М’ясо по-селянськи в духовці
Інгредієнти: 4 – 5 шт. свинячих реберець, 3 – 4 картоплини, 2 невеликі цибулини, часник за смаком, сіль, спеції, зелень, 5 ст. л. густої сметани, 110 г сиру, жменя волоських горіхів.
- На розігрітій сковороді до м’якості обсмажуються великі кільця цибулі. Вони мають розм’якнути і стати злегка золотистим.
- Після цибулі смажаться брусочки картоплі. Вони повинні стати красивого рум’яного кольору. Головне, щоб картопляні шматочки не підгоріли.
- Окремо до рум’яності обсмажуються свинячі реберця.
- У глибоку підготовлену ємність для запікання викладається спочатку картопля, після неї ребра і, нарешті, цибулю. Зверху висипається подрібнена зелень, спеції, сіль. З обговорюваних стравою краще всього поєднується петрушка і кінза.
- Частування буде запікатися близько 20 хвилин, так як всі його складові вже практично повністю готові.
- Для приготування соусу змішуються мініатюрні шматочки часнику, густа сметана, рубані волоські горіхи, тертий сир. Сюди також додається сіль за смаком.
Вийшло частування розкладається порційно, щедро поливається соусом з шостого кроку і відразу ж подається до столу.