М’ясо по-французьки з картоплею – 9 рецептів

Рецепт м’яса по-французьки з яловичини з картоплею в духовці

Шар картоплі, просоченого м’ясним соком і вершковою заливкою, за ним пласт ніжного м’яса, помідори, а зверху ароматна рум’яна кірочка сиру.

Для створення смачної страви потрібно:

  • Філе яловичини – 0,7 кг;
  • Картопляні бульби – 6-7 штук;
  • Помідори – 5 штук;
  • Ріпчаста цибуля – 3 головки;
  • Твердий сорт сиру – 0,18 кг;
  • Соус майонез або сметанний – 200 мл;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Спеції (для м’яса) сіль

Поетапне створення листкового страви:

  • Філе теляти нарізаємо на шматочки середньої величини. Кожен шматок відбиваємо з двох сторін спеціальним молотком і обмазуємо посолочной сумішшю (сіль, чорний перець, спеції для м’яса) і залишає маринуватися 15-20 хвилин.
  • Очищені бульби картоплі ретельно промиваємо та нарізаємо на тонкі брусочки.
  • Опускаємо томати в окріп на хвилину і знімаємо ніжну шкірку. Гострим ножем подрібнюємо соковиту м’якоть плоду на круглі часточки.
  • Звільнений від шарів лушпиння і промитий цибулю нарізаємо прозорими половинками і цілими кільцями.
  • На промазанный деко шарами розкладаємо підготовлені продукти: 1 – картопля, 2 – лук, 3 – відбиті шматочки яловичого філе, 4 – томати, зверху промазуємо шаром соусу майонезного або сметанного, змішаного з подрібненим часником.
  • Відправляємо запікатися на 40-45 хвилин.
  • Дістаємо деко з запеченими овочами, м’ясом і щедро обсипаємо сиром, крупно протертим через тертку.
  • Коли вміст дека почне утворювати рум’яну скоринку можна діставати — страва готова!
  • Дивіться також:  Різотто з морепродуктами – 9 рецептів приготування в домашніх умовах
    Прокрутка до верху