М’ясо у фользі в духовці — 15 рецептів смачного приготування

М’ясні продукти присутні в повсякденному раціоні людини, будучи джерелом легкозасвоюваного білка. Однак треба вміти їх правильно і смачно приготувати. Наприклад, м’ясо у фользі в духовці володіє прекрасним смаком і відрізняється соковитістю, а крім того, є більш корисним, порівняно з обсмаженою варіантом.

Свинина в фользі, запечена шматком в духовці

Це ніжне і смачне блюдо для вибагливих господинь, які перебувають постійно в пошуку кулінарних шедеврів.

Для створення страви беруться:

  • 700 г вирізки;
  • головка часнику;
  • ложка гірчиці;
  • 50 мл олії соняшникової;
  • перець і сіль.

Щоб приготувати соковите м’ясо, дотримуйтесь таким алгоритмом:

  • Цільний шматок натирається спеціями і сіллю, після чого на ньому робляться надрізи для часникових зубчиків (можна розрізати навпіл).
  • Начинений часником м’ясо відправляється в холодильник.
  • Через півгодини вирізка покривається гірчицею і загортається в змащену маслом фольгу.
  • Випікається нехитре блюдо 90 хвилин при 180°C.

До відома! Кулінари-новачки стикаються з проблемою: якою стороною фольги запікати в духовці м’ясо? З практичної точки зору, різниця у відбиває ефект майже не відчутна і підлягає визначенню тільки за допомогою точних приладів.

Готуємо з додаванням грибів

Духмяність м’яса чудово доповнюється соковитими грибами.

Для приготування використовуємо:

  • 700 г свинини;
  • вдвічі менше грибів;
  • 300 г сиру;
  • 100 мл майонезу;
  • томат;
  • 2 цибулини;
  • сіль, перець, трохи олії.

Спосіб приготування:

  • М’ясо ріжеться на 6 – 8 порційних шматків, кожен з яких злегка відбивається, солиться і перчится.
  • Цибульні кільця і пластинки грибів пассеруются на середньому вогні.
  • Відбивні викладаються на деко, вистелений фольгою, і покриваються майонезом.
  • Зверху розподіляються кружечки томату, обсмажена цибульно-грибну суміш і сирна стружка.
  • Деко, застелений фольгою, відправляється в духовку на 40 хвилин. За 10 хвилин до завершення випікання металевий «панцир» знімається з м’яса, щоб сир на ньому підрум’янився.

М’ясо у фользі з картоплею

Самостійне, повноцінне блюдо для ситного обіду або вечері, що економить час на окремому приготування гарніру.

Знадобляться:

  • м’ясо – ½ кг;
  • картоплю – в два рази більше;
  • спеції, сіль, зелень.

Щоб нагодувати домочадців смачною їжею, будемо робити наступне:

  • Картоплю нарізати кружечками.
  • З м’яса готуються кубики, які складаються в окрему тарілку, де пересипаються приправами і сіллю.
  • Деко вистилається фольгою, на яку викладається картоплю, м’ясо і дрібно рубана зелень.
  • Інгредієнти поливаються маслом, перемішуються, загортаються у фольгу і відправляються на 60 хвилин в духову піч.

Готуємо по-французьки в фользі

М’ясо по-французьки в фользі – це традиційне блюдо у незвичайному виконанні.

Дивіться також:  Конвертики з лаваша – 7 рецептів приготування

Готується воно з:

  • 500 г жирного м’яса;
  • 4 бульб картоплі;
  • 1 цибулини;
  • 1 морквини;
  • 100 г сметани;
  • шматочки сиру;
  • невеликої кількості солі, перцю, зелені і масла.

Етапи приготування будуть наступними:

  • М’ясо ріжеться порційними шматочками і відбивається.
  • З очищеного картоплі готуються нетовсті кругляш.
  • Фольга ділиться на прямокутники, в центр яких міститься картоплю.
  • На підсолені слайсы коренеплодів викладається приправлене м’ясо, яке покривається цибульними кільцями, морквяної стружкою, сметаною і тертим сиром.
  • Краї фольги складаються конвертами і відправляються в духовку на 45 хвилин.

