненою корі сиру.
Рецепт м’яса по-французьки з яловичини з картоплею в духовці
Шар картоплі, просоченого м’ясним соком і вершковою заливкою, за ним пласт ніжного м’яса, помідори, а зверху ароматна рум’яна кірочка сиру.
Для створення смачної страви потрібно:
Філе яловичини – 0,7 кг;
Картопляні бульби – 6-7 штук;
Помідори – 5 штук;
Ріпчаста цибуля – 3 головки;
Твердий сорт сиру – 0,18 кг;
Соус майонез або сметанний – 200 мл;
Часник – 2 зубчики;
Спеції (для м’яса) сіль
Поетапне створення листкового страви:
Філе теляти нарізаємо на шматочки середньої величини. Кожен шматок відбиваємо з двох сторін спеціальним молотком і обмазуємо посолочной сумішшю (сіль, чорний перець, спеції для м’яса) і залишає маринуватися 15-20 хвилин.
Очищені бульби картоплі ретельно промиваємо та нарізаємо на тонкі брусочки.
Опускаємо томати в окріп на хвилину і знімаємо ніжну шкірку. Гострим ножем подрібнюємо соковиту м’якоть плоду на круглі часточки.
Звільнений від шарів лушпиння і промитий цибулю нарізаємо прозорими половинками і цілими кільцями.
На промазанный деко шарами розкладаємо підготовлені продукти: 1 – картопля, 2 – лук, 3 – відбиті шматочки яловичого філе, 4 – томати, зверху промазуємо шаром соусу майонезного або сметанного, змішаного з подрібненим часником.
Відправляємо запікатися на 40-45 хвилин.
Дістаємо деко з запеченими овочами, м’ясом і щедро обсипаємо сиром, крупно протертим через тертку.
Коли вміст дека почне утворювати рум’яну скоринку можна діставати — страва готова!
Гриби печериці в цьому блюді надають тонкий оригінальний аромат і смак.
Інгредієнти:
Свиняча шия або корейка – 0,6 кг;
Гриби шампіньйони – 0,5 кг;
Твердий сорт сиру – 0,2 кг;
Ріпчаста цибуля – 2 головки;
Майонезний Соус або сметанний – 200 мл;
Масло пісне – 70 мл;
Спеції (для свинини) сіль
Опис створення страви покроково:
Вибираємо свіже, середньої жирності свиняче філе. Нарізаємо шматочками середнього розміру і трохи відбиваємо молоточком з двох сторін, для надання форми і соковитості м’яса. Посолочной сумішшю (спеції для свинини і сіль) обмазуємо м’ясо і даємо просочитися 15 хвилин.
Гриби добре очищаємо від сміття, промиваємо під струменем води і ріжемо пластинками середньої товщини.
У сковороду з розпеченою олією висипаємо печериці і смажимо, помішуючи, до карамельного відтінку.
Очищений і промитий цибулю-ріпку подрібнюємо найтоншими півкільцями.
Викладаємо шари підготовлених продуктів на деко. 1 шар – відбиті шматочки свинячого філе, 2 шар – цибуля, 3 – обсмажені гриби і щедро промазуємо майонезним соусом або сметанним (сметана з перцем і сіллю).
Перший етап запікання триває 35-40 хвилин, після чого запечене м’ясо з грибами обсипаються тертим сиром і повертають в духову піч на 10 хвилин.
Коли сирна скоринка зарум’яниться, можна діставати деко, страва готова!
М’ясо по-французьки з картоплею і помідорами
Нескладне в приготуванні блюдо з французькими нотками вимагає певного списку інгредієнтів:
Свинина (шия або корейка) – 0,6 кг;
Картопляні бульби – 0,8 кг;
Свіжі помідори – 0,5 кг;
Ріпчаста цибуля – 3 головки;
Зубчики часнику – 2 шт;
Твердий сорт сиру – 0,2 кг;
Сметана(15%жирн.) – 200 мл;
Масло пісне – 70 мл;
Спеції (для свинини) сіль
Поетапне опис кулінарного процесу;
Картопляні бульби очистити від шкірки і гарненько, промити під струменем води. Щоб картопля пропеклась, часточки потрібно дрібнити тонше.
М’ясо нарізати шматочками середньої величини. Відбити їх небагато молоточком з двох сторін і змастити перцем і сіллю.
