М’ясо по-китайськи – 8 рецептів приготування

М’ясо по-китайськи, як і майже вся національна їжа цієї країни – досить гостре блюдо. Але зате його можна готувати під час дієти.

М’ясо по-китайськи з яловичиною та овочами

Найпростіший варіант приготування без додаткових продуктів.

Необхідні інгредієнти:

  • яловичина – близько 500 грам;
  • дві цибулини;
  • два перцю солодкого;
  • кілька зубчиків часнику;
  • приблизно 100 мл соєвого соусу;
  • 100 грам крохмалю;
  • оцет – 2 столові ложки;
  • квасоля стручкова – 200 грам;
  • трохи рослинного масла.

Процес приготування:

  • Готувати м’ясо по-китайськи з овочами потрібно починати з порізки: яловичина нарізають смужками не більше одного сантиметра.
  • У невеликій мисочці перемішується рисовий оцет, з соєвим соусом і туди ж виловлюється часник.
  • Нарізане м’ясо солиться, перчится і заливається соусом, який був змішаний. Яловичина повинна постояти близько 40 хвилин.
  • Готуємо овочі: перець ріжемо смужками, цибулю шматочками середнього розміру.
  • Окремо готується і заправка для страви. Для цього перемішуємо видавлений часник з половинкою чайної ложки червоного перцю і невеликою кількістю соєвого соусу.
  • Коли м’ясо вже настоявся, його потрібно добре обваляти в крохмалі і обсмажити в олії, шар якого має бути не менше 1,5 см, так щоб яловичина підрум’янилася.
  • Так само обсмажується нарізану цибулю, квасолю і перець, а потім це перемішується з м’ясом.
  • Отримане блюдо заливають приготовленим соусом.
  • З куркою і помідорами

    Ще один варіант цієї страви – з курячим м’ясом і помідорами. Відмінний варіант для тих, хто не дуже любить яловичину.

    Необхідні продукти:

    • філе курки – 500 грам;
    • два помідора;
    • один солодкий перець;
    • велика ложка соєвого соусу;
    • півтори маленькі ложки крохмалю;
    • кілька зубчиків часнику;
    • сіль, перець – за смаком;
    • чайна ложка бальзамічного оцту.

    Процес приготування:

  • Курку, помідори і перець промиваємо, нарізаємо тонкими смужками.
  • Нагріваємо сковороду наливаємо в неї по черзі: соєвий соус, мед, кілька роздавлений зубчиків часнику і бальзамічний оцет.
  • Тепер туди ж викладаємо перець, помідори і смажимо це близько двох хвилин. Додаємо курку і готуємо ще 5 хвилин.
  • Тепер додаємо до продуктів крохмаль, трохи води, все перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.
  • Дивіться також:  Торт з курячої печінки – 7 покрокових рецептів приготування

    Зі свининою в кисло-солодкому соусі

    М’ясо, по-китайськи в кисло-солодкому соусі – відмінне рішення для обіду.

    Необхідні продукти:

    • два перцю;
    • свинина – півкілограма;
    • трохи крохмалю;
    • дві ложки соєвого соусу і стільки ж оцту;
    • ананаси або сік;
    • два зубчики часнику;
    • одна цибулина;
    • імбир свіжий або сухий.

    Процес приготування:

  • Свинина нарізають шматками середнього розміру, обвалюється в спеціях, крохмалі або борошні і обсмажується на сковороді.
  • Цибулю і перець нарізати також обсмажуються з додаванням імбиру.
  • Соєвий соус змішується з оцтом, дрібно порізаним часником, невеликою кількістю крохмалю і соком від ананасів.
  • М’ясо додається до обсмаженою овочам, вливається приготований соус. Все це доводиться до кипіння і готується на середньому вогні близько 5 хвилин.
  • Яловичина по-китайськи з імбиром і молоком

    Якщо ви любите китайську кухню, то обов’язково хоча б раз виділіть час, щоб приготувати це блюдо.

    Необхідні інгредієнти:

    • яловичина – приблизно 400 грам;
    • один імбир;
    • два солодких перцю;
    • одна цибулина;
    • кілька зубчиків часнику;
    • близько 150 мл молока;
    • кілька ложок соєвого соусу;
    • інші спеції – на свій розсуд.

    Процес приготування:

  • Яловичину наріжте смужками і опустіть в маринад на 20 хвилин. Маринад готується шляхом змішування соєвого соусу з рослинним маслом.
  • Поки м’ясо настоюється, підготуйте овочі: наріжте цибулю і перець, імбир перетріть на тертці, а часник подрібніть.
  • На гарячій сковороді посмажте яловичину так, щоб з’явилася гарна скоринка. Влийте молоко і тушкуйте, поки воно не випарується.
  • До м’яса додайте овочі, спеції і тримайте на плиті ще приблизно 5 хвилин.
  • З болгарським перцем

    Простий рецепт смачного поєднання овочів і м’яса.

