Сьогодні ми вам пропонуємо рецепти м’яса в апельсиновому соусі, ми розглянемо такі варіанти як: Курка, Качина грудка і Свинина в апельсиновому соусі.
Курка в апельсиновому соусі
Час приготування – 1 ч. 20 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад продуктів для курки в апельсиновому соусі:
-
1. 1 кг курки (цілком).
-
2. Апельсин – 1 шт.
-
3. Соєвий соус – 5 ст. л.
-
4. Мед – 1 ст. л.
-
5. Оливкова олія – 3 ст. л.
-
6. Паприка мелена – 1 ч. л.
-
7. Перець чорний мелений.
-
8. Перець червоний мелений.
Приготування курки в апельсиновому соусі
Курочку потрібно промити в воді, зрізати зайвий жир і огрубілу шкіру. Зайву вологу можна видалити за допомогою паперового рушника.
Тушка натирається сіллю, чорним перцем, червоним перцем і паприкою. Апельсин розрізається на кілька половинок і використовується для соку.
Апельсиновий сік змішується з медом і соєвим соусом, а потім оливковою олією. Соус необхідно добре перемішати, щоб мед повністю розчинився.
Форма змащується маслом деко. На неї викладається курочка, яка зверху поливається соусом. Під час запікання соус просочить м’ясо.
Курка запікається з двох сторін близько півгодини.
Аромат курки просто незвичайний і вона може стати головною стравою на святковому столі.
Качина грудка в апельсиновому соусі
Час приготування – 45 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад продуктів для качиної грудки в апельсиновому соусі:
-
1. 2 грудки качечки.
-
2. 2 апельсина.
-
3. 2 ст. л. меду.
-
4. 1 ч. л. бальзамічного оцту.
-
5. 2 щіпки кориці.
-
6. 20 г масла вершкового.
-
7. Сіль.
-
8. Спеції.
Приготування качиної грудки в апельсиновому соусі
Грудинки ретельно промиваються, обсушиваются і викладаються на поверхню шкіркою вгору. Грудки надрізають по діагоналі з різних сторін.
Повинна вийти «решіточка». М’ясо солиться, перчится і викладається на гарячу сковорідку шкіркою вниз. Обсмажується грудка на невеликому вогні близько 10 хвилин, потім перевертається і смажиться ще близько 5 хвилин. Обсмажені грудки викладаються на фольгу, загортаються і отставляются на деякий час.
З апельсинів вичавлюється сік. Зі сковорідки, на якому обсмажувалися грудки, видаляємо жир. Вона відправляється на максимальний вогонь.
В неї наливається сік апельсинів з медом, корицею, бальзамічним оцтом, сіллю і перцем. Інгредієнти необхідно прогріти на максимальному вогні.
Обсяг соусу повинен зменшитися в кілька разів. У сковорідку додається масло вершкове. Соус перемішується і знімається з плити.
Грудка нарізається скибочками, викласти на тарілку і поливається соусом.
Свинина в апельсиновому соусі
Час приготування – півтори години.
Кількість порцій – 4.
Склад продуктів для свинини в апельсиновому соусі:
- 1. 600 г свинини.
-
2. Апельсин – 1 шт.
-
3. 4 зубч. часнику.
-
4. 40 мл вустерського соусу.
-
5. 30 мл олії соняшника.
-
6. 1,5 ст. л. борошна.
-
7. 1,5 ст. л. меду.
-
8. 1 ст. л. гірчиці французької.
-
9. 0,5 ч. л. суміші прованських трав.
-
10. Сіль.
Приготування свинини в апельсиновому соусі
Щоб соус вийшов гущі потрібно приготувати панірування для свинини. Борошно, сіль і чорний перець добре перемішуються. Свинину нарізати на невеликі шматочки і обвалюється в підготовленій борошні. Сковорідка з маслом соняшнику добре розігрівається на плиті.
Свинина викладається на гарячу сковорідку і обсмажується до золотистого кольору з двох сторін.
Під час обжарювання м’яса можна зайнятися часником. Його потрібно очистити і трохи розчавити, для кращого аромату. Додайте часник до м’яса.
Цедра апельсина дрібно натирається за допомогою терки. До неї додається мед, гірчиця і трави. Суміш перемішується і додається до м’яса.
З апельсинів вичавлюється сік і виливається на сковорідку до свинини. В кінці все заправляється вустерским соусом. Суміш повинна закипіти. Інгредієнти заливаються невеликою кількістю води, накриваються кришкою і залишаються нудитися на маленькому вогні.
Свинина гаситься близько 60 хвилин. Якщо вода випаровується, то її потрібно трохи підлити. Соусу повинно бути нарівні зі свининою.
М’ясо подається порційно, политу соусом. Його можна вживати з будь-яким гарніром: зеленим горошком, картопляним пюре, запеченої морквою або просто макаронами.