М’ясо в духовці – 25 рецептів приготування в домашніх умовах

Мармурова яловичина в спеціях в духовці

Компоненти: 430 г мармурової яловичини, 3 ст. л. олії оливи, 1 ч. л. перцю горошком, кілька гілочок чебрецю і солодкої паприки, сіль.

  • Шматок елітної яловичини нарізати на стейки оптимальною товщиною 1 – 1,5 см.
  • М’ясо розкладається на столі, підсушується серветками з паперу, щоб прибрати зайву вологу.
  • Яловичина натирається сіллю.
  • Всі спеції обробляються в ступці. Отримана суміш розподіляється по м’ясу. Смачно також використовувати роздавлений часник.
  • Стейки укладаються один на одного. Між ними поміщається по ароматної гілочки чебрецю. Прямо на столі м’ясо залишається хвилин на 20-30.
  • Духова шафа заздалегідь розігрівається до максимальної потужності.
  • На деко, застелений промасленим пергаментом, викладаються стейки.
  • М’ясо запікається в розігрітій духовій шафі 7 – 8 хвилин.
  • У маслі, що розчиняється невелика кількість солі. Можна додати свої улюблені спеції.
  • Готові шматочки укладаються один на одного, кожен промащується підсоленим маслом.

Страва подається до столу в гарячому вигляді. Елітна яловичина, якщо її не пересушити в духовці, завжди виходить дуже ніжною і м’якою. М’ясо смачно доповнювати пікантними соусами.

Дивіться також:  Меню на новий рік – 27 рецептів та ідей до святкового столу
Прокрутка до верху