Домашнє жарке із свинини
Інгредієнти на 700 -800 грам свинячої м’якоті:
- 1 кг картоплі;
- 2 цибулини;
- 80 г томат-пасти;
- 1 морква;
- 2 – 4 зубки часнику;
- 2 лаврових листа;
- 1 ст. л. борошна;
- 4 ст. кип’яченої гарячої води;
- жир для обсмажування;
- спеції.
Приготування:
- Свинячу м’якоть промити, обсушити, нарізати кубиками і в казані на розігрітому жирі обсмажити до легкої рум’яності.
- Овочі, крім картоплі, дрібно нарізати довільно і готувати разом з м’ясом, поки цибуля і морква не розм’якшаться.
- Посолити масу, додати спеції, лаврушку, пасту з помідорів.
- На дно горщиків розкласти дрібні кубики картоплі. Зверху на них розподілити масу з казана.
- Залити продукти водою, щоб вона повністю покрила.
- Відправити блюдо в духовку на 40 – 45 хвилин. Досить буде середньої температури.
Подати печеня в горщиках до столу, прикрасивши подрібненої сухої або свіжої зеленню.