Яловичина, запечена з помідорами

Делікатес з 800 р яловичини готується з додатковими інгредієнтами:

  • цибуля – 2 шт.;
  • томати – 3 шт.;
  • сир – 200 г;
  • майонез, зелень, спеції.

В процесі:

  • М’ясні скибочки відбиваються, присипаються сіллю і спеціями.
  • Через 20 хвилин замариновані відбивні викладаються у форму для випікання, выстеленную фольгою, покриваються цибульними кільцями, кружечками помідорів, майонезній сіткою і сирної стружкою. Заготовки прикриваються фольгою.
  • Блюдо відправляється на півгодини в духовку з температурою 180°C.
  • За 5 хвилин до готовності фольга розгортається.

Щоб м’ясо швидко готувалося й було м’яким, нарізайте його поперек волокон. Інакше воно зменшиться і стане жорстким, як підошва.

М’ясо-гармошка у фользі в духовці

Рецепт приготування такого соковитого і гарного шматка м’яса, нагадує гармошку, дуже простий.

Лише необхідно придбати:

  • 700 г свинини;
  • 2 томата;
  • 200 г сиру;
  • головку часнику;
  • сіль і спеції.

Етапи підготовки:

  • М’ясо ріжеться на порційні шматки, але не до підстави (інакше буде не «гармошка», а окремі відбивні), і присипається приправами і сіллю.
  • У надрізи поміщаються платівки сиру, слайсы часнику і томатів.
  • Блюдо загортається у фольгу і на деко поставити в духовку на 1 годину.

Святковий рецепт з чорносливом і часником

Перед вами рецепт запікання м’яса, ідеального для подачі на святковий стіл.

Чорнослив в його складі вбирає в себе частину жиру і надає страві особливий аромат.

Для виконання рецепта необхідні:

  • 2 кг ошийка;
  • 400 г чорносливу;
  • 3 головки часнику;
  • спеції і сіль.

Щоб прикрасити стіл вишуканою стравою потрібно зробити наступне:

  • М’ясний шматок надрізається і натирається спеціями, після чого обертається плівкою і поміщається в холод.
  • Деко вистилається фольгою, по якій рівномірно розподіляється половина чорносливу.
  • По закінченні 6 годин м’ясо викладається поверх сухофруктів, через надрізи нашпиговують часником і обкладається другою половиною в’ялених злив.
  • Випікається страву у фользі протягом 45 хвилин при 210°C. Потім фольга розкривається, а м’ясо поливається утворився соком.
  • «Панцир» знову закривається, і випікання триває ще 40 хвилин при 170°C.
Дивіться також:  Риба вугор – 6 рецептів, як смачно приготувати

Буженина з свинини у фользі

Відмінне блюдо, яке може подаватися в якості закуски або в гарячому вигляді гарніру.

Готується з:

  • 1 кг м’якоті свинини;
  • 1 головки часнику;
  • спецій і солі.

Спосіб приготування:

  • М’ясо натирається спеціями (на вибір кулінара) і сіллю.
  • Через кілька годин воно обмотується шпагатом для харчових продуктів, після чого нашпиговують зубками часнику.
  • М’ясна заготівля загортається в фольгу і випікається при 190°C близько 1,5 годин.

Яловичина, запечена шматочками

Поживна страва зі шматочків яловичини готується з використанням таких продуктів:

  • 500 г яловичини;
  • 2 томатів;
  • 3 цибулин;
  • головки часнику;
  • 300 г сиру;
  • майонезу і соусу.

Щоб приготувати м’ясо:

  • З яловичини готуються шматочки, які відбиваються, присипаються спеціями, сіллю і викладаються на висланий фольгою деко.
  • М’ясо змащується майонезом, поверх якого викладаються цибульні півкільця.
  • Далі розподіляються подрібнені томати, змішані з пастою і товченим часником.
  • У фіналі всі присипається тертим сиром і накривається фольгою.
  • Запікається блюдо близько 60 хвилин при 180°C.

В гірчичному маринаді

Пікантні нотки надають м’ясу завдяки гірчиці, що входить до складу соусу.

Підготувати на стіл апетитне блюдо можна з наступних компонентів:

  • свинячий ошийок – 1 кг;
  • часник – головка;
  • гірчиця – 200 г;
  • мед – 60 мл;
  • приправа на вибір.

