М’ясо по-французьки з картоплею – 9 рецептів

Курка по-французьки з сиром

 

Мінімум основних інгредієнтів і у вашому розпорядженні дуже смачне філе курчати, заховане під запеченої сирною скоринкою.

Для приготування страви підготувати:

  • Філе курки – 0,6 кг;
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки;
  • Майонезний Соус або сметанний – 200 мл;
  • Твердий сорт сиру – 0,150 кг;
  • Для маринаду – яблучний і столовий оцет 30 мл;
  • Спеції (для птиці), сіль

Поетапне опис приготування:

  • Куряча філейна частина звільняється від шкіри, прожилок. Під струменем води гарненько промиваємо і позбавляє від надлишку води бавовняним рушником. Ріжемо на пласти середньої величини. Загортаємо в целофанову плівку і трохи відбиваємо молотком з однієї, потім з іншої сторони. Промазуємо м’ясні відбивні сіллю і чорним перцем. Залишаємо на 15 хвилин.
  • Цибуля знадобиться маринований. Розводимо маринад: в рівних пропорціях наливаємо у тарілку яблучний і столовий 9% оцет, розбавляємо 100 мл води. Акуратно укладаємо в миску з маринадом цибулю, прозоро нарізаний половинками і цілими кільцями, і залишаємо насичуватися 15 хвилин.
  • Для запікання філе підготувати вогнетривку форму або лист великих розмірів. Промазуємо посуд пісним маслом і викладаємо відбите філе курчати. На м’ясо рівним шаром маємо мариновані кільця цибулі. Рясно покриваємо майонезом або сметанним соусом, приготованим з сметани і спецій. Завершальним шаром тертого сиру закриваємо всю поверхню м’яса.
  • В прогріту духову піч (180С) ставимо форму на середню полицю, щоб м’ясо запеклось рівномірно, і залишаємо готуватися 30-40 хвилин.
  • Про готовність курочки по-французьки повідомить підрум’янена сирна скоринка.
  • Дивіться також:  Свинина смажена на сковороді шматочками з цибулею – 6 рецептів, як смачно посмажити м’ясо
    Прокрутка до верху