Свинина на шпажках, запечена в банку
Інгредієнти: кілограм свинини, склянку довгого рису, 4 цибулини, 180 г копченого сала, 4 ст. л. яблучного оцту, приправа для свинини, сіль.
- Свинина ріжеться середніми кубиками. Цибулю – кільцями.
- М’ясо змішується з цибулею, залити яблучним оцтом з приправами. Воно залишається в такому вигляді приблизно на годину, після чого солиться за смаком.
- Копчене сало, нарізане тонкими пластинками.
- Свинина нанизується на дерев’яні шпажки. М’ясо чергується з пластинками сала.
- На дно двох трилітрових банок висипається по половині рису. Зверху викласти цибулю з маринаду, встановлюються конструкції з м’ясом вістрям вгору.
- Горлечка ємностей обмотуються фольгою.
Спочатку блюдо запікається близько години при 230 градусах. Потім запечене м’ясо нудиться в остигає духовці ще 20 хвилин.