М’ясні продукти присутні в повсякденному раціоні людини, будучи джерелом легкозасвоюваного білка. Однак треба вміти їх правильно і смачно приготувати. Наприклад, м’ясо у фользі в духовці володіє прекрасним смаком і відрізняється соковитістю, а крім того, є більш корисним, порівняно з обсмаженою варіантом.
Свинина в фользі, запечена шматком в духовці
Це ніжне і смачне блюдо для вибагливих господинь, які перебувають постійно в пошуку кулінарних шедеврів.
Для створення страви беруться:
- 700 г вирізки;
- головка часнику;
- ложка гірчиці;
- 50 мл олії соняшникової;
- перець і сіль.
Щоб приготувати соковите м’ясо, дотримуйтесь таким алгоритмом:
- Цільний шматок натирається спеціями і сіллю, після чого на ньому робляться надрізи для часникових зубчиків (можна розрізати навпіл).
- Начинений часником м’ясо відправляється в холодильник.
- Через півгодини вирізка покривається гірчицею і загортається в змащену маслом фольгу.
- Випікається нехитре блюдо 90 хвилин при 180°C.
До відома! Кулінари-новачки стикаються з проблемою: якою стороною фольги запікати в духовці м’ясо? З практичної точки зору, різниця у відбиває ефект майже не відчутна і підлягає визначенню тільки за допомогою точних приладів.
Готуємо з додаванням грибів
Духмяність м’яса чудово доповнюється соковитими грибами.
Для приготування використовуємо:
- 700 г свинини;
- вдвічі менше грибів;
- 300 г сиру;
- 100 мл майонезу;
- томат;
- 2 цибулини;
- сіль, перець, трохи олії.
Спосіб приготування:
- М’ясо ріжеться на 6 – 8 порційних шматків, кожен з яких злегка відбивається, солиться і перчится.
- Цибульні кільця і пластинки грибів пассеруются на середньому вогні.
- Відбивні викладаються на деко, вистелений фольгою, і покриваються майонезом.
- Зверху розподіляються кружечки томату, обсмажена цибульно-грибну суміш і сирна стружка.
- Деко, застелений фольгою, відправляється в духовку на 40 хвилин. За 10 хвилин до завершення випікання металевий «панцир» знімається з м’яса, щоб сир на ньому підрум’янився.
М’ясо у фользі з картоплею
Самостійне, повноцінне блюдо для ситного обіду або вечері, що економить час на окремому приготування гарніру.
Знадобляться:
- м’ясо – ½ кг;
- картоплю – в два рази більше;
- спеції, сіль, зелень.
Щоб нагодувати домочадців смачною їжею, будемо робити наступне:
- Картоплю нарізати кружечками.
- З м’яса готуються кубики, які складаються в окрему тарілку, де пересипаються приправами і сіллю.
- Деко вистилається фольгою, на яку викладається картоплю, м’ясо і дрібно рубана зелень.
- Інгредієнти поливаються маслом, перемішуються, загортаються у фольгу і відправляються на 60 хвилин в духову піч.
Готуємо по-французьки в фользі
М’ясо по-французьки в фользі – це традиційне блюдо у незвичайному виконанні.
Готується воно з:
- 500 г жирного м’яса;
- 4 бульб картоплі;
- 1 цибулини;
- 1 морквини;
- 100 г сметани;
- шматочки сиру;
- невеликої кількості солі, перцю, зелені і масла.
Етапи приготування будуть наступними:
- М’ясо ріжеться порційними шматочками і відбивається.
- З очищеного картоплі готуються нетовсті кругляш.
- Фольга ділиться на прямокутники, в центр яких міститься картоплю.
- На підсолені слайсы коренеплодів викладається приправлене м’ясо, яке покривається цибульними кільцями, морквяної стружкою, сметаною і тертим сиром.
- Краї фольги складаються конвертами і відправляються в духовку на 45 хвилин.
