М’ясо по-китайськи, як і майже вся національна їжа цієї країни – досить гостре блюдо. Але зате його можна готувати під час дієти.
М’ясо по-китайськи з яловичиною та овочами
Найпростіший варіант приготування без додаткових продуктів.
Необхідні інгредієнти:
- яловичина – близько 500 грам;
- дві цибулини;
- два перцю солодкого;
- кілька зубчиків часнику;
- приблизно 100 мл соєвого соусу;
- 100 грам крохмалю;
- оцет – 2 столові ложки;
- квасоля стручкова – 200 грам;
- трохи рослинного масла.
Процес приготування:
Готувати м’ясо по-китайськи з овочами потрібно починати з порізки: яловичина нарізають смужками не більше одного сантиметра.
У невеликій мисочці перемішується рисовий оцет, з соєвим соусом і туди ж виловлюється часник.
Нарізане м’ясо солиться, перчится і заливається соусом, який був змішаний. Яловичина повинна постояти близько 40 хвилин.
Готуємо овочі: перець ріжемо смужками, цибулю шматочками середнього розміру.
Окремо готується і заправка для страви. Для цього перемішуємо видавлений часник з половинкою чайної ложки червоного перцю і невеликою кількістю соєвого соусу.
Коли м’ясо вже настоявся, його потрібно добре обваляти в крохмалі і обсмажити в олії, шар якого має бути не менше 1,5 см, так щоб яловичина підрум’янилася.
Так само обсмажується нарізану цибулю, квасолю і перець, а потім це перемішується з м’ясом.
Отримане блюдо заливають приготовленим соусом.
З куркою і помідорами
Ще один варіант цієї страви – з курячим м’ясом і помідорами. Відмінний варіант для тих, хто не дуже любить яловичину.
Необхідні продукти:
- філе курки – 500 грам;
- два помідора;
- один солодкий перець;
- велика ложка соєвого соусу;
- півтори маленькі ложки крохмалю;
- кілька зубчиків часнику;
- сіль, перець – за смаком;
- чайна ложка бальзамічного оцту.
Процес приготування:
Курку, помідори і перець промиваємо, нарізаємо тонкими смужками.
Нагріваємо сковороду наливаємо в неї по черзі: соєвий соус, мед, кілька роздавлений зубчиків часнику і бальзамічний оцет.
Тепер туди ж викладаємо перець, помідори і смажимо це близько двох хвилин. Додаємо курку і готуємо ще 5 хвилин.
Тепер додаємо до продуктів крохмаль, трохи води, все перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.
Зі свининою в кисло-солодкому соусі
М’ясо, по-китайськи в кисло-солодкому соусі – відмінне рішення для обіду.
Необхідні продукти:
- два перцю;
- свинина – півкілограма;
- трохи крохмалю;
- дві ложки соєвого соусу і стільки ж оцту;
- ананаси або сік;
- два зубчики часнику;
- одна цибулина;
- імбир свіжий або сухий.
Процес приготування:
Свинина нарізають шматками середнього розміру, обвалюється в спеціях, крохмалі або борошні і обсмажується на сковороді.
Цибулю і перець нарізати також обсмажуються з додаванням імбиру.
Соєвий соус змішується з оцтом, дрібно порізаним часником, невеликою кількістю крохмалю і соком від ананасів.
М’ясо додається до обсмаженою овочам, вливається приготований соус. Все це доводиться до кипіння і готується на середньому вогні близько 5 хвилин.
Яловичина по-китайськи з імбиром і молоком
Якщо ви любите китайську кухню, то обов’язково хоча б раз виділіть час, щоб приготувати це блюдо.
Необхідні інгредієнти:
- яловичина – приблизно 400 грам;
- один імбир;
- два солодких перцю;
- одна цибулина;
- кілька зубчиків часнику;
- близько 150 мл молока;
- кілька ложок соєвого соусу;
- інші спеції – на свій розсуд.
Процес приготування:
Яловичину наріжте смужками і опустіть в маринад на 20 хвилин. Маринад готується шляхом змішування соєвого соусу з рослинним маслом.
Поки м’ясо настоюється, підготуйте овочі: наріжте цибулю і перець, імбир перетріть на тертці, а часник подрібніть.
На гарячій сковороді посмажте яловичину так, щоб з’явилася гарна скоринка. Влийте молоко і тушкуйте, поки воно не випарується.
