М’ясо в духовці – 25 рецептів приготування в домашніх умовах

Відбивні зі свинини під сметаною заливкою

Інгредієнти: половина склянки домашньої сметани, 430 г свинячого ошийка, 2 ст. л. солодкої гірчиці, 85 г сиру, сіль, мелений перчик, будь-яке рослинне масло.

  • М’ясо треба нарізати великими шматками. Їх товщина виявиться близько 2 див.
  • Скибочки з двох сторін відбиваються спеціальним кухонним молотком. Можна захистити шматочки від розривів двома шарами харчової плівки.
  • Свинина злегка натирається дрібною сіллю і свіжомеленим перцем.
  • М’ясні шматочки укладаються на деко з високими бортиками.
  • М’ясо потрібно промазати зверху рослинним маслом. Зручно використовувати для цього силіконову пензлик.
  • Відбивні будуть запікатися в духовці, розігрітій до 190 градусів, трохи менше півгодини.
  • За цей час потрібно приготувати заливку. Основою її стане крупно тертий сир, змішаний з густою домашньою сметаною. Можна використовувати магазинний продукт, але високої жирності. Маса солиться за смаком, до неї додається солодка гірчиця. Любителі можуть взяти дуже гостру приправу.
  • М’ясо на хвилинку витягується з духовки і покривається заливкою з попереднього кроку.
  • Відбивні повертаються і запікаються ще 25 – 35 хвилин при тій же температурі. За цей час вони повністю просочаться ніжним сметанним соусом.

Готову страву особливо смачно подавати гостям або до повсякденного обіду з картопляним пюре. Можна також приготувати гарнір з гороху або брокколі.

Дивіться також:  В’ялена яловичина – 5 рецептів, як зробити в’ялене м’ясо в домашніх умовах
Прокрутка до верху