М’ясо по-французьки з картоплею – 9 рецептів

М’ясо по-французьки з свинини

 

Як приготувати м’ясо по-французьки так, щоб результат перевершив всі очікування?

Для створення цього прекрасного кулінарного витвору зовсім не обов’язково бути шеф-кухарем, а такий набір продуктів:

  • Свиняча вирізка – 0,8 кг;
  • Свіжі помідори – 0,6 кг;
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки;
  • Майонезний Соус або сметанний – 150 мл;
  • Сир тв. – 0,2 кг;
  • Зубчик часнику – 1 шт;
  • Спеції (для свинини) сіль

Покрокове приготування:

  • Свинячу філейну частину промити, дати стекти зайвої рідини. Великий пласт м’яса порізати на шматочки середньої величини вздовж волокон.
  • Приготувати посолочную суміш спецій (для свинини), солі і подрібненого часнику.
  • Молотком для відбивання зовсім трохи обробити з обох сторін всі шматочки.
  • Сумішшю спецій і часнику обмазати відбите філе і промаринувати 15 хвилин.
  • Цибулю і томати промити і порізати тонкими кільцями.
  • У підготовлений посуд для запікання, промазану маслом складаємо шари: 1 – частина філе свинини, 2 – кільця цибулі, 3 томатні часточки. Зверху промазуємо майонезним соусом або сметанним, з додаванням меленого перцю, солі.
  • Прибираємо запікатися в прогріту понад 180С духовці протягом 45 хвилин.
  • Посипаємо запечену суміш крупно тертим шматком сиру і знову відправляємо в духовку.
  • Готовність листкової м’ясної запіканки визначається за апетитною підрум’яненою корі сиру.
  • Дивіться також:  Фаршировані курячі ніжки – 7 рецептів приготування
    Прокрутка до верху