М’ясо в горщиках – 13 смачних рецептів в духовці

М’ясо по-французьки в горщиках

Інгредієнти на чверть кіло м’якоті свинини:

  • 3 – 4 середніх картопляні бульби;
  • 1 цибулина;
  • 60 – 70 г твердого сиру;
  • класичний майонез;
  • велика сіль;
  • 3 щіпки чорного меленого перцю.

Приготування:

  • М’ясну вирізку нарізати товстими пластами (близько 2,5 – 3 см) і відбити спеціальним молоточком з обох сторін. Не потрібно намагатися зробити м’ясо занадто тонким, інакше воно втратить свою соковитість.
  • Присипати свинину сіллю і перцем. Скласти шматочки в миску, накрити плівкою і залишити на чверть години.
  • У цей час підготувати картоплю: нарізати кружечками, посолити.
  • Сир крупно потерти, змішати з невеликою кількістю класичного майонезу.
  • На дно горщиків викласти підготовлену картоплю в 2 – 3 шари.
  • Зверху розподілити м’ясо і соус з сиру з майонезом (половину).
  • Далі розсипати шматочки цибулі і присмачити овоч перцем.
  • Закрити продукти залишилися соусом.

Готувати таку варіацію м’яса по-французьки слід при середній температурі спочатку 1 годину під закритими кришками, а потім ще хвилин 10 без них, щоб з’явилася гарна сирна скоринка.

Дивіться також:  Фунчоза з куркою – 7 рецептів, як приготувати фунчозу
Прокрутка до верху