Для видалення ніжної шкірки томатів, опускаємо їх в окріп на кілька секунд. Очищені помідори ріжемо кружечками або часточками.
Звільнений від лушпиння і промитий цибулю подрібнюємо найтоншими півкільцями.
Щоб приготувати сметанний соус змішуємо продавлений часник зі спеціями, сметаною і сіллю.
На промазанный пісним маслом деко розкладаємо нарізані кружечками бульби картоплі, закриваємо шаром цибулі. Зверху накладаємо відбиті шматочки свинини та покриваємо їх подрібненими томатами. Поливаємо все сметанним соусом і ставимо в духову піч.
Через 40 хвилин виймаємо з духовки деко, обсипаємо вміст сиром, крупно перетертим, і кладемо в жар ще, до одержання рум’яної скоринки сиру.
М’ясо по-французьки з фаршу
Заміна пластів філе на фарш робить запіканку ще м’якше і смачніше.
Очищені і промиті картопляні бульби нарізати скибочками тонший, присолити і поперчити.
Помідори обдати окропом і зняти ніжну шкірку. Подрібнити на кружечки.
Звільнений від шкірки і промитий цибулю подрібнити на найтонші колечка.
З сметани, солі, яйця і перцю вимісити соус.
Всю поверхню листа промазати маслом і викласти шар картоплі, далі подрібнену цибулю, зверху рівномірно викласти шар фаршу, заздалегідь посолений і поперченний. Кружальцями томатів все закрити і залити соусом із сметани і яйця.
Покрити вміст дека сирної посипанням і поставити запікати 40 хвилин.
М’ясо по-французьки з курки
Курча, приготовлений таким способом, виходить вишуканим.
Потрібні певний список продуктів:
Курча (філе) – 0,8 кг;
Свіжий томат – 0,4 кг;
Цибуля ріпчаста – 2 головки;
Майонезний Соус або сметанний – 200 мл;
Сир тв. – 0,2 кг;
Спеції, сіль;
Зубчики часник – 1-2 шт
Поетапне приготування:
З курячого філе, шляхом нарізання, отримуємо пласти середнього розміру. Відбиваємо їх і маринуємо в посолочной суміші (сіль, часник, спеції);
Очищений від лушпиння і промитий цибулю ріжемо на акуратні, тонкі кільця
Томати обдаємо окропом і знімаємо ніжну шкірку. Мельчим кружечками.
Всю поверхню листа промазати маслом і викласти промаринованное, відбите філе. Поверх м’яса розкладаємо цибулю. Закриваємо всі томатными кружечками.
Присипаємо вміст дека крупно тертим сиром, і прибираємо в прогріту понад 180С духову піч на 40-45 хвилин.
Підрум’янена сирна скоринка означає закінчення приготування страви.
Рецепт м’яса по-французьки в мультиварці
Мультиварка на сьогоднішній день найбільш затребувана побутова технік на кухні. Звертатися з нею просто, а результат заздалегідь відомий.
Щоб приготувати смачну багатошарову м’ясну запіканку потрібні певні інгредієнти:
Свиняче філе – 0,6 кг;
Ріпчаста цибуля – 1 головка;
Свіжі помідори – 2-3 шт;
Морква – 1 велика;
Твердий сорт сиру – 0,2 кг;
Майонезний Соус або сметанний – 200 мл;
Спеції (для свинини) сіль
Етапи створення страви:
Свиняче філе добре промити під струменем води, обсушити паперовим рушником. Порізати на середні шматочки. Не сильно відбити молоточком кожен шматочок з двох сторін і обмазати сумішшю спецій, майонезу. Дати просочитися 15 хвилин.
Чашу мультиварки промаслить і викласти м’ясні шматочки. Вибрати «Випічку» і вибрати час 30-35 хвилин.
Звільнений від шкірки і промитий кільцями цибулю подрібнити.
Томати очистити від ніжної оболонки і нарізати часточками.
Моркву і сир протерти через тертку.
Коли таймер подасть сигнал про закінчення операції «Випічка», відкриваємо кришку і перевертаємо підсмажені шматочки свинини іншою стороною.
Викладаємо на м’ясо шаром моркву, потім цибулю, закриваємо всі часточками томатів і посипаємо сиром.
Закриваємо кришку і виставляємо додатковий час 30 хвилин.
Готову страву із золотистою сирною скоринкою можна подавати до столу.