З додаванням грибів
На півкіло свинячої шиї візьміть:
- стільки ж картоплі;
- 80 г ріпчастої цибулі;
- 60 г сушених білих грибів;
- 1 шт. моркви;
- 90 г печериць;
- ½ Ст. среднежирной сметани;
- 12 ст. л. води;
- 1 щіпку питної солі;
- свіжозмелений чорний перець.
Приготування:
- Картоплю нарізати брусками і відразу розкласти їх у 6 підготовлених горщиків.
- Зверху розподілити четвертинки морквяних буханців і тонкі півкільця цибулі. Додати сіль.
- Свинину нарізати середніми шматочками і укласти їх на овочах.
- Додати промиті білі гриби і печериць пластинки.
- Воду змішати зі сметаною, посолити і поперчити. Розлити однаковими порціями по горщикам.
Відправити м’ясо з картоплею та грибами в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Готувати страву при таких умовах 70 хвилин. Розкласти частування з красивим тарілках і подати до обіду.