    Необхідні продукти:

    • 600 г яловичини або свинини;
    • дві цибулини;
    • три болгарського перцю: жовтий, червоний, помаранчевий;
    • трохи рослинного масла;
    • близько 100 грам крохмалю;
    • 100 мл соєвого соусу;
    • кілька зубчиків часнику;
    • дві великі ложки рисового оцту;
    • маленька ложка кунжуту;
    • 100 грамів сухої гірчиці;
    • сіль і перець на свій смак.
    Дивіться також:  Картопля, запечена в духовці з сиром – 7 рецептів

    Процес приготування:

  • М’ясо нарізати смужками і готується маринад для нього: оцет перемішується з соєвим соусом і видавленим часником.
  • У глибоку миску викладаємо м’ясо, засипаємо гірчицею, додати маринад і залишаємо на годину.
  • Готуємо овочі: перець нарізати півкільцями, цибулю соломкою.
  • Роздавлений часник змішується з червоним перцем і соєвим соусом – це буде заправка для страви.
  • Нагрійте сковороду, м’ясо обваляйте в крохмалі і обсмажте до скоринки.
  • Викладіть готове м’ясо в тарілку і продовжуйте обсмажувати овочі. Спочатку перець, потім цибулю – близько 3 хвилин.
  • Готові овочі перемішуємо з м’ясом і заливаємо приготовленої заправкою.
  • Баклажани з м’ясом по-китайськи

    Це досить цікаве поєднання, яке може не всім сподобатися. Але готуються баклажани з м’ясом по-китайськи досить просто.

    Необхідні продукти:

    • три баклажана;
    • два солодких перцю;
    • 500 грам свинини або яловичини;
    • кілька зубчиків часнику;
    • морква;
    • соус соєвий – п’ять ложок;
    • маленька ложка цукру;
    • ложка оцту;
    • приблизно 50 грам крохмалю.

    Процес приготування:

  • М’ясо нарізати смужками, залити соєвим соусом і настоюється близько 20 хвилин.
  • Перець і моркву також нарізати смужками, обсмажується на сковороді.
  • Добре покрийте м’ясо крохмалем і доведіть до золотистої скоринки на плиті.
  • Баклажани так само присипаються крохмалем, поливаються соєвим соусом, обсмажуються. Потім все змішується: м’ясо, овочі, баклажани.
  • Отримане блюдо залийте таким соусом: змішайте розведену томатну пасту з крохмалем, соєвим соусом, цукром і оцтом. Трохи підігрійте соус разом з іншими продуктами.
  • В крохмалі

    М’ясо по-китайськи в крохмалі – одне з найбільш смачних традиційних страв. Його подають у багатьох національних закладах.

    Необхідні продукти:

    • три великих ложки крохмалю;
    • 600 г свинини;
    • дві ложки соєвого соусу;
    • невеликий шматочок імбиру;
    • два зубчики часнику.

    Процес приготування:

  • Змішайте крохмаль з водою, так щоб була консистенція як у сметани. Опустіть в цю рідину нарізане смужками м’ясо і дайте йому постояти близько 15 хвилин.
  • Настоявшуюся свинину обсмажте на олії. І почніть готувати соус.
  • Для цього подрібніть часник, імбир натріть, крохмаль з водою перемішайте з соєвим соусом, часником, імбиром і додайте ще близько 150 мл води.
  • Соус викладаємо на розігріту посуд, чекаємо, поки він почне кипіти, додаємо м’ясо.
  • Дивіться також:  Пшенична каша – 7 рецептів смачної каші

    М’ясо мотузочком по-китайськи

    Гостра страва для справжніх цінителів кухні.

    Необхідні інгредієнти:

    • дві цибулини;
    • 600 грам яловичини;
    • морква і перець;
    • пара зубчиків часнику;
    • трохи крохмалю;
    • приблизно 100 мл соєвого соусу;
    • ложечка цукру;
    • сіль, перець, спеції – за смаком.

    Процес приготування:

  • Нарізаємо м’ясо смужками шириною не менше 1,5 див. Заливаємо його соєвим соусом і залишаємо на годину маринуватися.
  • Цибуля на півкільця, моркву – на тертці. Ріжемо перець, часник.
  • На гарячій сковороді з маслом смажимо м’ясо. Додаємо до нього цибулю з морквою і готуємо ще пару хвилин.
  • Туди ж доповідаємо перець і часник, смажимо ще трохи, поки перець не стане м’яким. Додаємо спеції: цукор, сіль, оцет, крохмаль і трохи води.
  • Зменшуємо вогонь і доводимо до готовності ще протягом 20 хвилин.
  • Прокрутка до верху