Варіант приготування з кокосовим молоком
В кокосовому молоці (250 мл) краще всього готувати яловичину (500 г). У цьому випадку м’ясо дійсно виходить максимально ніжним і соковитим. Крім зазначених складових, потрібно використовувати також: 2 лайма, 2 ч. л. цукру, 50 г арахісового масла, по 1 шт. цибулі, солодкого перцю і моркви, по дрібці коріандру і каррі, сіль.
- В зручну для змішування ємність вичавлюється сік 2 лаймів. До нього додається каррі, коріандр, цукор. В цьому маринаді нарізана тонкими смужками яловичина залишають на 15 хвилин.
- М’ясо обсмажується на сильному вогні 3-5 хвилин.
- У сковороду до яловичині вливається кокосове молоко і доводять до кипіння. Після цього м’ясо нудиться в рідині ще пару хвилин.
- Залишилося додати в ємність арахісове масло і подрібнені овочі. Всі інгредієнти разом тушкуються 15-17 хвилин. Готову страву солиться за смаком.
Крім м’якого ніжного м’яса в сковороді виявляється дуже незвичайна пряна підлива, яка добре доповнить рис, варену картоплю або гречану локшину.
Актуально пробувати поєднувати заливку на основі соєвого соусу з різними овочами. Наприклад, з брокколі, баклажанами, помідорами чері, цукіні і іншими.