М’ясо по-тайськи – рецепт як приготувати з овочами, огірками та кисло-солодким соусом

Яловичина з овочами, огірками та кисло-солодким соусом

Цей варіант тайського страви готується зі стручковою квасолею (300 р.). Простіше всього використовувати її в замороженому вигляді. Крім того, потрібно запастися досить рідкісним кунжутним маслом (20 мл). Але цей інгредієнт сьогодні часто вдається знайти у великих супермаркетах. Крім зазначених компонентів, потрібно використовувати також такі: 700 р. яловичої вирізки, 2 шт. червоного цибулі і різнобарвного болгарського перцю, 30 мл яблучного або рисового оцту, 100 г крохмалю, 120 мл соєвого соусу, гранульований часник, суміш перців, сіль.

  • М’ясо очищається від плівок і нарізати довгастими скибочками.
  • Щоб яловичина вийшла м’якою і пряної, її треба спочатку натерти сіллю і перцем, а потім на 40-50 хвилин замочити в маринаді, приготованому з соєвого соусу, щіпки гранульованого часнику і оцту.
  • Готове м’ясо обвалюється в картопляному крохмалі і обсмажується на соняшниковій олії до золотистої скоринки. До яловичині додаються всі подрібнені овочі (у тому числі і розморожена стручкова квасоля) і маринад, після чого суміш готується ще 5-7 хвилин.
  • Залишилося додати в сковороду кунжутне масло і через пару хвилин блюдо можна знімати з вогню.

Найзручніше обсмажувати і м’ясо, і овочі в спеціальній сковороді- “вок”.

Але, якщо такого посуду не виявилося під рукою, підійде і звичайна.

Дивіться також:  Курка у вершковому соусі на сковороді – 8 рецептів
Прокрутка до верху