М’ясний рулет з грибами і сиром
Інгредієнти: 430 г м’ясного фаршу, 130 г плавленого сиру, 320 г печериць, кам’яна сіль, суміш кольорових мелених перців, 3 ст. л. будь-якого олії.
- Свіжі гриби промиваються, чистяться. Оновлюється зріз на ніжках. Вони подрібнюються мініатюрними кубиками. За бажанням замість печериць можна використовувати свіжі гливи.
- Гриби обсмажують на розігрітому маслі.
- Фарш солиться і перчится за смаком. Краще всього брати змішаний м’ясний продукт. Наприклад, зі свинини і яловичини.
- З фольги вирізається великий квадрат, який мастять маслом. На нього викладається шар м’ясного фаршу. Зверху крупно треться підморожений плавлений сир. Розподіляється охолола грибна обсмажування.
- Згортається акуратний м’ясний рулет. Він покривається фольгою. Вся конструкція загортається якомога щільніше. При необхідності береться другий шар фольги. З покриття не повинен витікати м’ясний сік, інакше рулет вийде сухим.
- Заготівля відправляється в заздалегідь добре розігріту духовку. Рулет запікається півгодини.
- Потім покриття розгортається і страва готується ще 15 – 17 хвилин, щоб воно зарум’янилося зовні.
Готове частування нарізати середніми шматочками і одразу подається до столу. Можна використовувати скибочки рулету замість ковбаси для бутербродів.