Яловичина, запечена з помідорами
Делікатес з 800 р яловичини готується з додатковими інгредієнтами:
- цибуля – 2 шт.;
- томати – 3 шт.;
- сир – 200 г;
- майонез, зелень, спеції.
В процесі:
- М’ясні скибочки відбиваються, присипаються сіллю і спеціями.
- Через 20 хвилин замариновані відбивні викладаються у форму для випікання, выстеленную фольгою, покриваються цибульними кільцями, кружечками помідорів, майонезній сіткою і сирної стружкою. Заготовки прикриваються фольгою.
- Блюдо відправляється на півгодини в духовку з температурою 180°C.
- За 5 хвилин до готовності фольга розгортається.
Щоб м’ясо швидко готувалося й було м’яким, нарізайте його поперек волокон. Інакше воно зменшиться і стане жорстким, як підошва.
М’ясо-гармошка у фользі в духовці
Рецепт приготування такого соковитого і гарного шматка м’яса, нагадує гармошку, дуже простий.
Лише необхідно придбати:
- 700 г свинини;
- 2 томата;
- 200 г сиру;
- головку часнику;
- сіль і спеції.
Етапи підготовки:
- М’ясо ріжеться на порційні шматки, але не до підстави (інакше буде не «гармошка», а окремі відбивні), і присипається приправами і сіллю.
- У надрізи поміщаються платівки сиру, слайсы часнику і томатів.
- Блюдо загортається у фольгу і на деко поставити в духовку на 1 годину.
Святковий рецепт з чорносливом і часником
Перед вами рецепт запікання м’яса, ідеального для подачі на святковий стіл.
Чорнослив в його складі вбирає в себе частину жиру і надає страві особливий аромат.
Для виконання рецепта необхідні:
- 2 кг ошийка;
- 400 г чорносливу;
- 3 головки часнику;
- спеції і сіль.
Щоб прикрасити стіл вишуканою стравою потрібно зробити наступне:
- М’ясний шматок надрізається і натирається спеціями, після чого обертається плівкою і поміщається в холод.
- Деко вистилається фольгою, по якій рівномірно розподіляється половина чорносливу.
- По закінченні 6 годин м’ясо викладається поверх сухофруктів, через надрізи нашпиговують часником і обкладається другою половиною в’ялених злив.
- Випікається страву у фользі протягом 45 хвилин при 210°C. Потім фольга розкривається, а м’ясо поливається утворився соком.
- «Панцир» знову закривається, і випікання триває ще 40 хвилин при 170°C.
Буженина з свинини у фользі
Відмінне блюдо, яке може подаватися в якості закуски або в гарячому вигляді гарніру.
Готується з:
- 1 кг м’якоті свинини;
- 1 головки часнику;
- спецій і солі.
Спосіб приготування:
- М’ясо натирається спеціями (на вибір кулінара) і сіллю.
- Через кілька годин воно обмотується шпагатом для харчових продуктів, після чого нашпиговують зубками часнику.
- М’ясна заготівля загортається в фольгу і випікається при 190°C близько 1,5 годин.
Яловичина, запечена шматочками
Поживна страва зі шматочків яловичини готується з використанням таких продуктів:
- 500 г яловичини;
- 2 томатів;
- 3 цибулин;
- головки часнику;
- 300 г сиру;
- майонезу і соусу.
Щоб приготувати м’ясо:
- З яловичини готуються шматочки, які відбиваються, присипаються спеціями, сіллю і викладаються на висланий фольгою деко.
- М’ясо змащується майонезом, поверх якого викладаються цибульні півкільця.
- Далі розподіляються подрібнені томати, змішані з пастою і товченим часником.
- У фіналі всі присипається тертим сиром і накривається фольгою.
- Запікається блюдо близько 60 хвилин при 180°C.
В гірчичному маринаді
Пікантні нотки надають м’ясу завдяки гірчиці, що входить до складу соусу.
Підготувати на стіл апетитне блюдо можна з наступних компонентів:
- свинячий ошийок – 1 кг;
- часник – головка;
- гірчиця – 200 г;
- мед – 60 мл;
- приправа на вибір.
