Наивкуснейшая яловичина в пиві
Інгредієнти: 1 кг м’якоті яловичини, 2 цибулини, 3 – 4 кореня моркви, 60 г борошна, 1,5 ст. соусу з помідорів, лавровий листочок, підлогу-літра темного пива, половина склянки кип’яченої води, 1 ст. л. цукру-піску, 5 зубчиків часнику, сіль, мелений чорний перець.
- Цибуля довільно крупно ріжеться. Морквина мельчится брусочками. Овочі відправляються обсмажуватися на розігрітому жирі. Відмінно підійде для цієї мети оливкову олію або суміш з вершковим або топленим компонентом. Овочі готуються 12 – 14 хвилин до розм’якшення.
- Часник крупно рубається.
- Підготовлена нежирна яловичина ріжеться середніми шматочками. Вона пересипається в пакет разом з борошном. М’ясо ретельно струшується. Мука повинна покрити кожен його шматочок.
- Яловичина викладається до овочевої обжарке. Разом інгредієнти готуються ще 5 – 6 хвилин при частому помішуванні.
- До м’яса додається соус з помідорів, сіль, часник, лаврове листя, перець, вода, пиво, перець. Після перемішування маса доводиться до закипання.
- Нагрівання плити зменшується до мінімального поділу.
- Під кришкою (без отворів для виходу пари) страва буде нудитися близько трьох годин. Час від часу маса перемішується, до неї доливають воду або пиво.
У підсумку виходить дуже ніжна м’яка яловичина.