М’ясо по-французьки з картоплею – 9 рецептів

М’ясо по-французьки з картоплею і помідорами

Нескладне в приготуванні блюдо з французькими нотками вимагає певного списку інгредієнтів:

  • Свинина (шия або корейка) – 0,6 кг;
  • Картопляні бульби – 0,8 кг;
  • Свіжі помідори – 0,5 кг;
  • Ріпчаста цибуля – 3 головки;
  • Зубчики часнику – 2 шт;
  • Твердий сорт сиру – 0,2 кг;
  • Сметана(15%жирн.) – 200 мл;
  • Масло пісне – 70 мл;
  • Спеції (для свинини) сіль

Поетапне опис кулінарного процесу;

  • Картопляні бульби очистити від шкірки і гарненько, промити під струменем води. Щоб картопля пропеклась, часточки потрібно дрібнити тонше.
  • М’ясо нарізати шматочками середньої величини. Відбити їх небагато молоточком з двох сторін і змастити перцем і сіллю.
  • Для видалення ніжної шкірки томатів, опускаємо їх в окріп на кілька секунд. Очищені помідори ріжемо кружечками або часточками.
  • Звільнений від лушпиння і промитий цибулю подрібнюємо найтоншими півкільцями.
  • Щоб приготувати сметанний соус змішуємо продавлений часник зі спеціями, сметаною і сіллю.
  • На промазанный пісним маслом деко розкладаємо нарізані кружечками бульби картоплі, закриваємо шаром цибулі. Зверху накладаємо відбиті шматочки свинини та покриваємо їх подрібненими томатами. Поливаємо все сметанним соусом і ставимо в духову піч.
  • Через 40 хвилин виймаємо з духовки деко, обсипаємо вміст сиром, крупно перетертим, і кладемо в жар ще, до одержання рум’яної скоринки сиру.
  • Дивіться також:  Деруни в духовці – 5 рецептів
    Прокрутка до верху