Мармурова яловичина в спеціях в духовці
Компоненти: 430 г мармурової яловичини, 3 ст. л. олії оливи, 1 ч. л. перцю горошком, кілька гілочок чебрецю і солодкої паприки, сіль.
- Шматок елітної яловичини нарізати на стейки оптимальною товщиною 1 – 1,5 см.
- М’ясо розкладається на столі, підсушується серветками з паперу, щоб прибрати зайву вологу.
- Яловичина натирається сіллю.
- Всі спеції обробляються в ступці. Отримана суміш розподіляється по м’ясу. Смачно також використовувати роздавлений часник.
- Стейки укладаються один на одного. Між ними поміщається по ароматної гілочки чебрецю. Прямо на столі м’ясо залишається хвилин на 20-30.
- Духова шафа заздалегідь розігрівається до максимальної потужності.
- На деко, застелений промасленим пергаментом, викладаються стейки.
- М’ясо запікається в розігрітій духовій шафі 7 – 8 хвилин.
- У маслі, що розчиняється невелика кількість солі. Можна додати свої улюблені спеції.
- Готові шматочки укладаються один на одного, кожен промащується підсоленим маслом.
Страва подається до столу в гарячому вигляді. Елітна яловичина, якщо її не пересушити в духовці, завжди виходить дуже ніжною і м’якою. М’ясо смачно доповнювати пікантними соусами.