До м’яса додайте овочі, спеції і тримайте на плиті ще приблизно 5 хвилин.
З болгарським перцем
Простий рецепт смачного поєднання овочів і м’яса.
Необхідні продукти:
- 600 г яловичини або свинини;
- дві цибулини;
- три болгарського перцю: жовтий, червоний, помаранчевий;
- трохи рослинного масла;
- близько 100 грам крохмалю;
- 100 мл соєвого соусу;
- кілька зубчиків часнику;
- дві великі ложки рисового оцту;
- маленька ложка кунжуту;
- 100 грамів сухої гірчиці;
- сіль і перець на свій смак.
Процес приготування:
М’ясо нарізати смужками і готується маринад для нього: оцет перемішується з соєвим соусом і видавленим часником.
У глибоку миску викладаємо м’ясо, засипаємо гірчицею, додати маринад і залишаємо на годину.
Готуємо овочі: перець нарізати півкільцями, цибулю соломкою.
Роздавлений часник змішується з червоним перцем і соєвим соусом – це буде заправка для страви.
Нагрійте сковороду, м’ясо обваляйте в крохмалі і обсмажте до скоринки.
Викладіть готове м’ясо в тарілку і продовжуйте обсмажувати овочі. Спочатку перець, потім цибулю – близько 3 хвилин.
Готові овочі перемішуємо з м’ясом і заливаємо приготовленої заправкою.
Баклажани з м’ясом по-китайськи
Це досить цікаве поєднання, яке може не всім сподобатися. Але готуються баклажани з м’ясом по-китайськи досить просто.
Необхідні продукти:
- три баклажана;
- два солодких перцю;
- 500 грам свинини або яловичини;
- кілька зубчиків часнику;
- морква;
- соус соєвий – п’ять ложок;
- маленька ложка цукру;
- ложка оцту;
- приблизно 50 грам крохмалю.
Процес приготування:
М’ясо нарізати смужками, залити соєвим соусом і настоюється близько 20 хвилин.
Перець і моркву також нарізати смужками, обсмажується на сковороді.
Добре покрийте м’ясо крохмалем і доведіть до золотистої скоринки на плиті.
Баклажани так само присипаються крохмалем, поливаються соєвим соусом, обсмажуються. Потім все змішується: м’ясо, овочі, баклажани.
Отримане блюдо залийте таким соусом: змішайте розведену томатну пасту з крохмалем, соєвим соусом, цукром і оцтом. Трохи підігрійте соус разом з іншими продуктами.
В крохмалі
М’ясо по-китайськи в крохмалі – одне з найбільш смачних традиційних страв. Його подають у багатьох національних закладах.
Необхідні продукти:
- три великих ложки крохмалю;
- 600 г свинини;
- дві ложки соєвого соусу;
- невеликий шматочок імбиру;
- два зубчики часнику.
Процес приготування:
Змішайте крохмаль з водою, так щоб була консистенція як у сметани. Опустіть в цю рідину нарізане смужками м’ясо і дайте йому постояти близько 15 хвилин.
Настоявшуюся свинину обсмажте на олії. І почніть готувати соус.
Для цього подрібніть часник, імбир натріть, крохмаль з водою перемішайте з соєвим соусом, часником, імбиром і додайте ще близько 150 мл води.
Соус викладаємо на розігріту посуд, чекаємо, поки він почне кипіти, додаємо м’ясо.
М’ясо мотузочком по-китайськи
Гостра страва для справжніх цінителів кухні.
Необхідні інгредієнти:
- дві цибулини;
- 600 грам яловичини;
- морква і перець;
- пара зубчиків часнику;
- трохи крохмалю;
- приблизно 100 мл соєвого соусу;
- ложечка цукру;
- сіль, перець, спеції – за смаком.
Процес приготування:
Нарізаємо м’ясо смужками шириною не менше 1,5 див. Заливаємо його соєвим соусом і залишаємо на годину маринуватися.
Цибуля на півкільця, моркву – на тертці. Ріжемо перець, часник.
На гарячій сковороді з маслом смажимо м’ясо. Додаємо до нього цибулю з морквою і готуємо ще пару хвилин.
Туди ж доповідаємо перець і часник, смажимо ще трохи, поки перець не стане м’яким. Додаємо спеції: цукор, сіль, оцет, крохмаль і трохи води.
Зменшуємо вогонь і доводимо до готовності ще протягом 20 хвилин.