Яловичина з картоплею в рукаві
Інгредієнти: 1,2 кг яловичини, 7 – 8 шт. чорносливу, 10 зуб. часнику, 5 ст. л. олії, 2 гілочки м’яти, щіпка сухого базиліка, сіль, кіло картоплі. Як смачно приготувати яловичину в рукаві, описується далі.
- У шматку м’яса роблять невеликі надрізи, в які вставляються часточки часнику (6 шт).
- З решти компонентів, крім картоплі і чорносливу, готується маринад. Решті часник для нього пропускається через прес.
- Сухофрукти промиваються і викладаються в рукав разом з кружечками картоплі. Зверху розподіляються м’ясні шматочки, і виливається весь маринад.
- Рукав з двох сторін зав’язується.
- Частування запікається 80 – 90 хвилин при середній температурі.
Готовність картоплі з м’ясом перевіряється зубочисткою.