М’ясо по-французьки з картоплею – 9 рецептів

М’ясо по-французьки з грибами

 

Гриби печериці в цьому блюді надають тонкий оригінальний аромат і смак.

Інгредієнти:

  • Свиняча шия або корейка – 0,6 кг;
  • Гриби шампіньйони – 0,5 кг;
  • Твердий сорт сиру – 0,2 кг;
  • Ріпчаста цибуля – 2 головки;
  • Майонезний Соус або сметанний – 200 мл;
  • Масло пісне – 70 мл;
  • Спеції (для свинини) сіль

Опис створення страви покроково:

  • Вибираємо свіже, середньої жирності свиняче філе. Нарізаємо шматочками середнього розміру і трохи відбиваємо молоточком з двох сторін, для надання форми і соковитості м’яса. Посолочной сумішшю (спеції для свинини і сіль) обмазуємо м’ясо і даємо просочитися 15 хвилин.
  • Гриби добре очищаємо від сміття, промиваємо під струменем води і ріжемо пластинками середньої товщини.
  • У сковороду з розпеченою олією висипаємо печериці і смажимо, помішуючи, до карамельного відтінку.
  • Очищений і промитий цибулю-ріпку подрібнюємо найтоншими півкільцями.
  • Викладаємо шари підготовлених продуктів на деко. 1 шар – відбиті шматочки свинячого філе, 2 шар – цибуля, 3 – обсмажені гриби і щедро промазуємо майонезним соусом або сметанним (сметана з перцем і сіллю).
  • Перший етап запікання триває 35-40 хвилин, після чого запечене м’ясо з грибами обсипаються тертим сиром і повертають в духову піч на 10 хвилин.
  • Коли сирна скоринка зарум’яниться, можна діставати деко, страва готова!
  • Дивіться також:  Тісто для тарталеток – 7 дуже смачних рецептів
    Прокрутка до верху