М’ясо по-французьки з грибами

Гриби печериці в цьому блюді надають тонкий оригінальний аромат і смак.
Інгредієнти:
- Свиняча шия або корейка – 0,6 кг;
- Гриби шампіньйони – 0,5 кг;
- Твердий сорт сиру – 0,2 кг;
- Ріпчаста цибуля – 2 головки;
- Майонезний Соус або сметанний – 200 мл;
- Масло пісне – 70 мл;
- Спеції (для свинини) сіль
Опис створення страви покроково:
Вибираємо свіже, середньої жирності свиняче філе. Нарізаємо шматочками середнього розміру і трохи відбиваємо молоточком з двох сторін, для надання форми і соковитості м’яса. Посолочной сумішшю (спеції для свинини і сіль) обмазуємо м’ясо і даємо просочитися 15 хвилин.
Гриби добре очищаємо від сміття, промиваємо під струменем води і ріжемо пластинками середньої товщини.
У сковороду з розпеченою олією висипаємо печериці і смажимо, помішуючи, до карамельного відтінку.
Очищений і промитий цибулю-ріпку подрібнюємо найтоншими півкільцями.
Викладаємо шари підготовлених продуктів на деко. 1 шар – відбиті шматочки свинячого філе, 2 шар – цибуля, 3 – обсмажені гриби і щедро промазуємо майонезним соусом або сметанним (сметана з перцем і сіллю).
Перший етап запікання триває 35-40 хвилин, після чого запечене м’ясо з грибами обсипаються тертим сиром і повертають в духову піч на 10 хвилин.
Коли сирна скоринка зарум’яниться, можна діставати деко, страва готова!
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8 9