Ніжний рецепт запікання в вершках
Інгредієнти: 630 г свинячого філе, велика цибулина, 40 г слив. олії і 1 ст. л. будь-якого рослинного, 140 мл жирних вершків, 80 мл сухий. білого вина, сіль, щіпка сушеного естрагону і чорного перчика, будь-які інші приправи за смаком.
- М’ясо промивається, підсушується серветками від зайвої вологи, після чого нарізати товстими невеликими шматочками. Воно солиться і перчится з усіх боків. Потрібно пам’ятати про те, що в соусі також буде сіль.
- У сковороді добре розігрівається рослинне масло. До нього додається половина вершкового компонента. Коли останнім розтопиться, можна викладати в ємність м’ясні шматочки.
- Свинина з двох сторін обсмажується на сильному вогні. М’ясо повинно стати дуже з апетитною рум’яною скоринкою. Коли вона дійде до потрібної консистенції, в сковороду вливається кип’ячена вода. Вона повинна покривати свинину приблизно на 2/3.
- Під закритою кришкою шматочки нудяться до м’якості при частому перевертанні. На це піде приблизно 45 – 55 хвилин. При необхідності в сковороду підливається нова партія води.
- В окремому посуді тонкі полуколечки лука обсмажуються з естрагоном. Вони солятся, присипаються обраними спеціями.
- Коли цибуля стане м’яким, вливається біле сухе вино. Після повного її випарювання додається масло і вершки. Соус нудиться на мінімальному вогні до загусання.
- Коли м’ясо приготується, вона відправляється у термостійку форму, до нього виливається вершкова маса з попереднього кроку.
- Страва готується в духовці ще 10 – 12 хвилин.
Смачно подавати до обіду гречку зі свининою, запеченої у вершках за таким рецептом з порцією зеленого горошку.