Свинина, запечена в ківі
Інгредієнти: 420 г свинини, 2 стиглих ківі, 120 г сиру, дрібна сіль, мелений чорний перчик.
- Підготовлене філе нарізати довільними шматочками. Наприклад, мініатюрними пластинками.
- Ківі чиститься і рубається тонкими кружечками. Товщина кожного повинна бути не більше 0,5 див. Ківі потрібно обов’язково вибирати стиглі і м’які.
- Сир крупно треться.
- Жароміцний форма натирається маслом. У неї в один шар викладаються скибки м’яса. Свинина солиться, присипається перчиком. Можна взяти суміш кольорових мелених перців.
- Зверху розподіляються кружечки свіжого фрукта і тертий сир. Ківі додасть свинині приємну пікантну кислинку.
- При 180 – 190 градусах частування запікається 35 – 45 хвилин. Потрібно стежити за тим, щоб сир не перетворився в темну тверду скоринку. З цієї причини його слід помістити в самому кінці приготування, витримавши до розплавленого стану.
М’ясо смачно подавати з гарніром з білого або бурого відвареного рису або будь-яких тушкованих овочів.