М’ясо по-французьки в горщиках
Інгредієнти на чверть кіло м’якоті свинини:
- 3 – 4 середніх картопляні бульби;
- 1 цибулина;
- 60 – 70 г твердого сиру;
- класичний майонез;
- велика сіль;
- 3 щіпки чорного меленого перцю.
Приготування:
- М’ясну вирізку нарізати товстими пластами (близько 2,5 – 3 см) і відбити спеціальним молоточком з обох сторін. Не потрібно намагатися зробити м’ясо занадто тонким, інакше воно втратить свою соковитість.
- Присипати свинину сіллю і перцем. Скласти шматочки в миску, накрити плівкою і залишити на чверть години.
- У цей час підготувати картоплю: нарізати кружечками, посолити.
- Сир крупно потерти, змішати з невеликою кількістю класичного майонезу.
- На дно горщиків викласти підготовлену картоплю в 2 – 3 шари.
- Зверху розподілити м’ясо і соус з сиру з майонезом (половину).
- Далі розсипати шматочки цибулі і присмачити овоч перцем.
- Закрити продукти залишилися соусом.
Готувати таку варіацію м’яса по-французьки слід при середній температурі спочатку 1 годину під закритими кришками, а потім ще хвилин 10 без них, щоб з’явилася гарна сирна скоринка.