Ситне блюдо з перловкою
Інгредієнти:
- 1,5 л міцного м’ясного бульйону;
- трохи більше півкіло будь-якого м’яса;
- грам 400 перловки;
- 2 морквини;
- 2 цибулини;
- велика сіль;
- лаврушка.
Приготування:
- Для приготування перловки з м’ясом добре підходить і курятина. Птицю нарізати середніми шматочками, обсмажити на добре розігрітій олії. Не потрібно доводити м’ясо до повної готовності, досить добре підрум’янити.
- Всипати в сковорідку до курятині подрібнену цибулю і готувати інгредієнти до зарум’янювання останнього. Потім всипати в ємність подрібнену моркву.
- Коли всі овочі розм’якшаться, викласти до засмажки перлову крупу, все добре перемішати і готувати ще пару хвилин.
- Отриману масу розкласти по горщикам.
- У бульйоні розвести сіль, додати лаврушку. За смаком можна використовувати і будь-які спеції. Заповнити рідиною горщики до верху, залишивши вільним приблизно 1 див.
Спочатку запікати страву при 210 градусах 20 хвилин, потім зменшити температуру на 30 градусів, закрити ємності кришками і залишити в духовці на 1 годину.