Відбивні зі свинини під сметаною заливкою
Інгредієнти: половина склянки домашньої сметани, 430 г свинячого ошийка, 2 ст. л. солодкої гірчиці, 85 г сиру, сіль, мелений перчик, будь-яке рослинне масло.
- М’ясо треба нарізати великими шматками. Їх товщина виявиться близько 2 див.
- Скибочки з двох сторін відбиваються спеціальним кухонним молотком. Можна захистити шматочки від розривів двома шарами харчової плівки.
- Свинина злегка натирається дрібною сіллю і свіжомеленим перцем.
- М’ясні шматочки укладаються на деко з високими бортиками.
- М’ясо потрібно промазати зверху рослинним маслом. Зручно використовувати для цього силіконову пензлик.
- Відбивні будуть запікатися в духовці, розігрітій до 190 градусів, трохи менше півгодини.
- За цей час потрібно приготувати заливку. Основою її стане крупно тертий сир, змішаний з густою домашньою сметаною. Можна використовувати магазинний продукт, але високої жирності. Маса солиться за смаком, до неї додається солодка гірчиця. Любителі можуть взяти дуже гостру приправу.
- М’ясо на хвилинку витягується з духовки і покривається заливкою з попереднього кроку.
- Відбивні повертаються і запікаються ще 25 – 35 хвилин при тій же температурі. За цей час вони повністю просочаться ніжним сметанним соусом.
Готову страву особливо смачно подавати гостям або до повсякденного обіду з картопляним пюре. Можна також приготувати гарнір з гороху або брокколі.