М’ясо в апельсиновому соусі: Курка, Качина грудка, Свинина

Сьогодні ми вам пропонуємо рецепти м’яса в апельсиновому соусі, ми розглянемо такі варіанти як: Курка, Качина грудка і Свинина в апельсиновому соусі.

 

Курка в апельсиновому соусі

Час приготування – 1 ч. 20 хв.
Кількість порцій – 6.

Склад продуктів для курки в апельсиновому соусі:

  • 1. 1 кг курки (цілком).
  • 2. Апельсин – 1 шт.
  • 3. Соєвий соус – 5 ст. л.
  • 4. Мед – 1 ст. л.
  • 5. Оливкова олія – 3 ст. л.
  • 6. Паприка мелена – 1 ч. л.
  • 7. Перець чорний мелений.
  • 8. Перець червоний мелений.

 
Приготування курки в апельсиновому соусі

  • Курочку потрібно промити в воді, зрізати зайвий жир і огрубілу шкіру. Зайву вологу можна видалити за допомогою паперового рушника.
  • Тушка натирається сіллю, чорним перцем, червоним перцем і паприкою. Апельсин розрізається на кілька половинок і використовується для соку.
  • Апельсиновий сік змішується з медом і соєвим соусом, а потім оливковою олією. Соус необхідно добре перемішати, щоб мед повністю розчинився.
  • Форма змащується маслом деко. На неї викладається курочка, яка зверху поливається соусом. Під час запікання соус просочить м’ясо.
  • Курка запікається з двох сторін близько півгодини.
  • Аромат курки просто незвичайний і вона може стати головною стравою на святковому столі.


    Качина грудка в апельсиновому соусі

    Час приготування – 45 хв.
    Кількість порцій – 2.

    Склад продуктів для качиної грудки в апельсиновому соусі:

    • 1. 2 грудки качечки.
    • 2. 2 апельсина.
    • 3. 2 ст. л. меду.
    • 4. 1 ч. л. бальзамічного оцту.
    • 5. 2 щіпки кориці.
    • 6. 20 г масла вершкового.
    • 7. Сіль.
    • 8. Спеції.

     
    Приготування качиної грудки в апельсиновому соусі

  • Грудинки ретельно промиваються, обсушиваются і викладаються на поверхню шкіркою вгору. Грудки надрізають по діагоналі з різних сторін.
  • Повинна вийти «решіточка». М’ясо солиться, перчится і викладається на гарячу сковорідку шкіркою вниз. Обсмажується грудка на невеликому вогні близько 10 хвилин, потім перевертається і смажиться ще близько 5 хвилин. Обсмажені грудки викладаються на фольгу, загортаються і отставляются на деякий час.
  • З апельсинів вичавлюється сік. Зі сковорідки, на якому обсмажувалися грудки, видаляємо жир. Вона відправляється на максимальний вогонь.
  • В неї наливається сік апельсинів з медом, корицею, бальзамічним оцтом, сіллю і перцем. Інгредієнти необхідно прогріти на максимальному вогні.
  • Обсяг соусу повинен зменшитися в кілька разів. У сковорідку додається масло вершкове. Соус перемішується і знімається з плити.
  • Дивіться також:  Кабачкова ікра на зиму пальчики оближеш – 10 рецептів

    Грудка нарізається скибочками, викласти на тарілку і поливається соусом.

     


    Свинина в апельсиновому соусі

    Час приготування – півтори години.
    Кількість порцій – 4.

    Склад продуктів для свинини в апельсиновому соусі:

     

    • 1. 600 г свинини.
    • 2. Апельсин – 1 шт.
    • 3. 4 зубч. часнику.
    • 4. 40 мл вустерського соусу.
    • 5. 30 мл олії соняшника.
    • 6. 1,5 ст. л. борошна.
    • 7. 1,5 ст. л. меду.
    • 8. 1 ст. л. гірчиці французької.
    • 9. 0,5 ч. л. суміші прованських трав.
    • 10. Сіль.

     
    Приготування свинини в апельсиновому соусі

  • Щоб соус вийшов гущі потрібно приготувати панірування для свинини. Борошно, сіль і чорний перець добре перемішуються. Свинину нарізати на невеликі шматочки і обвалюється в підготовленій борошні. Сковорідка з маслом соняшнику добре розігрівається на плиті.
  • Свинина викладається на гарячу сковорідку і обсмажується до золотистого кольору з двох сторін.
  • Під час обжарювання м’яса можна зайнятися часником. Його потрібно очистити і трохи розчавити, для кращого аромату. Додайте часник до м’яса.
  • Цедра апельсина дрібно натирається за допомогою терки. До неї додається мед, гірчиця і трави. Суміш перемішується і додається до м’яса.
  • З апельсинів вичавлюється сік і виливається на сковорідку до свинини. В кінці все заправляється вустерским соусом. Суміш повинна закипіти. Інгредієнти заливаються невеликою кількістю води, накриваються кришкою і залишаються нудитися на маленькому вогні.
  • Свинина гаситься близько 60 хвилин. Якщо вода випаровується, то її потрібно трохи підлити. Соусу повинно бути нарівні зі свининою.
  •  

    М’ясо подається порційно, политу соусом. Його можна вживати з будь-яким гарніром: зеленим горошком, картопляним пюре, запеченої морквою або просто макаронами.

    Прокрутка до верху