Курка по-французьки з сиром

Мінімум основних інгредієнтів і у вашому розпорядженні дуже смачне філе курчати, заховане під запеченої сирною скоринкою.
Для приготування страви підготувати:
- Філе курки – 0,6 кг;
- Цибуля ріпчаста – 4 головки;
- Майонезний Соус або сметанний – 200 мл;
- Твердий сорт сиру – 0,150 кг;
- Для маринаду – яблучний і столовий оцет 30 мл;
- Спеції (для птиці), сіль
Поетапне опис приготування:
Куряча філейна частина звільняється від шкіри, прожилок. Під струменем води гарненько промиваємо і позбавляє від надлишку води бавовняним рушником. Ріжемо на пласти середньої величини. Загортаємо в целофанову плівку і трохи відбиваємо молотком з однієї, потім з іншої сторони. Промазуємо м’ясні відбивні сіллю і чорним перцем. Залишаємо на 15 хвилин.
Цибуля знадобиться маринований. Розводимо маринад: в рівних пропорціях наливаємо у тарілку яблучний і столовий 9% оцет, розбавляємо 100 мл води. Акуратно укладаємо в миску з маринадом цибулю, прозоро нарізаний половинками і цілими кільцями, і залишаємо насичуватися 15 хвилин.
Для запікання філе підготувати вогнетривку форму або лист великих розмірів. Промазуємо посуд пісним маслом і викладаємо відбите філе курчати. На м’ясо рівним шаром маємо мариновані кільця цибулі. Рясно покриваємо майонезом або сметанним соусом, приготованим з сметани і спецій. Завершальним шаром тертого сиру закриваємо всю поверхню м’яса.
В прогріту духову піч (180С) ставимо форму на середню полицю, щоб м’ясо запеклось рівномірно, і залишаємо готуватися 30-40 хвилин.
Про готовність курочки по-французьки повідомить підрум’янена сирна скоринка.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8 9