Рецепт м’яса по-французьки з яловичини з картоплею в духовці

Шар картоплі, просоченого м’ясним соком і вершковою заливкою, за ним пласт ніжного м’яса, помідори, а зверху ароматна рум’яна кірочка сиру.
Для створення смачної страви потрібно:
- Філе яловичини – 0,7 кг;
- Картопляні бульби – 6-7 штук;
- Помідори – 5 штук;
- Ріпчаста цибуля – 3 головки;
- Твердий сорт сиру – 0,18 кг;
- Соус майонез або сметанний – 200 мл;
- Часник – 2 зубчики;
- Спеції (для м’яса) сіль
Поетапне створення листкового страви:
Філе теляти нарізаємо на шматочки середньої величини. Кожен шматок відбиваємо з двох сторін спеціальним молотком і обмазуємо посолочной сумішшю (сіль, чорний перець, спеції для м’яса) і залишає маринуватися 15-20 хвилин.
Очищені бульби картоплі ретельно промиваємо та нарізаємо на тонкі брусочки.
Опускаємо томати в окріп на хвилину і знімаємо ніжну шкірку. Гострим ножем подрібнюємо соковиту м’якоть плоду на круглі часточки.
Звільнений від шарів лушпиння і промитий цибулю нарізаємо прозорими половинками і цілими кільцями.
На промазанный деко шарами розкладаємо підготовлені продукти: 1 – картопля, 2 – лук, 3 – відбиті шматочки яловичого філе, 4 – томати, зверху промазуємо шаром соусу майонезного або сметанного, змішаного з подрібненим часником.
Відправляємо запікатися на 40-45 хвилин.
Дістаємо деко з запеченими овочами, м’ясом і щедро обсипаємо сиром, крупно протертим через тертку.
Коли вміст дека почне утворювати рум’яну скоринку можна діставати — страва готова!
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8 9