При підготовці:
- З меду, гірчиці і спецій готується соус, який ділиться на дві частини.
- Перша частина соусу використовується в якості маринаду для шматка свинини, який загортається в харчову плівку і поміщається в холод.
- Через 2 години на м’ясі робляться надрізи для платівок часнику.
- Перед відправкою в розігріту до 190°C духовку на 2 години свинина змащується залишилися соусом і загортається в фольгу.
Простий рецепт запікання з сиром у фользі
Максимальне задоволення при мінімальних трудовитратах можна отримати від вкушання вишуканої страви, приготованої з таких компонентів:
- 1 кг свинини;
- шматки сиру;
- головки часнику;
- 50 г зерен гірчиці;
- солі, спецій і оливкової олії.
У приготуванні слід керуватися інструкцією:
- В піалі змішуються товчений часник, гірчиця, масло, сіль і спеції.
- Шматок м’яса з поперечними надрізами натирається сумішшю і відправляється в холод.
- Через 3 години м’ясо поміщається на деко, застелене фольгою, а в надрізи вставляються сирні пластинки.
- Запікається м’ясо у фользі при 200°C близько 70 хвилин.
Баранина в фользі з морквою
М’ясо баранини володіє специфічним запахом, який стане не відчутний при виконанні цього рецепта.
Вам будуть потрібні:
- м’якоть з лопаткової частини – 500 г;
- морква – 150 г;
- селера – 50 г;
- часник – 1 зубчик;
- лимон – ¼ частину;
- спеції, сіль.
Алгоритм приготування зовсім не складний:
- М’ясо ріжеться на порційні шматки, які відбиваються і розкладаються на прямокутники з фольги.
- Шматочки баранини солятся, приправляється, покриваються сумішшю з подрібненого часнику, селери і тертої моркви. Поверх овочевої маси кладуть часточки лимона.
- В завершення процесу конвертики з фольги загортаються і відправляються в духовку на 45 хвилин.
Варіант запікання з овочами
Під овочевий «шубою» виходить соковите і ароматне м’ясо, якщо, звичайно, слідувати рецептом.
Для його виконання необхідно підготувати:
- м’ясо – 4 шт.;
- гриби – 4 шт.;
- сир – 200 г;
- помідори – 2 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- майонез;
- кетчуп;
- гірчицю;
- сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Стейки маринуються в соусі з кетчупу, майонезу, гірчиці і спецій.
- Через 2 години кожен шматочок викладається на індивідуальну фольгу і накривається «шубою» з цибулевих кілець, томатних слайсів і грибних пластинок.
- М’ясо загортається в фольгу і випікається 50 хвилин, по закінченні яких стейки посипаються сиром і продовжують випікатися на 10 хвилин в розкритому вигляді.
З ананасами у фользі
Простий рецепт з мінімального набору продуктів:
- свинина – 500 г;
- сир – 100 г;
- ананас – 6 кілець;
- майонез – 150 р.
Готується блюдо таким чином:
- Деко застеляється фольгою.
- Шматочки свинини відбиваються і викладаються на деко, солятся і притрушиваются перцем.
- Зверху розкладаються ананаси, які покриваються майонезом і тертим сиром.
- Блюдо закутується фольгою і випікається 40 хвилин при 180°C.
В маринаді з ківі
Соковитості будь-якого виду м’яса можна досягти, використавши на півкіло м’якоті:
- 4 ківі;
- сіль і спеції.
Етапи підготовки:
- Шматочки м’яса змащуються сіллю, спеціями і половиною плодів, попередньо пюрированных за допомогою блендера.
- Через 3 години маринування, м’ясо разом з слайсами залишилися ківі порційно викладаються на фольгу, яка завертається конвертами.
- Випікається м’ясо 40 хвилин при 200°C.
Отже, якщо виникло бажання побалувати себе і своїх рідних соковитим і не особливо жирним стравою, то рецепти приготування різних сортів м’яса у фользі припадуть до речі. Пробуйте, і вам обов’язково сподобається!