При підготовці:

  • З меду, гірчиці і спецій готується соус, який ділиться на дві частини.
  • Перша частина соусу використовується в якості маринаду для шматка свинини, який загортається в харчову плівку і поміщається в холод.
  • Через 2 години на м’ясі робляться надрізи для платівок часнику.
  • Перед відправкою в розігріту до 190°C духовку на 2 години свинина змащується залишилися соусом і загортається в фольгу.

Простий рецепт запікання з сиром у фользі

Максимальне задоволення при мінімальних трудовитратах можна отримати від вкушання вишуканої страви, приготованої з таких компонентів:

  • 1 кг свинини;
  • шматки сиру;
  • головки часнику;
  • 50 г зерен гірчиці;
  • солі, спецій і оливкової олії.

У приготуванні слід керуватися інструкцією:

  • В піалі змішуються товчений часник, гірчиця, масло, сіль і спеції.
  • Шматок м’яса з поперечними надрізами натирається сумішшю і відправляється в холод.
  • Через 3 години м’ясо поміщається на деко, застелене фольгою, а в надрізи вставляються сирні пластинки.
  • Запікається м’ясо у фользі при 200°C близько 70 хвилин.
Дивіться також:  Рулет з індички – 8 рецептів приготування

Баранина в фользі з морквою

М’ясо баранини володіє специфічним запахом, який стане не відчутний при виконанні цього рецепта.

Вам будуть потрібні:

  • м’якоть з лопаткової частини – 500 г;
  • морква – 150 г;
  • селера – 50 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • лимон – ¼ частину;
  • спеції, сіль.

Алгоритм приготування зовсім не складний:

  • М’ясо ріжеться на порційні шматки, які відбиваються і розкладаються на прямокутники з фольги.
  • Шматочки баранини солятся, приправляється, покриваються сумішшю з подрібненого часнику, селери і тертої моркви. Поверх овочевої маси кладуть часточки лимона.
  • В завершення процесу конвертики з фольги загортаються і відправляються в духовку на 45 хвилин.

Варіант запікання з овочами

Під овочевий «шубою» виходить соковите і ароматне м’ясо, якщо, звичайно, слідувати рецептом.

Для його виконання необхідно підготувати:

  • м’ясо – 4 шт.;
  • гриби – 4 шт.;
  • сир – 200 г;
  • помідори – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • майонез;
  • кетчуп;
  • гірчицю;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Стейки маринуються в соусі з кетчупу, майонезу, гірчиці і спецій.
  • Через 2 години кожен шматочок викладається на індивідуальну фольгу і накривається «шубою» з цибулевих кілець, томатних слайсів і грибних пластинок.
  • М’ясо загортається в фольгу і випікається 50 хвилин, по закінченні яких стейки посипаються сиром і продовжують випікатися на 10 хвилин в розкритому вигляді.

З ананасами у фользі

Простий рецепт з мінімального набору продуктів:

  • свинина – 500 г;
  • сир – 100 г;
  • ананас – 6 кілець;
  • майонез – 150 р.

Готується блюдо таким чином:

  • Деко застеляється фольгою.
  • Шматочки свинини відбиваються і викладаються на деко, солятся і притрушиваются перцем.
  • Зверху розкладаються ананаси, які покриваються майонезом і тертим сиром.
  • Блюдо закутується фольгою і випікається 40 хвилин при 180°C.

В маринаді з ківі

Соковитості будь-якого виду м’яса можна досягти, використавши на півкіло м’якоті:

  • 4 ківі;
  • сіль і спеції.

Етапи підготовки:

  • Шматочки м’яса змащуються сіллю, спеціями і половиною плодів, попередньо пюрированных за допомогою блендера.
  • Через 3 години маринування, м’ясо разом з слайсами залишилися ківі порційно викладаються на фольгу, яка завертається конвертами.
  • Випікається м’ясо 40 хвилин при 200°C.

Отже, якщо виникло бажання побалувати себе і своїх рідних соковитим і не особливо жирним стравою, то рецепти приготування різних сортів м’яса у фользі припадуть до речі. Пробуйте, і вам обов’язково сподобається!

Прокрутка до верху